Πρώτη ματιά στα νέα Sony Xperia X, Xperia XA και Xperia X performance!

by K Admin

 

x

 

Στα πλαίσια του MWC 2016 η Sony παρουσίασε τη νέα σειρά Xperia X που περιλαμβάνει τα Sony Xperia X, Sony Xperia XA και Xperia X performance. Εμείς τα είδαμε από κοντά στην έκθεση και σου μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

 

 

Xperia X

Xperia X στο #mwc16

Sony Xperia X

Η νέα πρόταση της Sony διαθέτει curved οθόνη triluminos 5 ιντσών ανάλυσης 1920 x1080 pixels, ενώ στο κεντρικό πλήκτρο της συσκευής βρίσκεται ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Στο εσωτερικό του συναντάμε εξαπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 650, Adreno 510 GPU, 3GB RAM, ενώ όσον αφορά στην εσωτερική μνήμη, το κινητό έρχεται σε 32GB και 64GB για τις εκδόσεις single και dual SIM αντίστοιχα (με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας microSD). Η πίσω κάμερα 23MP διαθέτει ευρυγώνιο φακό 22mm, SteadyShot video stabilisation και Predictive Hybrid Autofocus, ενώ τις selfies και το video chating αναλαμβάνει η μπροστινή κάμερα 13MP!

Στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται και η μπαταρία των 2.630mAh με Qnovo Adaptive Charging technology, με τη Sony να υπόσχεται δύο μέρες διάρκεια ζωής με μία μόνο φόρτιση. Το Sony Xperia X έρχεται με διαστάσεις 69,4 x 142,7 x 7,9 χιλιοστά και βάρος 153 γραμμάρια και θα είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματικές επιλογές (λευκό, μαύρο, lime gold και rose gold) το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

 

Xperia-X-Performance-640x452Sony Xperia X performance

Πρόκειται για το κορυφαίο smartphone της σειράς Xperia X, με ισχυρό επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 820 και γραφικά Adreno 530, τα οποία συνοδεύουν 3GB RAM, 32GB εσωτερικής επεκτάσιμης μνήμης (μέσω κάρτας microSD), κεντρική κάμερα 23MP με Predictive Hybrid AF, υποστήριξη εγγραφής 4K video και ISO έως 12.800, μπροστά κάμερα 13MP και ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Επιπλέον, ενσωματώνει μπαταρία 2.800mAh με τεχνολογία Qnovo Adaptive Charging, ενώ, όσον αφορά στην αυτονομία της, η Sony υπόσχεται δύο μέρες συνεχούς χρήσης με μία μόνο φόρτιση.

 

 

Στα της οθόνης, συναντάμε και εδώ curved οθόνη 5 ιντσών Triluminos με ανάλυση 1920×1080 pixels. Διαθέτει πρότυπο IP68, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη. Το high-end smartphone Sony Xperia X performance θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση dual SIM σε τέσσερις χρωματικές επιλογές: λευκό, μαύρο, lime gold και rose gold, αυτό το καλοκαίρι.

 

 

 

xperia-xa-640x406Sony Xperia X

To smartphone αποτελεί μια πιο οικονομική πρόταση, αλλά η Sony δεν έχει κάνει συμβιβασμούς τόσο σε ό,τι αφορά το design όσο και επίπεδο απόδοσης και χαρακτηριστικών. Πιο συγκεκριμένα, το Sony Xperia ΧΑ ξεχωρίζει για τον κομψό σχεδιασμό του και τα λεπτά πλαίσια γύρω από την οθόνη των 5 ιντσών με κυρτό γυαλί edge-to-edge ανάλυσης 1280 x 720 pixel. Όσον αφορά στις κάμερες, η νέας γενιάς κάμερα  Xperia πηγαίνει την αυθόρμητη λήψη φωτογραφίας σε άλλο επίπεδο, επιτρέποντας φωτογραφίες με ακριβή εστίαση, ακόμα και για τις λήψεις τελευταίας στιγμής. Η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 13 MP, ενώ διαθέτει LED flash και Hybrid Auto-Focus.  Τις selfies αναλαμβάνει η μπροστινή κάμερα 8 MP.

Προχωρώντας προς το εσωτερικό, στην καρδιά του Sony Xperia XΑ βρίσκεται ο οκταπύρηνος επεξεργαστής MediaTek Helio P10, ενώ τα γραφικά αναλαμβάνει να διαχειριστεί η Mali T860 GPU. Τα 2 GB μνήμης RAM είναι αρκετά για εργασίες όπως browsing, email, βίντεο, ακόμα και για mobile gaming, ενώ διαθέτει επεκτάσιμο – μέσω κάρτας microSD – αποθηκευτικό χώρο των 16 GB και μπαταρία 2.300mAh με τεχνολογία Qnovo Adaptive Charging. Το Xperia XΑ έρχεται σε εκδόσεις single και dual SIM με συνδεσιμότητα 4G LTE, ενώ θα διατεθεί σε λευκό, μαύρο του γραφίτη, lime gold και rose gold το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

 

Xperia XA accessorie

Xperia XA case στο #mwc16

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις προτάσεις της Sony «φοράνε» το νέο λειτουργικό της Google, Android 6.0 Marshmallow, το οποίο φέρνει βελτιώσεις στην απόδοση και στην αυτονομία της συσκευής, περιλαμβάνει εγγενής υποστήριξη για αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων και για θύρες USB Type-C, ενώ οι υπηρεσίες της Google είναι ακόμα πιο εύκολες στη χρήση.

Όλα  τα smartphones της σειράς Xperia X θα λανσαριστούν με μια ποικιλία από αντίστοιχες θήκες σε χρώματα λευκό, μαύρο γραφίτη, χρυσό λάιμ και ροζ χρυσό.

 

Μπορείς να δεις ακόμη