|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Ψητά Χοιρινά Παϊδάκια Γλασαρισμένα με Barbecue sauce – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

 

ΥΛΙΚΑ

  • Υλικά για τα παϊδάκια

  • 1 ½ κιλό χοιρινά παϊδάκια (όλη την πλευρά)
  • 2 ½ κ.σ. αλάτι
  • 1 ½ κ.σ. πιπέρι
  • 10 κλωναράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο μόνο τα φύλλα
  • 10 κλωνάρια θυμάρι ψιλοκομμένο μόνο τα φύλλα
  • 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • Υλικά για την BBQ sauce

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 400 γρ. κέτσαπ
  • ½ κ.γ. πιπέρι

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για την BBQ Sauce

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει και προσθέτουμε το σκόρδο. Μετά από 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. Ρίχνουμε το ξίδι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει τελείως η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμη, αδειάζουμε τη σάλτσα στο μπλεντεράκι και χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία και την αφήνουμε στην άκρη.

 

Για τα Χοιρινά Παϊδάκια

Ραντίζουμε τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές με ξίδι. Πασπαλίζουμε και τις δύο πλευρές με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ανάβουμε την ψηστιέρα υγραερίου σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε τα παϊδάκια πάνω στη σχάρα.  Δίνουμε χρώμα και στις δύο πλευρές του κρέατος και ψήνουμε για 40-50 λεπτά με κλειστό καπάκι.  Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε με όλη την bbq sauce, κλείνουμε ξανά το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

 

 

TIPS

Tip για την Ψηστιέρα

Το καπάκι να το έχεις πάντα κλειστό, για να πετύχεις γρήγορο και νόστιμο ψήσιμο!

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

8939 εμφανίσεις

Δείτε ακόμη Άρθρα