Ψητό Χτένι με Αρωματικό Βούτυρο – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by K Admin

 

ΥΛΙΚΑ

  • Υλικά για μοσχαρίσιο χτένι

  • 1 ½ κιλό μοσχαρίσιο χτένι
  • 2 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ κ.γ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • 100 ml. λευκό κρασί
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¾ κ.γ. πιπέρι
  • ¼ κ.γ. μουστάρδα σκόνη
  • Υλικά για το Αρωματικό Βούτυρο

  • 150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1-2 αντζούγιες
  • ½ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Aλάτι- πιπέρι

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για το Χτένι

Τοποθετούμε το χτένι σε ένα βαθύ ταψί. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα σκόνη. Αδειάζουμε τη μαρινάδα πάνω από το κρέας, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες στο ψυγείο. Βάζουμε την ψηστιέρα υγραερίου  στο μέτριο προς δυνατό. Ψήνουμε το χτένι για 20 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το τι ψήσιμο θέλουμε. Μόλις ετοιμαστεί το βγάζουμε από την ψηστιέρα και το αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί.

 

Για το Αρωματικό Βούτυρο

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Απλώνουμε το αρωματικό βούτυρο πάνω στο κρέας όσο είναι ζεστό και το αφήνουμε να λιώσει.

 

 

TIPS

Tip για την Ψηστιέρα

Το καπάκι να το έχεις πάντα κλειστό, για να πετύχεις γρήγορο και νόστιμο ψήσιμο!

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη