Ψητός Σολομός με Πιπεριές και Υγιεινές Πατάτες Τηγανητές – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by K Admin

 

ΥΛΙΚΑ

  • Υλικά

  • 700 γρ πατάτες, κομμένες σε λεπτές, κάθετες φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • 5 πιπεριές σε διάφορα χρώματα, χωρίς σπόρια και κομμένες στα 4
  • 600 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς το δέρμα
  • 3-4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα.
    Αν δεν έχεις φρέσκια, ρίχνεις ξερή)
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • Για το Σερβίρισμα

  • 200 γρ μαγιονέζα light
  • ¼ψιλοκομμένα φύλλα από ένα ματσάκι εστραγκόν

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για τις τηγανητές πατάτες και τις ψητές πιπεριές

Ρίχνουμε μέσα στο Multifry τις πατάτες με ελάχιστο λάδι*. Ρυθμίζουμε τη συσκευή στη βαθμίδα έντασης 3, κάτω αντίσταση, με θερμό αέρα πάνω και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε τις πατάτες από τον κάδο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις πιπεριές, ρίχνοντας μέσα και λίγη ρίγανη ή θυμάρι.

 

Για τον ψητό σολομό

Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι* το σολομό και τον βάζουμε μέσα στον κάδο. Ρυθμίζουμε τη συσκευή στη βαθμίδα έντασης 3 και επιλέγουμε σαν τρόπο ψησίματος κάτω αντίσταση, με θερμό αέρα πάνω. Ψήνουμε για 30 λεπτά.

* Μέτρημα στο δοσομετρητή, βαθμίδα 2

 

Σερβίρισμα

Ρίχνουμε όσο αλάτι θέλουμε στις πατάτες και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε το σολομό και βάζουμε τη σάλτσα μαγιονέζας.

 

TIPS

Tip για το Multifry

Ο κάδος, ο αναδευτήρας και το διάφανο καπάκι, αποσπώνται πλήρως από τη συσκευή για να καθαρίζονται γρήγορα και αποτελεσματικά.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μπορείς να δεις ακόμη