|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Ρεβιθάδα με τσιπούρα – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φιλέτα τσιπούρα (125 γρ. το καθένα)
  • Για τη ρεβιθάδα:

  • 1300 ml (5 κούπες) νερό
  • 500 γρ. (1 συσκευασία) ρεβίθια
  • 120 ml (8 κ.σ.) ελαιόλαδο
  • 15 γρ. (1 κ.σ.) αλάτι
  • 10 ml (2 κ.γ.) μαγειρική σόδα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο, τα φύλλα
  • Πιπέρι, αλάτι
  • Χυμό λεμονιού

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα ρεβίθια:

 

Τοποθετούμε τη χύτρα στη φωτιά με ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης, το νερό, αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσεις κατσαρόλα χρειάζεται περίπου 1 ώρα. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

Για την τσιπούρα:

 

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φιλέτα σε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι για μερικά λεπτά, ξεκινώντας απ” την πλευρά της πέτσας, ώστε να κάνουν ωραία κρούστα.

 

Για το στήσιμο του πιάτου:

Παίρνουμε ένα βαθύ πιάτο και με τη βοήθεια μιας κουτάλας βάζουμε μερικά ρεβίθια, συνεχίζουμε με το ψάρι από πάνω και τέλος ρίχνουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

 

TIPS

 

Αν χρησιμοποιήσεις απλή κατσαρόλα, μούλιασε τα ρεβίθια όλο το βράδυ σε νερό. Το πρωί ξέπλυνέ τα και τρίψε τα με τα χέρια για να μαλακώσουν και να φύγουν οι φλούδες τους (αν έχουν).

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Δείτε ακόμη Άρθρα