Ριζότο Μανιταριών – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by K Admin

 

ΥΛΙΚΑ

  • 870 γρ. νερό, ζεστό
  • 130 γρ ρύζι arborio
  • 105 γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 80 ml κρασί, λευκό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 25 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 6 γρ. μανιτάρια porcini
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό, τον κύβο και τα μανιτάρια porcini, για να μαλακώσουν και να δώσουν ωραία αρώματα στο ζωμό μας. Αφήνουμε τα μανιτάρια μέσα στο ζωμό μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Στη συνέχεια, βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το θυμάρι για 3-4 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια σε φέτες μαζί με τα porcini, τα οποία έχουμε αφαιρέσει από το ζωμό.

Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι-πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός. Προς το τέλος, μπορούμε να χαμηλώσουμε ελάχιστα τη φωτιά και να δοκιμάσουμε το ρύζι για να δούμε αν η γεύση και η υφή είναι στο επιθυμητό σημείο. Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο με την παρμεζάνα ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να αποκτήσει μια ωραία κρεμώδη υφή.

 

TIPS

 

Tip για το Ριζότο

Για να γίνει al dente, πρέπει να απορροφήσει 600 ml από το ζωμό.

 

Tip για το Multifry

Ο κάδος, ο αναδευτήρας και το διάφανο αφαιρούμενο καπάκι αποσπώνται πλήρως από τη συσκευή για να καθαρίζονται γρήγορα και αποτελεσματικά.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη