Ρολό κιμά με αυγό τυλιχτό με μπέικον – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by K Admin

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 2 φορές περασμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. Worcestershire sauce
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 10 φέτες μπέικον
  • Λίγο αλεύρι για τα αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι

 
 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό, λίγο πιο πάνω από τη μέση. Μόλις βράσει, προσθέτουμε 3 από τα 4 αυγά και τα αφήνουμε να βράσουν για 4,5 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το βάζουμε κάτω από τρεχούμενο, κρύο νερό για να κρυώσουν αμέσως. Όταν κρυώσουν τελείως, τα βγάζουμε προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν τα κρεμμύδια. Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίχνουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια που έχουμε σοτάρει, τη μουστάρδα, το μαϊντανό, τη Worcestershire sauce, τη φρυγανιά, το 4ο αυγό, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα τελείως. Στη συνέχεια, απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης πάνω στον πάγκο και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα κιμά, απλώνοντάς την κατά μήκος με φάρδος 10εκ. Καθαρίζουμε πολύ προσεκτικά τα αυγά, ώστε να μη μας σπάσουν, τα αλευρώνουμε λίγο και τα τοποθετούμε κατά μήκος του κιμά σε ίσα διαστήματα. Καλύπτουμε από πάνω με τον υπόλοιπο κιμά και κλείνουμε καλά τα πλαϊνά, σφραγίζοντας έτσι το ρολό μας. Το πιέζουμε ελαφρώς, ώστε να σχηματίσουμε ένα ομοιόμορφο ρολό και στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω του τις φέτες μπέικον, καλύπτοντας έτσι το ρολό από όλες τις πλευρές. Αφού τυλίξουμε το ρολό με τη βοήθεια της μεμβράνης, το μεταφέρουμε προσεκτικά πάνω στη σχάρα, που έχουμε τοποθετήσει πάνω στο ταψί του φούρνου, το οποίο έχουμε ήδη στρώσει με λαδόκολλα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 35’- 40’. Μόλις ετοιμαστεί, το αφήνουμε να ξεκουραστεί εκτός φούρνου για 5’ και στη συνέχεια το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.

 

 

TIPS

Tip συνταγής

Αλεύρωσε τα αυγά για να δημιουργηθεί κρούστα γύρω τους, για να μη συνεχίζουν να ψήνονται μέσα στο φούρνο και να παραμείνουν μελάτα.

Tip για το φούρνο

Τοποθέτησε το άκρο του αισθητήρα θερμοκρασίας πυρήνα στο κέντρο του κρέατος.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη