Ελάτε σπίτι μας για… τηγανίτες!

by K Admin

 

Στο σπίτι μας, οι τηγανίτες είναι πάντα η πρώτη μας επιλογή για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου που έχουμε χρόνο, όχι μόνο για να δημιουργήσουμε στην κουζίνα, αλλά και για να απολαύσουμε το πρώτο γεύμα της ημέρας μας!
Το φιστικοβούτυρο ταιριάζει γευστικά με την μπανάνα (fun fact: αγαπημένος συνδυασμός του Elvis Prisley) και δένει στο μίγμα, ενώ η κομπόστα κεράσι, που σερβίρεται από πάνω, ολοκληρώνει τη γεύση!

Ανυπομονείς να τις δοκιμάσεις; Σε 30 λεπτά θα είναι έτοιμες!

 

Ξεκίνα από τα υλικά για 4 μερίδες

τηγανίτες κεράσι

Μίγμα:

1 μπανάνα

1 αυγό

250 ml γάλα σόγιας με γεύση βανίλια

2 κσ φιστικοβούτυρο (χωρίς κομματάκια φιστίκια)

175 g αλεύρι

2 κσ ξανθή ζάχαρη

2 κγ μπέικιν πάουντερ

1 κσ σπορέλαιο, και επιπλέον ποσότητα για το τηγάνισμα

κρεμ φρες, για το σερβίρισμα

 

Κομπόστα κεράσι:

800 g κεράσια κονσέρβα

2 κσ μαρμελάδα κεράσι

¼  κγ τριμμένη κανέλα

 

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

 

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοίμασε την κομπόστα!

Στράγγιξε τα κεράσια χωρίς να πετάξεις τον χυμό. Άφησε τα στην άκρη και βράσε τον χυμό μέχρι να εξατμιστεί επαρκής ποσότητα ώστε να γίνει σαν παχύρρευστο σιρόπι.

Πρόσθεσε τη μαρμελάδα και την κανέλα και ανακάτεψε. Μετά, πρόσθεσε τα κεράσια, ανάμιξε καλά και άφησε την κομπόστα να κρυώσει.

 

Τώρα μπορείς να ξεκινήσεις με τις τηγανίτες

Ξεφλούδισε πρώτα την μπανάνα.

Ανάμιξε το αυγό, το γάλα σόγιας και το φιστικοβούτυρο στο μπλέντερ μέχρι το μίγμα να ομοιογενοποιηθεί. Πρόσθεσε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το λάδι. Συνέχισε την ανάμειξη μέχρι το μίγμα να ομοιογενοποιηθεί και πάλι.

Ζέστανε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλε 2 κουταλιές της σούπας χυλό για μια τηγανίτα και ψήσε για 2 έως 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Συνέχισε με τον υπόλοιπο χυλό, θα βγουν περίπου 8 τηγανίτες.

Σέρβιρε με την κομπόστα κεράσι και με κρεμ φρες.

Έτοιμες! Καλή σου όρεξη..

 

Tip: Ο χυλός μπορεί να διατηρηθεί για δυο ημέρες στο ψυγείο οπότε μπορείς να απολαύσεις τις τηγανίτες 3 πρωινά στη σειρά! 

Μπορείς να δεις ακόμη