Συσκευές για αυτούς που θέλουν να κερδίσουν περισσότερο χρόνο!

by K Admin

 

Για να είναι το 2017 μια καλύτερη χρονιά είναι πολύ σημαντικό να ορίσουμε νέους στόχους. Φτιάχνοντας μία λίστα με αυτά που θέλεις να πετύχεις την καινούργια χρονιά, είναι σίγουρο ότι θα γεμίσεις με ενθουσιασμό και αισιοδοξία.

Έτσι λοιπόν, ένας πραγματικά ρεαλιστικός στόχος για το 2017, είναι να καταφέρεις να εξοικονομήσεις περισσότερο χρόνο για να κάνεις πράγματα που πραγματικά σε ευχαριστούν. Ναι, είναι ρεαλιστικός στόχος. Και σου δίνουμε μερικές ιδέες για να τον πετύχεις!

 

Λιγότερος χρόνος στην κουζίνα, περισσότερος χρόνος για εσένα και τους αγαπημένους σου.

Στη γεμάτη άγχος και υποχρεώσεις εποχή μας, ο ελεύθερος χρόνος έχει γίνει πολυτέλεια. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να βρίσκουμε λύσεις ώστε να κάνουμε κάποιες βασικές καθημερινές δουλειές του σπιτιού ακόμη πιο γρήγορα και άνετα. Μία από αυτές τις καθημερινές δουλειές είναι και το μαγείρεμα. Όσο κι αν αγαπάς την μαγειρική δεν θέλεις να περνάς όλο σου το χρόνο στην κουζίνα, ειδικά όταν τις περισσότερες ώρες της ημέρας βρίσκεσαι στη δουλειά. Γι’ αυτό και κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη: Υπάρχουν ορισμένες συσκευές που μπορούν να σου δώσουν αυτό το «χέρι βοηθείας» που χρειάζεσαι…κάθε μέρα, για όλο το χρόνο!

 

Ένας (πολυ)μάγειρας στην κουζίνα σου

Ο πολυμάγειρας μπορεί να γίνει ο καλύτερος σου σύμμαχος στην κουζίνα. Εκτός ότι μπορείς να μαγειρεύεις γρήγορα και υγιεινά, με μία τέτοια συσκευή μπορείς να μαγειρεύεις ακόμα και τις πιο απαιτητικές συνταγές σε ελάχιστο χρόνο. Οι περισσότερες προτάσεις διαθέτουν προγραμματιζόμενες λειτουργίες και αυτόματη λειτουργία διατήρησης ζεστού φαγητού, για να σου μένει χρόνος να κάνεις άλλα πράγματα (π.χ. να απολαύσεις το καφεδάκι σου!), ενώ θα ξέρεις ότι ταυτόχρονα στην κουζίνα ετοιμάζεται κάτι πολύ γευστικό. Σκέψου, επίσης, ότι ο πολυμάγειρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο συνδυαστικά με την ηλεκτρική κουζίνα σου όσο και ως κύρια συσκευή μαγειρέματος, π.χ. για το εξοχικό ή για μικρά νοικοκυριά.

Ένα επίσης πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που έχουν οι πολυμάγειρες, είναι ότι πλένονται εύκολα και γρήγορα. Και αν σου αρέσει η ποικιλία, μπορείς να επιλέξεις ένα πολυμάγειρα, όπως  Bosch MUC88B68 AutoCook, ο οποίος έρχεται με βιβλίο συνταγών (με τουλάχιστον 130 συνταγές φαγητών και γλυκών), καθώς και αυτόνομη ιστοσελίδα και mobile app, το οποίο περιλαμβάνει video συνταγές που δείχνουν βήμα προς βήμα την εκτέλεση των συνταγών!

 

Υπάρχει τρόπος να καθαρίζεις το φούρνο σου… σε χρόνο ρεκόρ

Το καθάρισμα του φούρνου είναι μία από τις πιο κουραστικές και χρονοβόρες δουλειές στην κουζίνα. Και μάλλον το γνωρίζεις καλά αυτό. Ωστόσο, το ήξερες ότι υπάρχουν φούρνοι με σύστημα αυτοκαθαρισμού; Δες παρακάτω πως λειτουργεί ένας τέτοιος φούρνος.

 

Με σύστημα πυρόλυσης

Το πυρολιτικό σύστημα κάνει το καθάρισμα του φούρνου πιο γρήγορο και εύκολο από ποτέ. Απλά ενεργοποίησε τη λειτουργία αυτοκαθαρισμού και απόλαυσε το υπόλοιπο της ημέρας σου. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, σκούπισε την τέφρα και είναι έτοιμος! Ανάλογα με το πόσο είναι λερωμένος ο φούρνος, θερμαίνεται έως τους 480 – 500 βαθμούς και το μόνο που μένει είναι κάποια υπολείμματα από ξεραμένους λεκέδες και λίπη, τα οποία μπορείς να αφαιρέσεις εύκολα με ένα πανί.

 

Με σύστημα καθαρισμού Aqua clean

Όπως και με το πυρολιτικό σύστημα, το σύστημα Aqua clean σε βοηθάει να καθαρίσεις εύκολα και οικολογικά το εσωτερικό του φούρνου σου όταν μετά το μαγείρεμα υπάρχουν βρωμιές και κρούστες. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα ειδικό ράφι όπου μπορείς να τοποθετήσεις νερό. Ο ζεστός ατμός μαλακώνει τις βρωμιές, και σου επιτρέπει να καθαρίσεις τα υπολείμματα με ένα πανί. Εάν ο φούρνος έρχεται με εύκολη αποσυναρμολόγηση τζαμιών, η καθαριότητα γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα. Σημειώνεται δε ότι η συγκεκριμένη λειτουργία είναι εύκολη στην χρήση, χωρίς μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και νερού.

 

Ζέσταμα / Ξεπάγωμα στο λεπτό!

Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την κουζίνα του σύγχρονου νοικοκυριού: Ξέχασες να βγάλεις (από το προηγούμενο βράδυ) το φαγητό από την κατάψυξη; Κανένα πρόβλημα! Ξεπάγωσε το / ζέστανε το στα μικροκύματα στο άψε σβήσε! Φυσικά, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μία πολύ καλή λύση και για γρήγορα μαγειρέματα. Μπορείς να ψήσεις ένα τραγανό σνάκ ή -τώρα που έρχονται τα πολλά κρύα- να μαγειρέψεις γρήγορα μία σούπα! Όπως και να ‘χει, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ακόμα μία λύση για να περνάς λιγότερο χρόνο στην κουζίνα σου.

 

 

Κουζινομηχανή: Κόψε, τεμάχισε, ανακάτεψε, πολτοποίησε, ζύμωσε χωρίς κόπο και χρόνο

Γιατί να έχεις τόσα πολλά εργαλεία κοπής ή ανάμειξης στην κουζίνα σου, όταν με μόλις μία συσκευή μπορείς να τεμαχίσεις, να πολτοποιήσεις ή να κόψεις μία ποικιλία τροφίμων, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Εάν θέλεις να κάνεις πιο εύκολη και γρήγορη τη διαδικασία μαγειρέματος και να βγάλεις εις πέρας όλες τις απαιτητικές συνταγές γρήγορα και εύκολα, τότε ήρθε η στιγμή να κάνεις δώρο στον εαυτό σου ένα ευέλικτο μηχάνημα, όπως η κουζινομηχανή.

 

Πλυντήριο πιάτων… το δεξί σου χέρι

Το πλυντήριο πιάτων είναι ένα «θαυματουργό» εργαλείο για την κουζίνα σου, αφού με αυτό μπορείς να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη και να κερδίσεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Πρόκειται για μία συσκευή που ενδείκνυνται για κάθε περίπτωση: Για ένα νοικοκυριό, για τον εργένη, για τον φοιτητή. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν τόσες πολλές προτάσεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις το πλυντήριο πιάτων που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Και ξέχνα τα μουλιασμένα χέρια και τις στοίβες βρώμικων πιάτων στο νεροχύτη!

 

Στον αυτόματο και ο καφές

Και έρχεται το φιλαράκι σου στο σπίτι και σου λέει: «φτιάξε καφέ να στα πω». Στο μεταξύ, εσύ απαντάς ένα «ΟΚ», αλλά δεν σηκώνεται ποτέ από τον καναπέ. Ωστόσο, έχεις ήδη προγραμματίσει την εκχύλιση του καφέ από το smartphone σου. Μετά από ελάχιστα λεπτά, και αφού το φιλαράκι νομίζει ότι δεν πρόκειται να πιει καφέ σήμερα, ξαφνικά σηκώνεσαι, πετάγεσαι μέχρι την κουζίνα και φέρνεις ένα μυρωδάτο espresso Lungo! «Μα τι έκανες;», σε ρωτάει. Και εσύ απαντάς περήφανα: «Τίποτα, απλά έκανα δώρο στον εαυτό μου τη συνδεδεμένη καφετιέρα της Nespresso».

Γιατί μπορείς! Συμπληρώνουμε εμείς.

 

Καθάρισμα σπιτιού στο μισό χρόνο

Είναι γεγονός ότι ένα σπίτι καθαρό και οργανωμένο κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και ήρεμη. Παρ’ όλα αυτά, όσο μεθοδικοί και οργανωτικοί προσπαθούμε να είμαστε, αν δεν έχουμε τους κατάλληλους συμμάχους στην καθαριότητα του σπιτιού, τότε είμαστε καταδικασμένοι να ξοδεύουμε πολύτιμο χρόνο από τη ζωή μας και να ταλαιπωρούμαστε.

Ποιοι είναι οι σύμμαχοι στην καθαριότητα του σπιτιού; Η απάντηση βρίσκεται παρακάτω.

 

Ηλεκτρική σκούπα

Μία σύγχρονη ηλεκτρική σκούπα σου προσφέρει την απαραίτητη εργονομία και λειτουργικότητα ώστε να μπορείς να κάνεις γρήγορα, άνετα και ταυτόχρονα αποτελεσματικά το σκούπισμα των δαπέδων, και όχι μόνο. Μάλιστα, όσο περισσότερες ευκολίες προσφέρει μία σκούπα, π.χ. δυνατότητα απορρόφησης υγρών, στερεών και γυαλιού, τόσο πιο άνετα, γρήγορα και αποτελεσματικά ξεμπερδεύεις με δουλειές που διαφορετικά θα χρειαζόσουν πολύ χρόνο και κόπο.

Και αν θέλεις μεγαλύτερη ευελιξία, εξοπλίσου με ένα ηλεκτρικό σκουπάκι. Σκέψου πόσες φορές χρειάστηκε να καθαρίσεις τη στάχτη ή τα ψίχουλα που έπεσαν στο χαλί και έπρεπε να βγάλεις την ηλεκτρική σου σκούπα – για δουλειά ενός λεπτού. Το σκουπάκι βρίσκεται πάντα εκεί, στη βάση του και σε περιμένει!

 

Ατμοκαθαριστής

Γιατί να κάθεσαι να τρίβεις χαλιά, τζάμια και δάπεδα για να απομακρύνεις δύσκολους λεκέδες, όταν μπορείς να έχεις δίπλα σου ένα ατμοκαθαριστή; Άσε που καμιά φορά, από το πολύ το «τρίψε-τρίψε» είναι πολύ πιο πιθανό να βγει κανένα… τζίνι, παρά να βγάλεις τις βρωμιές από αρμούς και από πλακάκια. Με τον ατμοκαθαριστή, εκτός από υγιεινό και αποτελεσματικό καθάρισμα, χωρίς χημικά, θα ξεμπερδεύεις και πιο γρήγορα. Το αποτέλεσμα; Απαλά χεράκια, ποτέ ξανά αλλεργίες και ελεύθερος χρόνος για να κάνεις ό,τι αγαπάς!

 

 

 

Πλύσιμο ρούχων: βάλε, στέγνωσε, βγάλε

Δυστυχώς, η τεχνολογία δεν μας έχει εξασφαλίσει ακόμα τη δυνατότητα να γίνονται μόνες τους όλες οι δουλειές του σπιτιού. Ωστόσο, μη σου φαίνεται υπερβολικό το «βάλε, στέγνωσε, βγάλε», όσον αφορά στο πλύσιμο των ρούχων. Γιατί, ναι, υπάρχουν πλυντήρια που το μόνο που «ζητάνε» από εσένα είναι να τα «φορτώσεις» με άπλυτα και να πατήσεις το κουμπί για να ξεκινήσει το πλύσιμο. Ειδικά σε περίπτωση που πρόκειται για πλυντήριο-στεγνωτήριο, θα σου τα στεγνώσει κιόλας! Τα περισσότερα πλυντήρια ρούχων τελευταίας τεχνολογίας διαθέτουν τεχνολογίες αιχμής, όπως αυτόματη αναγνώριση των δεδομένων πλύσης για προσαρμογή της ποσότητας νερού και απορρυπαντικού, αλλά και τεχνολογίες για γρήγορο και αποτελεσματικό πλύσιμο, σε λιγότερο από 1 ώρα. Εάν όλο το «παίδεμα» για εσένα είναι το άπλωμα, και δεν έχεις χώρο για στεγνωτήριο, σου προτείνουμε να εξετάσεις τη διάταξη κολώνας, στην οποία το στεγνωτήριο τοποθετείται πάνω από το πλυντήριο.

Και επειδή τα πλυντήρια ρούχων γίνονται ολοένα και πιο έξυπνα, ρίξε μια ματιά στα νέα πλυντήρια LG TurboWash, τα οποία διαθέτουν λειτουργία λειτουργία NFC tagging, για να κατεβάσεις νέα προγράμματα και να τα ενεργοποιήσεις  ακουμπώντας απλώς το smartphone στο σύμβολο NFC Tag On του πλυντηρίου σου. Μήπως, τελικά, δεν είμαστε και πολύ μακριά, από την εποχή που θα μπορείς να βάζεις πλυντήριο από την άλλη άκρη του πλανήτη;

 

Εύκολο και γρήγορο σιδέρωμα χωρίς κόπο και χρόνο

Πόσες φορές σου έχει τύχει μετά από ατελείωτες ώρες άγχους στο γραφείο, να γυρνάς σπίτι και να συνειδητοποιείς ότι πρέπει να βάλεις και σίδερο. Γιατί η στοίβα με τα ρούχα περιμένει. Και δεν πρόκειται να φύγει διά μαγείας. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από ένα απλό σίδερο. Επειδή λοιπόν ο χρόνος είναι πολύτιμος και χρειάζεσαι περισσότερη ηρεμία στη ζωή σου, ένα καλό σύστημα σιδερώματος με πολλές πρακτικές ευκολίες, θα σε βοηθήσει να μειώσεις το χρόνο που σιδερώνεις στο μισό, αφού δύσκολα υφάσματα, πουκάμισα και παντελόνια γίνονται πλέον εύκολη υπόθεση. Ακόμα καλύτερα, μπορείς να επενδύσεις σε μία πρέσα ατμού για να σιδερώνεις άνετα και πιο μεγάλα υφάσματα.

 

Δημιούργησε τους δικούς σου αυτοματισμούς στο σπίτι

Φαντάσου να μπαίνεις στο σπίτι, και χρησιμοποιώντας το iPad ή το tablet σου να ανάβεις τα φώτα, να ρυθμίζεις τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, ή  να συντονίζεις την τηλεόραση στο αγαπημένο σου πρόγραμμα. Με την εγκατάσταση έξυπνων συσκευών στο σπίτι, όπως το WeMo Insight Energy Monitor, μπορείς να χρησιμοποιείς mobile apps στη φορητή σου συσκευή για να έχεις τον πλήρη έλεγχο των λειτουργιών του σπιτιού σου ακόμα κι αν βρίσκεσαι μακριά από αυτό.

Φαντάσου πόσο χρόνο θα έχεις κερδίσει, αλλά και πόσο άνετα θα αισθανθείς όταν γυρίσεις στο σπίτι από μια κουραστική μέρα και ο θερμοπομπός θα είναι ήδη αναμμένος για να σου προσφέρει ζεστασιά, η καφετιέρα θα βρίσκεται ήδη σε λειτουργία για να μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου ρόφημα, ενώ οι έξυπνες λάμπες LED θα έχουν δημιουργήσει μια καθηλωτική ατμόσφαιρα.

Βλέπεις λοιπόν πως, δοκιμάζοντας έστω και μία από τις παραπάνω προτάσεις, μπορείς να βελτιώσεις την καθημερινότητα σου και να γίνεις πιο παραγωγικός.

 

 

Καλή χρονιά, γεμάτη με υγεία, χαρά και περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους σου ανθρώπους!

Μπορείς να δεις ακόμη