6 λόγοι που οι σκούπες stick είναι must

by K Admin

 

Το καθάρισμα δεν είναι απαραίτητο να σημαίνει ατέλειωτο σκύψιμο, με κίνδυνο να “πιαστεί” η μέση σου, ούτε και μία μικρή ταλαιπωρία για να βγάλεις την ηλεκτρική σκούπα από εκεί που την αποθηκεύεις. Ο λόγος είναι πως μπορείς να επιλέξεις ένα όρθιο μοντέλο, μια σκούπα stick, με την οποία θα μπορείς να καθαρίζεις όλες τις επιφάνειες του σπιτιού (όπως πατώματα και χαλιά) χωρίς ταλαιπωρία και… επικύψεις.

Ελαφριές και με μικρές διαστάσεις, οι σκούπες stick μπορούν επίσης πρακτικά να αποθηκευτούν οπουδήποτε, αλλά και να ελίσσονται ανάμεσα στα έπιπλα με εξαιρετική ευκολία. Αυτά τα πλεονεκτήματα εξηγούν όχι μόνο γιατί “κερδίζουν” συνεχώς καταναλωτές, αλλά και γιατί τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές έχουν φροντίσει να εξελίξουν θεαματικά τα μοντέλα τους.

Έτσι, πλέον θα βρεις τις σκούπες stick, με αποσπώμενο κάδο, μοντέλα που μετατρέπονται και σε φορητά σκουπάκια, και το κυριότερο, σκούπες stick με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου. Κάτι που σημαίνει πολύ μεγαλύτερη ελευθερία χρήσης, αφού δεν θα χρειάζεται να μπλέκεις ούτε με καλώδια όταν τις χρησιμοποιείς.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τους έξι λόγους που τις έχουν κάνει κυρίαρχο trend στο σκούπισμα.

 

 

Ξεκούραστο καθάρισμα

Χάρις στην κλίση που μπορείς να δώσεις στο “κοντάρι”, καθαρίζεις σχεδόν όλο το σπίτι χωρίς να σκύβεις –  με εξαίρεση όταν χρειαστεί να “φτάσεις” κάτω από μεγάλα έπιπλα, όπως το κρεβάτι. Με μία σκούπα stick μπορείς επίσης να καθαρίζεις δωμάτια με πολλά έπιπλα ή λίγο χώρο για να κινηθείς, χωρίς να υπάρχει περίπτωση να χτυπήσει στις γωνίες των τοίχων ή των επίπλων, όπως συμβαίνει με τις συμβατικές σκούπες.

Επίσης, στην περίπτωση που πρέπει να μεταφέρεις τη σκούπα ανεβοκατεβαίνοντας σκαλοπάτια, θα σου φανεί “θεόσταλτο δώρο” ότι ζυγίζει λιγότερο από μία συμβατική σκούπα και μπορείς να την κουβαλήσεις με το ένα χέρι.

 

Ευκολία στην αποθήκευση

Πέρα από τις μικρές διαστάσεις, το γεγονός ότι στέκονται σε όρθια στάση, χωρίς να χρειάζεται να ακουμπούν στον στοίχο ή κάπου αλλού, σημαίνει πως μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε σημείο για φύλαξη – ακόμη και πίσω από κάποια πόρτα. Ακόμη κι αν επιλέξεις να την αποθηκεύσεις σε μία ντουλάπα, θα σου δεσμεύει λιγότερο χώρο από ένα συμβατικό μοντέλο. Μάλιστα, κάποιες συσκευές διαθέτουν αναδιπλούμενη λαβή, που κάνει ακόμη πιο εύκολη την αποθήκευσή τους.

 

Πάντοτε σε ετοιμότητα

 Χύθηκε ζάχαρη στην κουζίνα; Κανένα πρόβλημα: βγάζεις τη σκούπα stick από εκεί όπου την έχεις αποθηκεύσει και, σε ελάχιστα λεπτά, έχει εξαφανιστεί και το τελευταίο ίχνος από το πάτωμα. Το γεγονός ότι η όρθια σκούπα δεν χρειάζεται συναρμολόγηση, και μπορεί να βρίσκεται σε ένα σημείο με εύκολη πρόσβαση, σημαίνει πως είναι πάντοτε… ετοιμοπόλεμη.

 

 

Εξελιγμένα χαρακτηριστικά

 Στις σκούπες stick τελευταίας “γενιάς”, θα βρεις όλες εκείνες τις ευκολίες και τεχνολογίες που έχουν βελτιώσει τις δυνατότητες και την ευκολία χρήσης των συμβατικών σκουπών. Έτσι, εκτός από συσκευές με χάρτινη σακούλα, θα βρεις πλέον μοντέλα με αποσπώμενο κάδο, τα οποία χρησιμοποιούν μάλιστα κυκλωνική τεχνολογία.

Επίσης, υπάρχουν πλέον  σκούπες stick με φίλτρο HEPA (High Efficiency Particulate Air), ώστε εκτός από τη σκόνη να συγκρατούν και άλλα αιωρούμενα σωματίδια ή αλλεργιογόνα. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μοντέλα τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε τα αξεσουάρ που έχουν οι συμβατικές σκούπες. Για παράδειγμα, εξαρτήματα για γωνίες και πέλματα για έπιπλα ή ρύγχη για ταπετσαρίες.

Κι αν έχεις κάποιο κατοικίδιο, τα περισσότερα προϊόντα “έρχονται” με αξεσουάρ (π.χ. βούρτσες) και τεχνολογίες, για να καλύψουν τις πιο απαιτητικές ανάγκες σου για καθάρισμα.

 

“Τέλος” στα καλώδια

Αρκετά μοντέλα λειτουργούν με επαναφορτιζόμενη μπαταρία, ώστε να μην χρειάζεται να αλλάζεις πρίζα πηγαίνοντας από δωμάτιο σε δωμάτιο ή να μπορείς να καθαρίσεις οποιοδήποτε σημείο που, με μία σκούπα με καλώδιο, θα χρειαζόσουν μπαλαντέζα για να καθαρίσεις.

Πολλά μοντέλα με μπαταρίες προσφέρουν αρκετή ώρα αυτονομίας (ακόμη και μέχρι 2 ώρες), ώστε πρακτικά να προλάβεις να καθαρίσεις όλο το σπίτι, πριν… ξεμείνουν από ηλεκτρική ενέργεια. Επιπλέον, μέσα σε λίγες ώρες στην πρίζα (π.χ. ένα τρίωρο), οι μπαταρίες τους επαναφορτίζονται έως και κατά 80%.

 

 

Αποτελεσματικότητα

Σύμφωνα με αρκετούς κατασκευαστές, οι σκούπες stick  δεν υπολείπονται σε απόδοση καθαρισμού από τις συμβατικές σκούπες – μάλιστα, υπάρχουν μοντέλα που έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με ένα συμβατικό μοντέλο ισχύος 1600 Watt (βατ). Έτσι, μπορούν να απομακρύνουν με ένα πέρασμα κάθε ίχνος σκόνης ή άλλου σκουπιδιού που θα βρουν μπροστά τους στο πάτωμα. Για βελτιωμένη απόδοση, ορισμένες συσκευές διαθέτουν πέλμα με περιστρεφόμενη βούρτσα, για γρήγορο και εύκολο καθάρισμα ακόμη και των πιο δύσκολων σημείων του σπιτιού.

 

Μοντέλα 2 σε 1

Ορισμένα μοντέλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν σκουπάκια, χωρίς δηλαδή το “κοντάρι”, για να καθαρίζεις εύκολα τον πάγκο της κουζίνας, τα έπιπλα ή άλλες μικρές επιφάνειες.

Μπορείς να δεις ακόμη