Σολωμός ημίπαστος Sous Vide – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by K Admin

O Γιώργος Τσούλης, μπαίνει στην πρίζα μαζί με τον Μιχάλη Νουρλόγλου, από το olivemagazine.gr, ο οποίος μαγειρεύει σολωμό ημίπαστο Sous Vide με κρέμα ταραμά αρωματισμένη με horseradish και λάδι άνηθου στον εντοιχιζόμενο φούρνο ατμού της Electrolux EOB9956XAX με τη βοήθεια του συρταριού Vacuum Sealer της Electrolux EVD14900OX.

ΥΛΙΚΑ

  • Για την κρέμα ταραμά

  • 80 γρ. ταραμάς λευκός
  • 1/4 κρεμμύδι κόκκινο
  • 1-2 κ.σ. χυμό horseradish (εναλλακτικά έτοιμη πάστα)
  • 5 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα (μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο)
  • 400 ml ηλιέλαιο
  • 5 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • ελαιόλαδο

    • Για τη μικρή σαλάτα

    • 1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
    • 1 πράσινο μήλο κομμένο σε sticks
    • Λίγο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
    • Λίγο λευκό ξύδι
    • ελαιόλαδο
    • αλάτι, πιπέρι

  • Για το λάδι άνηθου

  • 100 γρ. φούντες άνηθου
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ηλιέλαιο

  • Για το σολωμό

  • 400 γρ. σολωμός φιλέτο
  • 100 γρ.αλάτι
  • 80 γρ.ζάχαρη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαδικασία για το σολωμό:

Μαρινάρουμε σε ζάχαρη και αλάτι το σολωμό και τον αφήνουμε για δύο ώρες στο ψυγείο. Όταν περάσει η ώρα, τον βγάζουμε απ’ το ψυγείο, τον ξεπλένουμε καλά και τον κλείνουμε αεροστεγώς σε μια σακούλα Sous Vide με λίγο ελαιόλαδο. Έπειτα, μαγειρεύουμε για 30 λεπτά στους 45-50 βαθμούς. Τέλος, περιμένουμε να κρυώσει, ή –εναλλακτικά- τοποθετούμε τη σακούλα με το σολωμό σ’ ένα μπολ με πάγο.

 

Διαδικασία για την κρέμα ταραμά:

Χτυπάμε στον πολυκόφτη το ψωμί, τον ταραμά και το κρεμμύδι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Έπειτα, χτυπώντας συνεχώς, προσθέτουμε αργά -σαν κορδόνι- το ηλιέλαιο μέχρι ν’ αφρατέψει το μείγμα και τέλος προσθέτουμε το χυμό του horseradish, λίγο ελαιόλαδο και τ’ ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 

Διαδικασία για το λάδι άνηθου:

Ζεματάμε σε βραστό νερό τον άνηθο για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τον σουρώνουμε, τον κρυώνουμε σ’ ένα μπολ με πάγο και τέλος τον στεγνώνουμε με μια πετσέτα.  Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον άνηθο, μαζί με το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Τέλος σουρώνουμε το μείγμα με τη βοήθεια ενός φίλτρου καφέ, ή απορροφητικού χαρτιού κουζίνας.

 

Διαδικασία για τη μικρή σαλάτα:

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

 

Διαδικασία για το σερβίρισμα:

Σ’ ένα πιάτο βάζουμε λίγο ταραμά, από πάνω το σολωμό, δίπλα τη μικρή σαλάτα και τέλος ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

 

TIPS

Χρησιμοποίησε το πρόγραμμα «Φούσκωμα ζύμης», για ελεγχόμενο φούσκωμα της ζύμης με μαγιά πριν απ’ το ψήσιμο.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μπορείς να δεις ακόμη