Ψήνουμε Σουβλάκια Λαχανικών

by K Admin

 

 

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Τσικνοπέμπτη είναι “γιορτή κρεατοφαγίας”! Όμως, σε κάθε παρέα ή σε κάθε οικογένεια μπορεί να υπάρχει και κάποιος που δεν τρώει κρέας επειδή είναι χορτοφάγος! Καθώς το πιθανότερο είναι ότι οι ψησταριές κάρβουνου ή οι ψησταριές υγραερίου θα πάρουν κυριολεκτικά και μεταφορικά “φωτιά” αυτό το βράδυ, βρήκαμε μια συνταγή και για σουβλάκια λαχανικών τα οποία γίνονται πεντανόστιμα στην ψησταριά και έτσι δεν θα μείνει κανείς παραπονεμένος!

 

 

Χρόνος ψησίματος: 7-8 λεπτά
Θα χρειαστείς: 12-14 μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια περίπου 25 εκ.

 

Χρήσιμες συμβουλές:

Μούλιασε τα ξύλινα σουβλάκια σε νερό για 10 λεπτά. Τα σουβλάκια όχι μόνο συγκρατούν το φαγητό και το εμποδίζουν να διαλύεται και να γυρίζει αλλά προσφέρουν την ευκολία να τα γυρίζεις πάνω στη φωτιά και να τα βγάζεις από τα σχάρα.

 

Υλικά

2-3 κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές
5-10 προβρασμένες μικρές πατάτες
5-10 ντοματάκια

 

Εκτέλεση

1. Πλύνε καλά τα λαχανικά και στράγγιξέ τα
2. Κόψε τις πιπεριές κάθετα από το κοτσάνι προς τη βάση, και αφαίρεσε τους σπόρους και τα κοτσάνια
3. Τοποθέτησε τακτικά τα κομμάτια με τις γυαλιστερές πλευρές να βλέπουν στην ίδια κατεύθυνση
4. Βεβαιώσου ότι είναι σε παράλληλη γραμμή και σπρώξε μαλακά το σουβλάκι για να περάσει από τις επίπεδες επιφάνειες των πιπεριών.
5. Μόλις τα σουβλάκια είναι έτοιμα, άλειψε με λίγο ελαιόλαδο.

 

Ώρα για φαγητό! Καλή απόλαυση..

 

Μπορείς να δεις ακόμη