Σπιτικά ζυμαρικά Primavera με το Philips Pasta Maker!

by K Admin

 

spitika_zumarika

 

Είναι υπέροχο να μπορείς εύκολα, χωρίς κόπο και σε λίγη ώρα να απολαμβάνεις τα δικά σου σπιτικά ζυμαρικά, όπως εσύ τα θέλεις. Μπορεί να προτιμάς αλεύρι ολική άλεσης, ζυμαρικά με χυμό από σπανάκι ή σουπιά, χωρίς γλουτένη κοκ.  Σε περίπτωση που ετοιμάζεις τα δικά σου ζυμαρικά οι επιλογές είναι αμέτρητες! Εμείς διαλέξαμε μια από τις συνταγές που προτείνει η Philips για το pasta maker και στην προτείνουμε.

 

Υλικά

300 γρ. παπαρδέλες με βότανα

100 γρ. φρέσκο αρακά (ή κατεψυγμένο)

100 γρ. πράσινα σπαράγγια

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

100 γρ. ρικότα

Προαιρετικά: μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου

 

suntages_pasta-maker

 

Εκτέλεση

Βράσε σε μία κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Ζεμάτησε τον αρακά και τα σπαράγγια για 3 λεπτά. Μαγείρεψε, στράγγιξε και ρίξε κρύο νερό και άφησε τα στην άκρη.
Βράσε τα ζυμαρικά που έχεις φτιάξει με το Pasta Maker της Philips στο ίδιο νερό. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι, πρόσθεσε ελαιόλαδο και ολόκληρες σκελίδες σκόρδο για λίγα λεπτά, τα ζεματισμένα λαχανικά, το φρέσκο κρεμμυδάκι και μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Αφαίρεσε το σκόρδο.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στράγγιξε και πρόσθεσε τα λαχανικά, τη μισή ποσότητα ρικότα και ανακάτεψε. Σέρβιρε με την υπόλοιπη ρικότα και γαρνίρησε με την επικάλυψη.

 

Καλή σου όρεξη!

Μπορείς να δεις ακόμη