Σπιτικές δημιουργίες ζύμης από τα χεράκια σου με τη βοήθεια των κουζινομηχανών Moulinex

by K Admin

shutterstock_324971630

 

Ψωμί, βάφλες, κρέπες, τάρτες….. λατρεύεις οτιδήποτε φτιάχνεται από ζύμη αλλά δεν ξέρεις πως να τα φτιάξεις μόνος σου; Βασίσου στις δυνατότητες των κουζινομηχανών Moulinex
και ετοίμασε ο,τι τραβάει η όρεξή σου!

 

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές βασικές συνταγές για διαφόρων ειδών ζύμες και τις μοιραζόμαστε μαζί σου! Έτοιμος να δημιουργήσεις;

 

Ζύμη για κρέπες

Υλικά για 20 κρέπες:
– ¾ λ. γάλα
– 375 γρ. αλεύριshutterstock_204571288
– 4 αβγά
– 40 γρ. ζάχαρη

– 100 ml λάδι
– 1 κουταλιά της σούπας νερό από άνθη πορτοκαλιάς ή αρωματισμένο αλκοόλ

Μέσα στο μπολ μπλέντερ, τοποθέτησε τα αβγά, το λάδι, τη ζάχαρη, το γάλα και το επιλεγμένο απόσταγμα. Επίλεξε την ταχύτητα 2 και θέσε τη συσκευή σε λειτουργία για λίγα δευτερόλεπτα. Κατόπιν, πρόσθεσε το αλεύρι μέσω του στομίου του πώματος δοσομέτρησης και άφησε τη συσκευή να λειτουργήσει για 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα. Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα τουλάχιστον σε θερμοκρασία δωματίου πριν ετοιμάσεις τις κρέπες.

 

 

Ζύμη μπριζέ για τάρτεςtart

Υλικά για μία βάση τάρτας 350 γρ.:
– 200 γρ. αλεύρι
– 100 γρ. βούτυρο
– 50 ml νερό
– Μία πρέζα αλάτι

Μέσα στο ανοξείδωτο μπολ, πρόσθεσε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι. Τοποθέτησε στη θέση τους το ζυμωτήρι και το καπάκι και θέσε τη συσκευή σε λειτουργία στην ταχύτητα 1 για μερικά δευτερόλεπτα. Κατόπιν, πρόσθεσε το νερό ενώ παράλληλα λειτουργεί η συσκευή. Άφησε τη συσκευή να λειτουργήσει έως ότου να δημιουργηθεί μια καλοσχηματισμένη μπάλα ζύμης. Κάλυψε την μπάλα ζύμης με μεμβράνη τροφίμων και τοποθέτησέ τη στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, προτού την πλάσεις και την ψήσεις.

 

 

Ζύμη για βάφλες

για 24 βάφλες:
– 250 γρ. αλεύρι
– 15 γρ. μαγιά αρτοποιίαςwaffles 1
– 2 αβγά
– 1 πρέζα αλάτι
– 400 ml γάλα
– 125 γρ. μαλακό βούτυρο
– 1 φακελάκι ζάχαρηβανίλια

 

Αραίωσε τη μαγιά αρτοποιίας μέσα σε λίγο χλιαρό γάλα. Τοποθέτησε το μπολ μπλέντερ στη συσκευή και πρόσθεσε τα αβγά, το αλάτι, τη ζάχαρη βανίλια, το υπόλοιπο γάλα, το βούτυρο και την αραιωμένη μαγιά. Ασφάλισε το καπάκι. Θέσε σε λειτουργία τη συσκευή στην ταχύτητα 4 και πρόσθεσε διαδοχικά το αλεύρι μέσω του στομίου του πώματος δοσομέτρησης του καπακιού. Εάν χρειαστεί, χρησιμοποίησε τη λειτουργία Pulse για μερικά δευτερόλεπτα ώστε να διευκολυνθεί η ενσωμάτωση του αλευριού στη ζύμη. Θέσε τη συσκευή σε λειτουργία για 2 λεπτά περίπου ώσπου να γίνει λεία η ζύμη. Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα προτού ετοιμάσεις τις βάφλες.
Tip: συνόδευσε τις βάφλες με κρέμα σαντιγί ή σιρόπι σοκολάτας…

 

 

Πολύσπορο ψωμίbread

Υλικά για ένα ψωμί 800γρ  περίπου:
-500 ρ. αλεύρι για πολύσπορο ψωμί
– 285 ml χλιαρό νερό
– 2 φακελάκια ξηρή ζύμη αρτοποιίας
– 10 γρ. αλάτι
– Νιφάδες βρώμης για πασπάλισμα

 

 

Πρόσθεσε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά αρτοποιίας μέσα στο ανοξείδωτο μπολ. Τοποθέτησε το ζυμωτήρι και το καπάκι. Θέσε τη συσκευή σε λειτουργία για μερικά δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 1 για ανάμειξη. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το νερό μέσω του ανοίγματος του καπακιού. Ζύμωσε για 8 λεπτά. Κάλυψε τη ζύμη με μια πετσέτα κουζίνας και άφησέ τη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σε έναν χώρο με υψηλή θερμοκρασία. Κατόπιν, τοποθέτησε τη ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Άπλωσέ τη με το χέρι σε τετράγωνο σχήμα. Δίπλωσε τα άκρα προς το κέντρο και έπειτα άπλωσε τη ζύμη με τις γροθιές σου. Επανάλαβε τη διαδικασία εκ νέου. Σχημάτισε ένα μακρύ ψωμί με τη ζύμη. Τοποθέτησε το ζυμάρι που έφτιαξες σε μια φόρμα μήκους 25 cm. Νότισε ελαφρώς την επιφάνεια του ψωμιού και πασπαλίστε το με τις νιφάδες βρώμης. Κάλυψε τη φόρμα με μια βρεγμένη πετσέτα κουζίνας και άφησε τη ζύμη να ανέβει για 60 λεπτά σε έναν χώρο με υψηλή θερμοκρασία. Κατόπιν, κάνε μια χαρακιά βάθους 1 εκατοστού κατά μήκος του ψωμιού. Τοποθέτησε το ψωμί σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 240°C, τοποθετώντας επίσης ένα σκεύος με νερό για να ροδίσει η κρούστα. Ψήσε για 30 λεπτά. Αφαίρεσε το ψωμί από τη φόρμα και άφησέ το να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
Tip: δημιούργησε μικρά ψωμάκια για τους καλεσμένους σου. Πασπάλισέ τα με σπόρους παπαρούνας ή σουσαμιού.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη