Sunday-Funday ή πως να κάνεις την Κυριακή σου την καλύτερη μέρα της εβδομάδας!

by K Admin

«Κυριακή γιορτή και σχόλη, να ’ταν η βδομάδα όλη»! Μια παροιμία που αντικατοπτρίζει την ανάγκη μας για ξεκούραση απ’ τις σκοτούρες της εβδομάδας. Πως όμως να περάσεις την Κυριακή, τη μοναδική ημέρα ηρεμίας και χαλάρωσης; Σίγουρα, μην αφήσεις την Κυριακή σου να περάσει ξάπλα στο κρεβάτι, χωρίς καθόλου διασκέδαση. Πάρε τηλέφωνο όλη την παρέα και μην το κλείσεις αν δεν τους σηκώσεις όλους από τα κρεβάτια τους. Προγραμμάτισε μια χαλαρωτική βόλτα που θα περιλαμβάνει όμως και λίγη περιπέτεια.

 

Τι είναι όμως η Funday; Τι είναι η Κυριακή; Η τελευταία ημέρα της εβδομάδας; Η πρώτη ημέρα της εβδομάδας; Σίγουρα, είναι η μόνη σίγουρη ευκαιρία που έχεις για να ξεκουραστείς. Αν καθίσεις στο σπίτι με τις πιτζάμες σου δεν θα είναι και πολύ διασκεδαστική. Βρες χαλαρωτικούς τρόπους να μεταμορφώσεις την Κυριακή, και από Sunday να την κάνεις… Funday! Ας ξεκινήσουμε τη μέρα μας λοιπόν με τα εξής:

 

1. Εν αρχή ην η καφεΐνη

Κακά τα ψέματα, χωρίς καφέ δεν μπορείς να δέσεις ούτε τα κορδόνια σου. Το ίδιο παθαίνουν και οι φίλοι σου οπότε είναι προφανές ότι μπορείς να τους μαζέψεις κάπου για να πιούν τον πρώτο καφέ της ημέρας. Διάλεξε ένα μέρος που θα τους βολεύει όλους, μακριά από την πολυκοσμία και τη φασαρία. Ένα μικρό γειτονικό cafe είναι ιδανικό σημείο συνάντησης. Ζήτησε τον αγαπημένο σου καφέ κι απόλαυσέ τον περιμένοντας την παρέα να μαζευτεί. Μόλις ετοιμαστεί η ομάδα για την Κυριακάτικη βόλτα, βγάλε το βιβλιαράκι με τις σημειώσεις σου και ανακοίνωσε σε όλους τα fun σχέδια σου.

 

2. Brunch

Ο καφές –ξεκάθαρα- δεν φτάνει. Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για τους φίλους σου είναι να τους βρεις το καλύτερο μέρος για φαγητό. Κι αυτό γιατί η ώρα θα είναι λίγο προχωρημένη και το ιδανικότερο γεύμα θα είναι κάτι ανάμεσα σε πρωϊνό και μεσημεριανό με καφέ ή χυμό. Επειδή όμως δεν θα είστε οι μόνοι μ’ αυτή την ιδέα μιας και το φαινόμενο του Brunch έχει γίνει κάτι σαν έθιμο, καλό θα είναι να έχεις κάνει κράτηση για τραπέζι από τα μέσα της εβδομάδας καθώς το τελευταίο πράγμα που θες είναι να περιφέρεστε από μαγαζί  σε μαγαζί ψάχνοντας να βρείτε θέση. Ετοιμάσου εγκαίρως μέσα στην εβδομάδα και κλείσε τραπέζι για όσα άτομα θα πάτε. Αν είσαι προνοητικός τύπος θα κρατήσεις μια – δυο θέσεις παραπάνω, σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να φέρει κάποιον/κάποια έξτρα…

 

3. Window Shopping

Μπορεί τα καταστήματα να μην λειτουργούν τις Κυριακές, ή τουλάχιστον όχι όλα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να χαζέψεις τις βιτρίνες. Το λεγόμενο window shopping, το να κοιτάς, δηλαδή, τις βιτρίνες χωρίς να αγοράζεις, δεν είναι ντροπή, πόσο μάλλον αν δεν είναι ανοιχτό το κατάστημα. Πόσες βιτρίνες προσπερνάς καθημερινά χωρίς να έχεις χρόνο να τις χαζέψεις; Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχει σίγουρα και η παρέα σου. Ευκαιρία, λοιπόν, ν’ ανταλλάξετε ιδέες και απόψεις για τα επόμενα ψώνια σας.

 

4. Μουσική και μουσικοί

Οι δρόμοι της πόλης είναι γεμάτοι με νέους καλλιτέχνες που παρουσιάζουν τη μουσική τους. Κάθε περιπλανώμενος έχει την ευκαιρία ν’ ακούσει κάτι διαφορετικό από εκεί που δεν το περιμένει. Δεν είναι λίγοι οι μουσικοί που ξεκίνησαν σαν ως απλοί street artists και κατέληξαν να κάνουν καριέρα. Έχε τα μάτια σου (και κυρίως τ’ αυτιά σου) ανοιχτά σε όμορφες μουσικές που έρχονται από το πουθενά. Μην προσπερνάς τις μικρές μπάντες που παίζουν παντού γύρω σου. Αφιέρωσε λίγες στιγμές για να τους παρατηρήσεις καλύτερα και που ξέρεις; Μπορεί να έχεις πέσει επάνω στο επόμενο μουσικό θαύμα της εποχής.

 

5. Θεατρικές παραστάσεις

Αν κουραστήκατε από το πολύ περπάτημα, ίσως ήρθε η ώρα να σταματήσετε το πέρα-δώθε και να καθίσετε σε μια αναπαυτική καρέκλα ενός θεάτρου. Υπάρχουν δεκάδες παραστάσεις που μπορεί να ενδιαφέρουν εσένα και τους φίλους σου. Μια ματιά σε έναν οδηγό διασκέδασης θα αποκαλύψει πολλές κρυφές ομάδες δημιουργών και θεατρικών παραγωγών. Αν σε «ψήνει» μια διαφορετική προσέγγιση των κλασσικών έργων θα χαρείς να μάθεις ότι ανεβαίνουν πολλές διασκευές καθώς και νέες ερμηνείες. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να φανείς «ψαγμένος» στη παρέα σου, ακόμα κι αν τελικά δεν καταλάβει κανείς τίποτα από την παράσταση. Άλλωστε το θέατρο δεν αρέσει σε όλους.

 

 

 

 

6. Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Αφού το… έριξες στην κουλτούρα δεν υπάρχει λόγος να αποφύγεις τους αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίοι κάθε Κυριακή είναι ανοιχτοί στο για το κοινό. Όσα κομμάτια της ιστορίας έχουν σωθεί, βρίσκονται καλά ασφαλισμένα σε δεκάδες μουσεία. Μια επίσκεψη θα σας εκπλήξει όλους ευχάριστα. Ζήτα τη βοήθεια ενός ξεναγού, ή αφιέρωσε χρόνο για να διαβάσεις προσεκτικά τις επιγραφές σε κάθε έκθεμα. Να είσαι σίγουρος ότι μόλις βγεις πάλι στον έξω κόσμο θα τον βλέπεις μ’ άλλο μάτι.

 

7. Βόλτα για περπάτημα στη φύση

Η φύση δεν είναι μόνο για τα παιδιά. Όλοι μπορούν ν’ απολαύσουν το περπάτημα στη φύση, όσο περιορισμένη κι αν είναι αυτή. Ακόμα και μέσα στην πόλη θα βρεις πάρκα ή έναν ζωολογικό κήπο. Αν ο ζωολογικός κήπος είναι λίγο μακριά, μια βόλτα σ’ ένα πάρκο θα σου δώσει την ψευδαίσθηση των διακοπών. Αν είσαι κοντά στη θάλασσα κάνε μια βόλτα για να χαζέψεις τις παραλίες που θα επισκεφτείς σε λίγο καιρό.

 

8. Escape Room

Λίγο πριν τελειώσει η ημέρα και για να μην αρχίσουν όλοι να νοιώθουν άσχημα για τον ερχομό της Δευτέρας, είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε κάτι δυναμικό. Κάτι που θα σας δώσει αυτοπεποίθηση για τις ημέρες που έρχονται. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να «δέσει» μια παρέα απ’ το να παγιδευτείτε σ’ ένα κλειστό χώρο, χωρίς ελπίδα διαφυγής, εκτός αν συνεργαστείτε όλοι μαζί για να λύσετε ένα γρίφο. Η μόδα των escape rooms καλά κρατεί, κι αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία δοκιμασιών για να διαλέξεις. Από γρίφους που λύνονται σε λίγα λεπτά μέχρι δύσκολες καταστάσεις που θα σε δοκιμάσουν για ώρες, τα escape rooms θα δοκιμάσουν το μυαλό και την ταχύτητά σου. Δεν θα βρεις ιδανικότερη στιγμή για να επισκεφτείς ένα escape room. Είστε ξεκούραστοι, χορτάτοι και έχετε «γεμίσει» όμορφες παραστάσεις από τη βόλτα σας. Η διάθεση είναι ανεβασμένη και δεν υπάρχει πρόβλημα που να μπορεί να σας καταβάλει. Φυσικά και εδώ θα πρέπει να έχεις προσχεδιάσει τις κινήσεις σου. Να έχεις κλείσει ραντεβού σ’ ένα escape room κοντά στα μέρη που θα κινηθείτε. Υπάρχουν τόσα πολλά που δεν θα δυσκολευτείς να βρεις το ιδανικό.

 

9. Fun park

Μετά απ’ όλα αυτά έχετε ακόμα ενέργεια; Τότε είστε από εκείνους που δεν πτοούνται εύκολα. Εξαντλείστε την ενέργειά σας σ’ ένα από τα πολλά fun-parks της πόλης. Ποιος είπε ότι τα συγκρουόμενα είναι για μικρά παιδιά; Κυνηγήστε ο ένας τον άλλο και τιμωρήστε τον μέχρι τελικής πτώσης. Ένα τρενάκι του τρόμου είναι ικανό να δοκιμάσει τα νεύρα και του πιο θαρραλέου, ειδικά όταν σε εκθέτει σε μεγάλες επιταχύνσεις και πτώσεις από ψηλά. Για τους λιγότερο περιπετειώδεις τύπους της παρέας κάποιο κυλικείο ή καφέ όπου μπορούν να απολαύσουν κάποιο ρόφημα ή σνακ ξεδιαλύνοντας τις φωτογραφίες της ημέρας.

 

10. Πρόσεξε τις μικρές παγίδες

Η Κυριακή μπορεί να είναι ημέρα ξεκούρασης και χαλάρωσης, όμως δεν ισχύει το ίδιο για το Σάββατο. Εσύ μπορεί να είσαι ξεκούραστος και έτοιμος για δράση. Κάποιοι απ’ την παρέα, όμως, μπορεί να «παλεύουν» με τα παπλώματα μετά από ένα «έντονο» Σαββατόβραδο. Προσπάθησε να κινητοποιήσεις όλους τους φίλους σου, αλλά δείξε κατανόηση στο party animal. Για να είσαι ο προνοητικός φίλος, οργάνωσε μερικές από τις δραστηριότητές κοντά στο σπίτι του, ή σε σημείο που να μπορεί να σας βρει εύκολα ο ίδιος. Πέρα από τα logistics της οργάνωσης δεν πρέπει να ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου τη φωτογραφική μηχανή. Χωρίς φωτογραφίες η αξέχαστη βόλτα δεν θα είναι και τόσο αξέχαστη. Επίσης, ένα δυνατό power bank γίνεται απαραίτητο αν θέλεις να φωτογραφίζεις απ’ το κινητό σου. Επίσης είναι σχεδόν βέβαιο πως κάποιος φίλος σου θα ξεμείνει από μπαταρία και θα αρχίσει να γκρινιάζει ψάχνοντας για πρίζα από εδώ και από εκεί. Δώσε και πάλι τη λύση, αφού την έχεις –κυριολεκτικά- στο τσεπάκι. Πάρε μαζί σου ένα backpack για να στριμώξεις τα απαραίτητα, καθώς και μερικά snacks που θα δώσουν την απαραίτητη ενέργεια ακόμα και σ’ αυτόν που δεν πρόλαβε το brunch. Τέλος, ένα μπουκαλάκι νερό θα σου φανεί απαραίτητο με τόσο περπάτημα που θα κάνεις. Οργανώσου καλά.

Στο τέλος της ημέρας θα είστε όλοι γεμάτοι απ’ τη συνολική εμπειρία. Ο ρόλος που θα έχεις παίξει θα είναι καταλυτικός για την εβδομάδα που έρχεται. Μέσα στην εβδομάδα όλοι θα θυμούνται τις όμορφες στιγμές της Κυριακής που πέρασε και θα περιμένουν την επόμενη. Να είσαι σίγουρος πως την επόμενη φορά θα έχουν και οι φίλοι σου ιδέες για την έξοδό σας. Μέχρι τότε εσύ ετοίμασε τα τεφτέρια και τις σημειώσεις σου για κάνεις και την επόμενη Sunday μια αξέχαστη Funday.

Μπορείς να δεις ακόμη