|  | 

Κουζίνα

Ελάτε σπίτι μας για… κις λορέν!

Σήμερα σπίτι μας απολαμβάνουμε αυτή τη διάσημη τάρτα από την περιοχή της Αλσατίας- Λορένης στη Γαλλία! Παραδοσιακά, η κις λορέν παρασκευάζεται χωρίς την προσθήκη τυριού.

Θέλεις κι εσύ ένα κομμάτι; Ετοίμασε την και σε 1 μόνο ώρα μπορείς να την απολαύσεις!

 

kis lauren

 

Υλικά για 4-6 μερίδες

1 δόση ζύμη shortcrust

25 g βούτυρο

250 g καπνιστό μπέικον σε κύβους

4 αυγά

150 ml γάλα

150 ml πλήρης κρέμα γάλακτος

μία πρέζα φρεσκοτριμμένου μοσχοκάρυδου

2 κσ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

 

 

 

 

 


zimi shortcrust Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C/στο 6 για φούρνους αερίου.
Άνοιξε τη ζύμη ώστε να πάρει κυκλικό σχήμα και άπλωσέ την σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 23 cm. Τρύπησε τη βάση παντού με ένα πιρούνι και κάλυψέ την  με λαδόχαρτο. Κάλυψε με ξερά φασόλια και άφησε τη να ψηθεί χωρίς τη γέμιση για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, αφαίρεσε το λαδόχαρτο και τα φασόλια. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C/στο 4 για φούρνους αερίου. Ετοίμασε τη γέμιση. Λιώσε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σόταρε το μπέικον μέχρι να ροδίσει. Στράγγισε το μπέικον από τα υγρά του σε χαρτί κουζίνας και κατόπιν σκόρπισε το πάνω από τη ζύμη. Ανακάτεψε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα, το μοσχοκάρυδο και το σχοινόπρασο στο μπολ του μίξερ χρησιμοποιώντας τον αναδευτήρα, στην 4η ταχύτητα. Περίχυσε με το μείγμα το μπέικον και άφησε την τάρτα να ψηθεί για 35 με 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το πάνω μέρος και η γέμιση να στερεοποιηθεί.

 

 

Σέρβιρε την κις λορέν ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου με φύλλα πράσινης σαλάτας.
Καλή σου όρεξη!! 

Δείτε ακόμη Άρθρα