Τα καλύτερα δώρα, για την καλύτερη μαμά

by K Admin

giorti tis miteras

 

Με τόσα που τραβά μια μαμά γενικά, πόσο μάλλον στην εποχή που διανύουμε, μια μέρα αφιερωμένη σε αυτήν είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Το αμέσως επόμενο βέβαια, είναι να την κάνουμε λίγο πιο αξέχαστη τη μέρα αυτή, με το κατάλληλο δώρο. Και η σύγχρονη μαμά έχεις τόσες ασχολίες και ενδιαφέροντα που… δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Μην πεις ότι δεν σε βοηθήσαμε πάντως.

 

Smartphone

c10305101-1Το κινητό τηλέφωνο είναι σίγουρα προσωπική υπόθεση, άρα και σημαντική υπόθεση. Ζούμε σε εποχή έντονης εκφραστικότητας και αυτό φαίνεται και στις διαθέσιμες επιλογές. Η μαμά μπορεί να κανονίζει ραντεβού, να μιλά με φιλικά και συγγενικά πρόσωπα, βλέποντάς τα ή όχι, να “σκοτώνει” την πλήξη σε μεγάλες διαδρομές, να ακούει μουσική και πραγματικά χίλια πράγματα με μια μικρή συσκευή που έχει στην τσέπη της. Και μπορεί να διαλέξει κάτι που όχι μόνο θα κάνει όλα όσα θέλει, αλλά θα της ταιριάζει κιόλας.

Αν το ζητούμενο είναι κάτι φίνο, ισχυρό και βολικό για χρήση με ένα χέρι, υπάρχει το “φρεσκότατο” iPhone SE. Χρυσό ή ροζέ, ξεφεύγει σίγουρα από τα κλασικά ασημί και γκρίζα, ενώ υπάρχουν και αμέτρητες θήκες για κάτι πιο προσωποποιημένο. Η πιο περιπετειώδης μαμά μπορεί να ενδιαφερθεί για το Sony Xperia M5 που είναι φτιαγμένο να αντέχει σε πτώσεις, σκόνη, βουτιές και βροχή, ακόμη και να λειτουργεί κανονικά κάτω από την επιφάνεια του νερού. Και σε χρυσό χρώμα, μεταξύ άλλων, είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από όσο μπορεί να ακούγεται. Και οι επιλογές δεν σταματούν όσο ψάχνεις.

 

c10258561-1Ασύρματο ηχείο

Κουζίνα, μπάνιο, σαλόνι, παραλία. Όλα είναι πιθανά, όλοι οι χώροι είναι ιδανικοί για να γεμίσουν με την αγαπημένη μουσική της μαμάς, με οποιοδήποτε γούστο. Έτσι κι αλλιώς η σημαντικότερη και η πιο αγαπημένη μουσική είναι συχνά στη συσκευή που κουβαλάς στην τσέπη σου, άρα έρχεται μαζί σου. Και, κακά τα ψέματα, τα ηχεία του ίδιου του κινητού φτάνουν μέχρι ένα κάποιο σημείο… που συχνά δεν είναι και το καλύτερο για τη μουσική, ούτε ως προς την ένταση, ούτε ως προς την ποιότητα.

Ένα ασύρματο ηχείο λύνει χέρια, σπάει την πλήξη όπου και αν βρεθείς. Προσφέρει καλύτερο ήχο από το κινητό σου και μπορεί να χρησιμεύσει και ως φορητή μπαταρία αν δεις ότι το κινητό πνέει τα λοίσθια μακριά από το φορτιστή. Το φορητό ηχείο είναι σχεδόν… ελβετικός σουγιάς για το κινητό και μπορεί να παίζει τη μουσική σου εύκολα, σωστά και ασύρματα.

Υπάρχουν διακριτικές λύσεις όπως το Sony SRS X11 που δεν είναι παρά ένας κύβος (που διατίθεται σε διάφορα χρώματα) που δίνει ζωή στη μουσική. Αν θες κάτι πιο ιδιαίτερο μπορεί να στραφείς σε κάτι σαν το Lenco BT180 Party Light, με LEDs που ανάβουν σε διάφορα χρώματα και δίνουν χαρακτήρα στην εμπειρία. Αν πάλι η μαμά είναι πιο ειδικών αποστολών, μπορείς να αναζητήσεις και αδιάβροχα ηχεία. Όχι που δεν θα έβρισκες λύση.

 

 

Power bankc10287792-1

Μιας και είπαμε για ηχείο σε ρόλο μπαταρίας, η απλή πραγματικότητα είναι πως τα smartphones, στην καλύτερη των περιπτώσεων, υπόσχονται αυτονομία “έως” δύο ημέρες. Αν η μαμά έχει πολλά να κάνει με το τηλέφωνό της, οι πιθανότητες λένε ότι η καθημερινή φόρτιση είναι απαραίτητη. Ακόμη και το σενάριο που θέλει συμπληρωματική φόρτιση μέσα στη μέρα δεν είναι τόσο τρελό για πολύ κόσμο. Ακόμη και για τη μαμά. Θυμήσου να τσεκάρεις τη χωρητικότητα της εξωτερικής μπαταρίας αλλά και εκείνης του τηλεφώνου για να ξέρεις και τι να περιμένεις όταν έρχεται η ώρα του power bank. Θυμήσου να διαλέξεις χωρητικότητα που να είναι κάπως μεγαλύτερη από εκείνη του κινητού ώστε να αντέχει για πλήρη επιπλέον φόρτιση. Αντίστοιχα σκέφτεσαι και για μεγαλύτερα power banks υπολογίζοντας πόσες φορτίσεις μπορούν να προσφέρουν. Μπορεί κάλλιστα να θες να φορτίσεις περισσότερες συσκευές.

Αν θες μια μπαταρία για μια συσκευή, για τις δύσκολες ώρες, κάτι μικρό όπως το PNY Powerbank T2200 mAH θα σε σώσει. Αν θες να μην αγχώνεσαι ούτε όταν τελειώνει η μέρα, μπορείς να βρεις κάτι με “αέρα” για πάνω από μια φόρτιση, ανάλογα με το τηλέφωνο, όπως το Pantone 5000mAh Micro USB Powerbank. Υπάρχουν και μπαταρίες με δύο θύρες USB για ταυτόχρονη φόρτιση δύο συσκευών, όπως το Belkin USB 4000mAh Powerbank. Όλα γίνονται.

 

 

c10289442-4Tablet

Μερικές φορές χρειάζεται μια μεγαλύτερη οθόνη στα χέρια. Φορητή, φιλική, αλλά μεγαλύτερη. Το tablet βέβαια προσφέρει ευκολίες που δεν μπορεί να περιμένει κανείς, όχι στα σοβαρά τουλάχιστον, από ένα smartphone, ακόμη και αν τα δύο έχουν τις ίδιες επιδόσεις και λογισμικό. Στο tablet, η σύγχρονη μαμά μπορεί να βλέπει εκπομπές μέσω υπηρεσιών video streaming, ακόμη και από κανάλια Nova/ΟΤΕ TV με τις επίσημες εφαρμογές. Μπορεί να βλέπει, πολύ καλύτερα και άνετα, συστατικά και οδηγίες για τη συνταγή που έχει αποφασίσει να δοκιμάσει. Μπορεί να το στήσει σε βολικό σημείο και να ξεκινήσει video calls ενόσω ασχολείται με οτιδήποτε άλλο. Μια δημιουργική μαμά μπορεί να κάνει χίλια πράγματα με ένα tablet, ακόμη και επαγγελματικής φύσης, αποφεύγοντας να… ρίξει άγκυρα μπροστά σε έναν ακόμη υπολογιστή.

Οι επιλογές είναι πολλές, τόσο σε μέγεθος και βάρος, όσο και σε χρώματα. Ένα iPad Air 2 βολεύει για πολλές δουλειές και το βρίσκεις σε διάφορα χρώματα. Κάποιο Yoga tablet της Lenovo μπορεί να σταθεί εύκολα σε διάφορες γωνίες. Κάποια είναι απλό να κρεμαστούν και στον τοίχο, σε οποιοδήποτε πρόχειρο καρφί. Αν θες κάτι πιο κομμένο και ραμμένο για την ελληνική αγορά, υπάρχουν και τα MLS iQ Tab, ελληνικά tablets που δέχονται φωνητικές εντολές στα ελληνικά.

 

 

Laptophp stream

Είτε πρόκειται για δουλειά είτε για διασκέδαση, το laptop μπορεί να καλύψει το κενό και να κάνει πολλά, πολλά παραπάνω. Τώρα που η δραστήρια μαμά δεν χρειάζεται καν να ανησυχεί για το πόσο θα αντέξει η μπαταρία ενός laptop, όχι όπως παλαιότερα, το laptop είναι μεν πολυεργαλείο αλλά, ταυτόχρονα, πιο αξιόπιστο από ποτέ. Τα laptops έχουν τη μερίδα του λέοντος, εμπορικά μιλώντας. Εδώ και χρόνια το laptop είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση. Οπότε είναι η απόλυτα φυσιολογική επιλογή για τη μαμά, ό,τι και αν θέλει να πετύχει. Τόσο απλά.

Όπως φαντάζεσαι και εδώ οι επιλογές είναι… άπειρες. Πολλά σχέδια, πολλά χρώματα, γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα. Το HP Stream 13, για παράδειγμα, μπορεί να είναι μια καλή αρχή. Το MacBook των 12”, σε 4 διαφορετικά μεταλλικά χρώματα, μεγάλη αυτονομία και βάρος που δεν ξεπερνά τα 900 γραμμάρια λύνει χέρια χωρίς να τα επιβαρύνει στη μεταφορά. Περιπτώσεις σαν τη σειρά Yoga της Lenovo προσαρμόζονται εύκολα σε ό,τι θες να κάνεις, στήνονται με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με αυτό που προτιμά να κάνει η καλύτερη μαμά του κόσμου.

 

 

c10310991-1Smartwatch

Θυμάσαι που την πρώτη φορά που είδες smartwatch έδειχνε ικανό για διάφορα πράγματα, όχι όμως έτοιμο για βραβείο εξαιρετικής σχεδίασης. Από τότε μέχρι σήμερα, μέσα σε ελάχιστα μόνο χρόνια, τα πράγματα άλλαξαν σημαντικά. Η ποικιλία είναι μεγάλη, η συμβατότητα με διάφορα smartphones πολύ καλύτερη, ενώ διάφορα μοντέλα λειτουργούν κανονικά και αυτόνομα, χωρίς να απαιτούν δηλαδή να είναι κάπου κοντά σου κάποιο smartphone ή υπολογιστής. Το σημαντικότερο; Τα σύγχρονα smartwatches είναι ξεκάθαρα πιο καλαίσθητα, πιο ευέλικτα και πιο λογικό, πια, να διεκδικούν θέση στον καρπό σου, ακόμη και αν έχεις αφήσει πίσω την εποχή του ρολογιού. Η μαμά που είναι και πιο συνηθισμένη να στολίζει τους καρπούς της, μπορεί να το κάνει προσθέτοντας χρησιμότητα που πριν λίγα χρόνια θα θεωρούσε αδιανόητη.

Μπορείς να διαλέξεις μεταξύ smartwatches με βάση το σχέδιο. Η οθόνη φροντίζει ώστε η προβολή της ώρας να γίνεται με πολλούς τρόπους, όποιον προτιμά και θεωρεί ομορφότερο ο χρήστης. Σε άλλα μοντέλα υπάρχει πληθώρα από λουράκια που αλλάζουν την εμφάνιση και βοηθούν το ρολόι να ταιριάζει σε διάφορα σύνολα. Σε περιπτώσεις όπως αυτές της Fitbit, το smartwatch αποδεικνύεται εξαιρετική βοήθεια και ευκαιρία για κατανόηση του σώματος κατά την άσκηση. Ποια μαμά δεν θέλει να έχει στο χέρι της πληροφορίες που δύσκολα θα εξασφάλιζε αλλιώς και που θα τη βοηθήσουν να προσέξει τον εαυτό της και την υγεία της;

 

 

Actitivity Trackersc10267911-1

Η μαμά αθλήτρια είναι απολύτως φυσικό να ωφεληθεί από activity tracker, όσο απλό ή εξελιγμένο και αν είναι το μοντέλο που θα της δωρίσεις. Με το κατάλληλο activity tracker, μια συσκευή κομψή και διακριτική, μπορείς να αποκτήσεις εικόνα για την καθημερινή σου δραστηριότητα, να θέσεις στόχους, να προσφέρονται κίνητρα για να τους πιάσεις, να κατανοήσεις και να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση. Μπορείς να αποκτήσεις εικόνα για την ποιότητα του ύπνου, να ξυπνάς καλύτερα χωρίς το θορυβώδες ξυπνητήρι που έχουμε μάθει να θεωρούμε δεδομένο εδώ και δεκαετίες. Μπορείς να παρακολουθείς τους παλμούς σου κατά την άσκηση, να βλέπεις πόσες θερμίδες έχεις κάψει περπατώντας, τρέχοντας και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Μερικά μοντέλα μάλιστα ανιχνεύουν μόνα τους το είδος της δραστηριότητας και έτσι κρατούν ακόμη πιο σωστά στατιστικά στα οποία μπορείς να βασιστείς για τα επόμενά σου βήματα.

Μικρές, κομψές συσκευές,  με λουράκια για τον καρπό, μπορούν να είναι σχεδόν αφανείς ήρωες και να κρατούν απλές μετρήσεις, να μοιάζουν με κόσμημα με διάφορα χρώματα, ακόμη και με ανταλλακτικά λουράκια. Κάποια προβάλλουν ειδοποιήσεις από το τηλέφωνο, μπορεί να δείχνουν την ώρα ή και όχι, μπορεί απλά να κρατούν στατιστικά και να ανταλλάσσουν την οθόνη με αυτονομία αρκετών ημερών για να μην έχεις άλλον έναν πονοκέφαλο, άλλη μια μπαταρία για φόρτιση κάθε τρεις και λίγο. Για κάποια μαμά, μια τέτοια συσκευή είναι καλή αφορμή για την αρχή ενός νέου τρόπου ζωής. Για την πιο δραστήρια μαμά είναι τρόπος να καταλάβει ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα. Ενώ άλλη θα έχει να λέει ότι ξυπνά πλέον πιο γλυκά και, όταν ο ύπνος δεν πετυχαίνει, ξέρει ακριβώς τι πρέπει να αλλάξει.

 

 

c10175791-1Πολυκαφετιέρα

Το σωστό ρόφημα στη σωστή στιγμή μπορεί να προσφέρει θαλπωρή ύστερα από μια απαιτητική μέρα, δικαιολογία για συζήτηση με φίλους και φίλες, ή την τόνωση που θα βοηθήσει μια μητέρα να τα βγάλει πέρα. Τσάι σε διάφορες γεύσεις, λογής-λογής ροφήματα, παγωμένος ή ζεστός καφές, σε διάφορες εντάσεις, επιλογή από του κόσμου τα χαρμάνια. Ό,τι χρειάζεσαι, όπως το προτιμάς, τη στιγμή που το θες και το έχεις ανάγκη. Είναι όνειρο για τον καθένα, πόσο μάλλον για την πολυάσχολη μαμά που περιμένει πώς και πώς μία από τις μικρές ανθρώπινες απολαύσεις που χωρούν μέσα σε μια γεμάτη μέρα.

Αν η μαμά είναι λάτρης του καφέ τότε μπορείς να αναζητήσεις μηχανές Nespresso από διαφόρους κατασκευαστές που εξειδικεύονται στις παραλλαγές του. Αν υπάρχει όρεξη για περισσότερες “αλχημείες”, μπορείς να βρεις μοντέλο που σε αφήνει να χρησιμοποιήσεις όποιο χαρμάνι προτιμάς και προμηθεύεσαι, να ελέγξεις κάθε στάδιο παρασκευής του καφέ για να φέρεις το αποτέλεσμα στα μέτρα σου. Αν από την άλλη θες κάτι απλό που εκτός από καφέ μπορεί να ετοιμάσει ροφήματα σοκολάτας, τσάι και άλλα, τότε μάλλον είναι ώρα να ρίξεις μια ματιά σε μηχανές που ακολουθούν το σύστημα Dolce Gusto. Η απόλαυση της μαμάς, και όποιου άλλου τυχερού είναι στο σπίτι, είναι σίγουρη.

 

 

Ηλεκτρική σκούπαc10235061-3

Να λέμε την αλήθεια, κανείς μα κανείς δεν έχει όνειρο ζωής να πιάνει την ηλεκτρική σκούπα και να “οργώνει” όλο το σπίτι, ακόμη και αν είναι ξεκούραστος και δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει μέσα στην ημέρα. Όποια τεχνολογία μπορεί να κάνει την εργασία αυτή όσο πιο γρήγορη ή αχρείαστη γίνεται, θα γίνει σίγουρα αφορμή για χαμόγελα στο σπίτι. Όποιος και να αναλαμβάνει το σκούπισμα, η μαμά θα χαμογελάσει σίγουρα όταν καταφέρει να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μια μαμά με μικρά παιδιά έχει “στα πόδια της” τις μεγαλύτερες χαρές αλλά και αναπόφευκτες δουλειές με μικροζημιές, διαφόρους λεκέδες κ.ά. να μπορούν να προκύψουν ανά πάσα στιγμή και, τρόπον τινά, από το πουθενά. Και έτσι μπαίνει μπροστά η ηλεκτρική σκούπα, και όχι μόνο, συχνά… εκτός προγράμματος.

Βοήθησέ τη λοιπόν με μια ηλεκτρική σκούπα που θα λύνει χέρια. Με υψηλή ισχύ και απόδοση, ειδικές λειτουργίες για την αντιμετώπιση νωπών, υγρών και στερεών λεκέδων για να τελειώνουν όλα μια ώρα αρχύτερα και να μην μεταφράζεται σε αγγαρεία-βουνό μια απλή άτυχη στιγμή. Μπορείς να κάνεις και το κάτι παραπάνω μάλιστα ώστε να μη χρειάζεται να ασχολείται κανείς το ίδιο συχνά με το σκούπισμα. Διάλεξε την ρομποτική ηλεκτρική σκούπα της Miele. Θα μάθει το χώρο του σπιτιού και θα αναλαμβάνει τα της βασικής καθαριότητας, έστω και αν δεν συνιστάται για τα πιο δύσκολα σημεία. Και κάπως έτσι εξαφανίζεται μέρος της αγγαρείας. Χωρίς να τη φορτώνεται κανείς μάλιστα.

 

 

c10277822-1Συστήματα σιδερώματος

Κάποτε, λίγο πολύ όποιο σίδερο και να είχες πρόχειρο τα ίδια πράγματα περίμενες. Μετά ήρθε ο ατμός, τα πράγματα βελτιώθηκαν κ.ο.κ. Οι εξελίξεις δεν σταματούν με τίποτα όμως, ούτε καν στο σιδέρωμα. Το σωστό σύστημα σιδερώματος μπορεί να κάνει θαύματα για όποιον έχει σειρά να αναλάβει το σιδέρωμα. Εφόσον μάλιστα το σιδέρωμα γίνεται ολοένα και πιο εύκολο, είναι και πιο “εύπεπτο” για τον καθένα. Άλλωστε ισχύει γενικά ό,τι είπαμε και για το σκούπισμα: κανείς δεν βιάζεται να σιδερώσει. Όλοι ξέρουν ότι πρέπει.

Μπορείς να στραφείς προς την Philips για τα μοντέλα της που φροντίζουν, μεταξύ άλλων, να σβήνουν μόνα τους όταν πρέπει ώστε να μην έχεις να φοβάσαι τίποτα. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην Tefal για τις αυτοκαθαριζόμενες πλάκες της, να ψάξεις διάφορα μοντέλα με μεγάλη παραγωγή ατμού ή προγράμματα ειδικά για διαφορετικά υφάσματα. Τα συστήματα σιδερώματος είναι πια πιο εύχρηστα, πιο έξυπνα και θα επιτρέψουν στον καθένα να ξεμπερδεύει μια ώρα αρχύτερα και να ανησυχεί λιγότερο.

 

 

Κουζινομηχανές

c10252292-4Υπάρχουν πολλές μαμάδες που περνούν αρκετές ώρες στην κουζίνα. Αν η μαμά σου είναι σαν και αυτές, τότε τι καλύτερο από το να τη βοηθήσεις να γλιτώνει χρόνο, αλλά να μπορεί να ετοιμάζει και πράγματα που συνήθως αποφεύγει γιατί απαιτούν ειδικές συνθήκες και εργαλεία;

Μια κουζινομηχανή ή, και αλλιώς, πολυμίξερ λύνει χέρια στην παρασκευή ζύμης, ακόμη και βαριάς ζύμης που είναι κουραστικό να δουλεύεται στο χέρι και μπορεί να φτάσει ακόμη και στο μαγείρεμα συγκεκριμένων σκευασμάτων. Μηχανές όπως η KitchenAid 150 Artisan έχουν μεγάλη χωρητικότητα και πολλές ταχύτητες για να αναδειχθούν σε πραγματικό πολυεργαλείο. Από την άλλη, επαγγελματικού επιπέδου λύσεις, όπως η Kenwood KM096 Major Cook/Chef μπορεί να χρησιμοποιήσει 30 διαφορετικά εξαρτήματα. Με λίγα λόγια… είναι έτοιμη για όλα. Η Moulinex QA506 Masterchef Gourmet αντίστοιχα, αναλαμβάνει ακόμη και το κόψιμο υλικών και σαλατικών για να βγαίνει μια ακόμη δουλειά από τη μέση με το λιγότερο δυνατό κόπο.

 

 

c10243671-3Φούρνοι μικροκυμάτων

Μιας και είμαστε ακόμη στην κουζίνα, μπορείς να βοηθήσεις την καλύτερη μητέρα και σε άλλο στάδιο. Πάνε οι εποχές που ο καλύτερος φούρνος μικροκυμάτων έκανε μόνο για ζέσταμα και ξεπάγωμα. Ένα εξελιγμένο μοντέλο μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα και να γλιτώσει πολύ χρόνο στην κουζίνα, ειδικά δε όταν δεν υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος να μαγειρευτεί μεγάλη ποσότητα φαγητού. Ναι, να μαγειρευτεί. Γίνονται και αυτά με τους φούρνους μικροκυμάτων και μάλιστα σε χρόνο… ”μηδέν”. Και σίγουρα η μαμά θα εκτιμήσει το χρόνο που θα γλιτώνει.

Ένας σχετικά απλός φούρνος όπως ο Daewoo KQG7G77 έχει grill για να αρχίσουν τα μαγειρέματα. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα σε μοντέλα σαν το Sharp R20STE που προσφέρουν πολλαπλά αυτόματα προγράμματα μαγειρέματος. Ετοιμάζεις τα υλικά, αφήνεις αυτά και το φούρνο μικροκυμάτων στην ησυχία τους και όλα γίνονται. Αλλού, όπως στον Pitsos Grill GMW3101B, οι ευκολίες πληθαίνουν αφού αναγνωρίζεται το βάρος αυτού που θες να ξεπαγώσεις και η διαδικασία προσαρμόζεται ανάλογα. Ούτε σκέψη δεν θέλει δηλαδή.

 

 

Πλυντήρια πιάτων

c10278852-1Η μαμά δημιούργησε εύκολα, μαγείρεψε πιο γρήγορα από ποτέ, τίποτα δεν έμεινε, τίποτα δεν πήγε χαμένο. Κάποιος πρέπει να αναλάβει τα πιάτα όμως. Μπορεί να λένε ότι μια σταγόνα αρκεί, αλλά σε εκείνο το σενάριο δεν λειτουργεί τίποτα αν δεν μπει χέρι στη διαδικασία. Ένα πλυντήριο πιάτων εξαφανίζει τον κόπο και εννοείται πως εξοικονομεί χρόνο που μπορεί να αφιερωθεί σε οτιδήποτε άλλο. Σε κάτι πιο ευχάριστο δηλαδή. Η μαμά και οποιοσδήποτε άλλος συμμετείχε στο πλύσιμο των πιάτων (ακόμη κι εσύ αν ήταν η σειρά σου) θα ξαλαφρώσει από έναν μπελά ακόμη.

Αν οι ανάγκες και τα σερβίτσια είναι λίγα, κάτι σαν το Pitsos POWERJET6, που χωρά στον πάγκο είναι ό,τι πρέπει και αναγνωρίζει αυτόματα και το είδος του απορρυπαντικού. Το Bosch SPS53M98EU είναι εξαιρετικά αθόρυβο και έτσι μπορείς να το χρησιμοποιείς τη νύχτα χωρίς πρόβλημα. Πολλά προγράμματα, πολλές ρυθμίσεις, πλύση με μισό φορτίο, προγραμματισμός πλύσεων και πολλά άλλα σε περιμένουν για να λύσουν όλων τα χέρια. Χαρούμενο θέαμα ο άδειος νεροχύτης, έτσι δεν είναι;

 

 

c10305761-1Πλυντήρια και στεγνωτήρια ρούχων

Η πλύση ρούχων δεν είναι αστεία υπόθεση σε μια οικογένεια με παιδιά. Όχι πως σε άλλες περιπτώσεις ανυπομονεί και κανείς να το βάλει μπροστά και ύστερα να περιμένει να στεγνώσουν και τα πάντα ανάλογα με το διαθέσιμο χώρο και τον καιρό που κάνει έξω. Το καλό πλυντήριο είναι αθόρυβο, αποτελεσματικό, κάνει οικονομία και ταιριάζει στην καθημερινότητά σου. Το στεγνωτήριο λύνει τα χέρια, ειδικά σε περιόδους και περιοχές με περισσότερη υγρασία ή/και χαμηλότερες κατά κανόνα θερμοκρασίες. Μια πολυμελής οικογένεια κάνει και… παραγωγή σε άπλυτα, οπότε κάθε διευκόλυνση είναι σημαντική. Υπάρχει καλό πλυντήριο; Πρόσθεσε στεγνωτήριο και γλίτωσε χρόνο, ό,τι καιρό κι αν κάνει. Έχεις στεγνωτήριο; Συνδύασέ το με ένα καλό πλυντήριο που προσέχει τα ρούχα της οικογένειας αλλά και σέβεται το χρόνο της μαμάς και των υπολοίπων. Δεν έχεις το ένα ή το άλλο και δύσκολα γεμίζεις πλυντήριο όταν είναι ώρα για πλύση; Θα βρεις και μοντέλα που είναι και τα δύο.

Στο LG FH4A8FDN2 για παράδειγμα, γλιτώνεις χρόνο με το μηχανισμό TurboWash ενώ μπορείς να κατεβάσεις και νέα προγράμματα μέσω του κινητού σου. Χαμηλή κατανάλωση και χαμηλά επίπεδα θορύβου είναι το κερασάκι στην τούρτα. Σε μοντέλα όπως το Hotpoint – Ariston FDD10761XR υπάρχει ειδικό κλείδωμα για παιδιά, για να μην μπλέκεσαι σε αχρείαστες περιπέτειες. Συν τοις άλλοις πλένει και στεγνώνει. Αν απλά θες να φρεσκάρεις τα ρούχα, όχι κανονική πλύση, περιπτώσεις σαν το Bosch WAW28740EU θα κάνουν τα ρούχα σου “καινούρια” και θα γλιτώσεις και χρόνο.

 

 

Το καλύτερο για τη μαμά

Η μαμά της οικογένειας είναι δεδομένο πια ότι πολλές φορές δεν ξέρει τι να πρωτοκάνει. Η τεχνολογία είναι εδώ για να βοηθά την ίδια και όποιον άλλον μοιράζεται τα οικιακά βάρη φυσικά. Το θέμα είναι να μη γίνονται καν αντιληπτά ως βάρη. Η κατάλληλη επιλογή, το κατάλληλο δώρο μπορεί να γλιτώσει χρόνο έως και να αλλάξει την ποιότητα ζωής μιας μητέρας και της οικογένειάς της, πράγμα διόλου ασήμαντο ή ευκαταφρόνητο για τα δεδομένα της εποχής. Το σωστό δώρο ανοίγει και ορίζοντες για δραστηριότητες και τεχνικές, είτε πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο ξυπνά κανείς, είτε για τη μαγειρική που προηγουμένως ήταν πρακτικά ανέφικτες, απαγορευτικές ή και άγνωστες.

 

Το ότι τόσα πρακτικά ζητήματα αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, χωρίς να αγνοούν την κομψότητα και τη συνεργασία με άλλες συσκευές και τεχνολογίες είναι από τα σημεία των καιρών, μεγάλη “τύχη” και ευκαιρία για κάθε μητέρα να έχει ένα χαμόγελο παραπάνω. Χρειάζεται…

Μπορείς να δεις ακόμη