Τα νέα Samsung Galaxy S8 και Galaxy S8 Plus είναι πλέον γεγονός!

by K-Admin 1

 

Η Samsung παρουσίασε, στο πλαίσιο του Unpacked event σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, τις νέες ναυαρχίδες της που δεν είναι άλλες από τα πολύ-αναμενόμενα Samsung Galaxy S8 και Galaxy S8 Plus.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων τους, τα Galaxy S8 και Galaxy S8 Plus είναι πανέμορφα στην όψη και υπέροχα στη χρήση. Με εκλεπτυσμένη κατασκευή και προηγμένες δυνατότητες, τα ολοκαίνουρια smartphone της Samsung υπόσχονται να σου προσφέρουν μια εντελώς νέα εμπειρία χρήσης.

 

Εξαιρετικός σχεδιασμός σε μια εργονομική λαβή

Το Samsung Galaxy S8 διακρίνεται για την εξαιρετική κατασκευή και τον πρωτοποριακό σχεδιασμό από μέταλλο και γυαλί. Το εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο και οι λείες, κυρτές άκρες δημιουργούν ένα λεπτό σχεδιασμό, ενώ ο συμμετρικός σχεδιασμός στις δύο πλευρές διασφαλίζει ότι το Galaxy S8 θα χωράει άνετα στο ένα σου χέρι.

 

Οθόνη χωρίς όρια

Το Galaxy S8 διαθέτει τη μεγαλύτερη οθόνη από όλα τα smartphone της σειράς Galaxy S. Η οθόνη (τεχνολογίας Super ΑΜΟLED) των Galaxy S8 και Galaxy S8 Plus, με διαγώνιο 5,8 και 6,2 αντίστοιχα, ανάλυσης 1440 x 2960 pixels, έχει στρογγυλεμένες γωνίες και ενώνεται αρμονικά με τις κυρτές άκρες του σώματος δημιουργώντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η οθόνη διαθέτει εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο και εμφανίζει περιεχόμενο σε αναλογία 18.5:9. Αυτό σημαίνει ότι οι ταινίες θα «γεμίσουν» την οθόνη όταν παρακολουθείς σε οριζόντια προβολή, ενώ μπορείς να δεις περισσότερες λεπτομέρειες με λιγότερο scrolling όταν περιηγείσαι σε εφαρμογές σε κάθετη προβολή.

 

Η πρώτη παγκοσμίως συσκευή με πιστοποίηση Mobile HDR Premium

Το Galaxy S8 γίνεται η πρώτη παγκοσμίως συσκευή που πιστοποιείται από τον οργανισμό UHD Alliance ως Mobile HDR Premium δίνοντας σου τη δυνατότητα να δεις τα ίδια ζωντανά χρώματα και τις ίδιες αντιθέσεις που οι παραγωγοί ταινιών δημιούργησαν, καθώς παρακολουθείς τις αγαπημένες σου εκπομπές ή ταινίες. Στόχος των κατασκευαστών του ήταν να ανταποκριθούν στους όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς ζωής, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν όσο γίνεται περισσότερα πράγματα, με περισσότερη ευκολία, από οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

 

 Ρυθμιζόμενο μέγεθος οθόνης

H λειτουργία με ένα χέρι, σου επιτρέπει να έχεις πρόσβαση σε όλη σου την οθόνη ενώ μπορείς να μεταβείς στην οθόνη εφαρμογών με μια απλή σάρωση. Ενεργοποίησε τη λειτουργία με ένα χέρι για να μειώσεις το μέγεθος και να διασφαλίσεις ότι φτάνεις όλες τις γωνίες της οθόνης μόνο με τον αντίχειρά σου. Μπορείς επίσης να σαρώσεις κάθετα την αρχική οθόνη αντί να επιλέξεις το εικονίδιο εφαρμογών.

 

 

Εύκολο και γρήγορο multitasking

Χάρη στις ευέλικτες λειτουργίες Multi Window και Snap Window, η μεγάλη οθόνη του Galaxy S8 εξασφαλίζει ακόμη πιο ομαλό multitasking. Για παράδειγμα, εάν θέλεις να κάνεις chat με τους φίλους σου ενώ παρακολουθείς ένα βίντεο, απλά άνοιξε την αγαπημένη σου εφαρμογή μηνυμάτων μαζί με το video player χρησιμοποιώντας το Multi Window και γράψε μηνύματα με το πληκτρολόγιο χωρίς να κρύβεται το βίντεο. Ενώ το Multi Window αλλάζει το μέγεθος όλου του παραθύρου της εφαρμογής, το Snap Window εμφανίζει μόνο μια επιλεγμένη περιοχή, με το περιεχόμενό του να ενημερώνεται.

 

Νέος σχεδιασμός εικονιδίων για απίστευτη ευκολία και ευχρηστία

Τώρα είναι πιο εύκολο να βρεις την εφαρμογή που ψάχνεις με το Galaxy S8. Όλα τα εικονίδια εφαρμογών κατηγοριοποιούνται με βάση το χρώμα, ώστε να αναγνωρίζεις εύκολα την εφαρμογή που θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Ο σχεδιασμός των εικονιδίων έχει επίσης αναθεωρηθεί, με νέο σχεδιασμό που αποτελείται από λευκές γραμμές.

 

Νέο πλήκτρο Αρχικής με αισθητήρα πίεσης 3D Touch

Τα πλήκτρα Αρχική, Πίσω και Πρόσφατα είναι τοποθετημένα πάνω στην οθόνη του Galaxy S8, συνεχίζοντας έτσι τον κλασσικό σχεδιασμό των Samsung smartphones. Μπορείς να ρυθμίσεις το σχεδιασμό και τη διάταξη των πλήκτρων για μεγαλύτερη ευκολία χρήσης, ενώ το πλήκτρο Αρχική διαθέτει αισθητήρα πίεσης που δονείται και ενεργοποιείται όταν πιέζεται πιο δυνατά ώστε να διασφαλίζει τη χρήση ενός φυσικού πλήκτρου.

 

Ενισχυμένη Always On Display

Η λειτουργία Always on Display έχει επανασχεδιαστεί για να ταιριάζει με τις ρυθμίσεις οθόνης κλειδώματος. Διαθέτει νέο αναλογικό ρολόι και προσφέρει πρόσβαση σε επιπλέον πληροφορίες.

 

Κάμερες προηγμένης τεχνολογίας

Οι κάμερες του Galaxy S8 σου προσφέρουν εικόνες μεγαλύτερης φωτεινότητας και ευκρίνειας. Ο αισθητήρας Dual Pixel των 12 MP με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS) εναρμονίζεται με έναν φωτεινότερο φακό F1.7 και μεγάλων διαστάσεων pixel 1,4 µm, για να βγάζεις φωτογραφίες οποτεδήποτε και με όποιον τρόπο θέλεις, μέρα ή νύχτα, γρήγορα ή αργά.

Η μπροστινή κάμερα των 8 ΜP διαθέτει επίσης φακό F1.7 και μεγάλο μέγεθος pixel 1,4 µm για φωτεινές και γεμάτες λεπτομέρεια φωτογραφίες ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Είναι το πρώτο Galaxy smartphone με εμπρόσθια κάμερα που υποστηρίζει έξυπνο autofocus, το οποίο, όταν συνδυάζεται με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, διασφαλίζει ότι θα βγάλεις την τέλεια selfie.

Χάρη στην αναβαθμισμένη επεξεργασία εικόνας του Galaxy S8, οι φωτογραφίες σου θα είναι καθαρές και γεμάτες ζωντάνια. Ειδικότερα, όταν βγάζεις λήψεις κινουμένων αντικειμένων, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή όταν κάνεις ζουμ, η κάμερα τραβά πολλαπλές λήψεις γρήγορης διαδοχής και τις συνδυάζει σε μια καθαρή και ζωντανή φωτογραφία. Αφού ολοκληρώσεις τη λήψη, μπορείς να επιλέξεις από μια ευρεία ποικιλία από φίλτρα, stckers και stams για να τις εφαρμόσεις στη φωτογραφία ή το βίντεο που μόλις τράβηξες. Με την αναγνώριση προσώπου, όποιο εφέ χρησιμοποιήσεις θα ταιριάζει απόλυτα στο πρόσωπο του αντικειμένου. Ακόμα κι αν δεν ξέρεις ποιο φίλτρο πρέπει να επιλέξεις, μην ανησυχείς! Το Auto Filter αναλύει το περιεχόμενο της φωτογραφίας και προτείνει το καλύτερο φίλτρο για να βελτιώσεις τη λήψη σου.

 

Εξαιρετικά ανθεκτικό σε νερό και σκόνη

Το Galaxy S8 είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε σκόνη και νερό βάσει της πιστοποίησης IP68, πράγμα που σημαίνει δεν θα φοβάσαι να ακουμπήσεις το τηλέφωνό σου σε μια βρεγμένη επιφάνεια, ενώ θα συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς, ακόμα και αν πριν από λίγο σου είχε πέσει κατά λάθος στο νερό. H πιστοποίηση IP68 σε νερό και σκόνη επιτρέπει βύθιση σε έως και 1.5m γλυκού νερού για 30 λεπτά της ώρας. Η φόρτιση διακόπτεται αυτόματα όταν η συσκευή έχει βραχεί ώστε να αποτρέψει τυχόν βραχυκύκλωμα.

 

 

Ισχυρές επιδόσεις και ψυχαγωγία στο maximum

Είτε πρόκειται για απαιτητικά σε γραφικά παιχνίδια ή για εργασίες όπως browsing, email, social media, με το Galaxy S8 θα ευχαριστηθείς μια απρόσκοπτη εμπειρία. Το Galaxy S8 έρχεται με ισχυρό οκταπύρηνο επεξεργαστή (4x 2.3GHz & 4x 1.7GHz) αρχιτεκτονικής 10nm, 4GB μνήμης RAM και καλύτερη GPU, για να έχεις τη δύναμη να τρέχεις πολλαπλές λειτουργίες ταυτόχρονα με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Το Galaxy S8 προσφέρει gaming εμπειρίες με υψηλή τεχνολογία γραφικών, καθώς και το Game Pack που έρχεται με κορυφαίους τίτλους, συμπεριλαμβανομένων επιλεγμένων τίτλων που υποστηρίζονται από το Vulkan API.

 

Ταχεία φόρτιση και αξιόπιστη μπαταρία που διαρκεί

Ό,τι κι αν κάνεις, δε θα χρειαστεί να ανησυχείς για τη ζωή της μπαταρίας σου μιας και το Galaxy S8 διαθέτει ασφαλή και μεγάλη σε διάρκεια ζωής μπαταρία για να μπορείς να απολαύσεις παιχνίδια και βίντεο για αρκετές ώρες. Συγκεκριμένα, το Galaxy S8 ενσωματώνει μπαταρία 3.000mAh, ενώ η μπαταρία του Galaxy S8 Plus φτάνει τα 3.500mAh. Το νέο Galaxy smartphone προσφέρει ευκολία στη διαχείριση της μπαταρίας μέσω της λειτουργίας απόδοσης και φορτίζει γρήγορα, χρησιμοποιώντας τη νέα θύρα USB-C. Επιπλέον, μπορείς να φορτίσεις το Galaxy S8 οπουδήποτε υπάρχει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

 

Επεκτάσιμη μνήμη για να αποθηκεύσεις τα πάντα

Το Galaxy S8 διαθέτει εσωτερικό χώρο αποθήκευσης που φτάνει τα 64 GB και μπορεί να επεκταθεί έως και 256 GB μέσω κάρτας μνήμης microSD. Έτσι, θα μπορέσει να γεμίσει με όλες σου τις φωτογραφίες, ταινίες και μουσική.

 

Προηγμένο σύστημα ασφάλειας

Σε συνδυασμό με το Samsung Knox, μία κορυφαία πλατφόρμα στον τομέα της ασφάλειας, το Galaxy Galaxy S8 προσφέρει περισσότερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα μέσω των εξαιρετικά προηγμένων βιομετρικών πιστοποιήσεων, συμπεριλαμβανομένου του σαρωτή δαχτυλικού αποτυπώματος και της τεχνολογίας για σάρωση της ίριδας. Όπως επισημαίνει η Samsung, το μοτίβο της ίριδας των ματιών μας είναι απίστευτα περίπλοκο, ενώ δεν υπάρχουν δύο ίδιες ίριδες, ακόμα και στο ίδιο άτομο. Επειδή η ταυτοποίηση της ίριδας δεν αφήνει κανένα ίχνος στο Galaxy S8, είναι αδύνατο να αντιγραφεί και καθίσταται ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους προστασίας των δεδομένων σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σαρωτή ίριδας για να ξεκλειδώσεις το κινητό σου χωρίς να χρειάζεται να σαρώσεις την οθόνη. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να διασφαλίσει τα IDs και τους κωδικούς ιστοσελίδων, ώστε να συνδέεσαι άμεσα.

Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια υπάρχει και η λειτουργία «Secure Folder» (Ασφαλής Φάκελος). Πρόκειται για έναν ξεχωριστό φάκελο που προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο πιστοποίησης, ώστε να κρατήσει ασφαλείς τις ιδιωτικές και προσωπικές πληροφορίες, ενώ το σύστημα ασφαλείας Knox της Samsung θα φροντίσει να παραμείνουν απόρρητες. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις το φάκελο ορατό μόνο σε εσένα.

 

 

Ήχος από άλλη διάσταση

Χάρη στη τεχνολογία PCM και DSD, το Galaxy S8 υποστηρίζει αρχεία υψηλής ποιότητας για να απολαμβάνεις μοναδικές ηχητικές εμπειρίες χωρίς να χρειάζεσαι κάποιο εξωτερικό μετατροπέα. Τα ηχεία διπλής εξόδου παρέχουν αναβαθμισμένο ήχο σε όλες τις συχνότητες, ενώ τα νέα ακουστικά – που περιλαμβάνονται στη συσκευασία – είναι ρυθμισμένα από την AKG by Harman για να απολαμβάνεις ήχο υψηλής ποιότητας.

Επιπλέον, το νέο Galaxy S8 υποστηρίζει το νέο πρότυπο ασύρματης σύνδεσης Bluetooth 5.0, επιτρέποντας έτσι την αναπαραγωγή μουσικής σε δύο συσκευές ταυτόχρονα, ώστε εσύ και ο φίλος σου να μπορείς να ακούσεις μουσική ενώ φοράς ξεχωριστά ακουστικά. Μπορείς επίσης να παίζεις ήχους από διαφορετικές εφαρμογές ταυτόχρονα από το smartphone σου και από συμβατές συσκευές Bluetooth με το Separate apps.

 

Bixby: Ο πιο έξυπνος προσωπικός βοηθός που έχουμε δει σε smartphone

Το Galaxy S8 έρχεται με το Bixby, ένα έξυπνο περιβάλλον λειτουργίας που θα σε βοηθήσει να κάνεις ακόμα περισσότερα με το τηλέφωνο σου. Με την πρόσβαση στο Bixby, ο οποίος ενεργοποιείται από ένα ειδικό πλήκτρο, θα έχεις τη δυνατότητα για άνετη πλοήγηση σε υπηρεσίες και εφαρμογές με απλές εντολές φωνής, αφής, όρασης και κειμένου. Οι δυνατότητες ανταπόκρισης με βάση τη χρήση που γίνεται επιτρέπουν στο Bixby να προσφέρει εξατομικευμένη βοήθεια, βάσει όλων όσων συνεχίζει να μαθαίνει για τα ενδιαφέροντα, την κατάσταση και την τοποθεσία του χρήστη.

Το Bixby Vision χρησιμοποιεί την κάμερα και αναλύει περιεχόμενο πάνω στην οθόνη με ένα εύρος χρήσιμων πληροφοριών. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να μεταφράσεις κείμενο, να σαρώσεις barcodes και QR codes ώστε να δεις σχετικές πληροφορίες ή να βρεις το προϊόν που έχεις μπροστά σου online. Επιπρόσθετα, το Bixby Vision αναλύει το περιεχόμενο των φωτογραφιών από τη Συλλογή και το διαδίκτυο, ή την εικόνα από το σκόπευτρο της κάμερας, και σου παρέχει άμεσα τις απαραίτητες πληροφορίες και υπηρεσίες όπως να ψάξεις για εικόνες, να λάβεις λεπτομέρειες για κοντινά μέρη ή να πραγματοποιήσεις αγορές.

Στο λανσάρισμα, η φωνητική λειτουργία του Bixby θα ενσωματωθεί σε πολλές εφαρμογές της Samsung και λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων της Κάμερας, των Επαφών, του Gallery, των Μηνυμάτων και των Ρυθμίσεων, σχεδιάζοντας την επέκταση των δυνατοτήτων του σε ακόμα περισσότερες εφαρμογές της Samsung καθώς και τρίτων στο άμεσο μέλλον.

 

Πέρα από τις εμπειρίες τηλεφώνου

Η Samsung αποκάλυψε ένα νέο ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την εμπειρία χρήσης παραγωγικότητας και συνδεσιμότητας.

Εξαιρετικά καθηλωτική εμπειρία με Gear VR και Gear 360
Το Galaxy S8 ξεκλειδώνει το νέο Gear VR με χειριστήριο που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Oculus. Το χειριστήριο προσφέρει άνετο χειρισμό με το ένα χέρι και πλοήγηση, καθώς και καλύτερη διαδραστικότητα κίνησης, κατά την πρόσβαση σε διαδραστικό περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας. Επιπλέον, το Galaxy S8 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τη νέα υψηλής ανάλυσης κάμερα Gear 360 για τη δημιουργία 4Κ videos 360 μοιρών και φωτογραφιών 15MP.

Samsung DeX
Επιπλέον, το Samsung DeX έρχεται για να μεταμορφώσει το Galaxy S8 σε workstation υψηλής παραγωγικότητας παρέχοντας μία ασφαλή εμπειρία που προσομοιάζει σε desktop. Συνδέοντας το Galaxy S8 στο Samsung DeX μπορείς εύκολα να προβάλλεις και να επεξεργαστείς δεδομένα από το κινητό σου, καθιστώντας την εργασία από ένα smartphone ακόμα πιο γρήγορη και έξυπνη. Το Samsung DeX διαθέτει δύο υποδοχές USB 2.0, μία υποδοχή USB Type-C, Ethernet και ανεμιστηράκι για να ψύχει το smartphone όταν βρίσκεται επάνω στη βάση, ενώ υποστηρίζει έξοδο σήματος σε ανάλυσης 4K μέσω HDMI. Σημειώνεται ότι, όταν συνδέεις το smartphone σου στη βάση, αυτό ταυτόχρονα φορτίζεται.

Οι προπαραγγελίες του Galaxy S8   έχουν ήδη ξεκινήσει, ένω η επίσημη κυκλοφορία αναμένεται στις 28 Απριλίου και διατίθεται σε μία πλούσια παλέτα χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Midnight Black, Orchid Gray και Arctic Silver.

 

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη