Τι κι αν βρέχει; Οι top 9 προτάσεις για να περάσεις τέλεια στο σπίτι!

by K Admin

 

Το σίγουρο είναι πως όταν βρέχει, η διάθεση πέφτει και η βαρεμάρα έρχεται, ειδικά τις ημέρες που όλη η οικογένεια είναι σπίτι, όπως τα Σαββατοκύριακα. Όταν η πρόγνωση του καιρού είναι κακή, η πλήξη μπορεί να έρθει γρήγορα. Ναι, μπορείς μια χαρά να κουρνιάσεις στον καναπέ, ή να δεις μια ολόκληρη σεζόν από κάποιο σίριαλ, αλλά, κάποιες φορές θέλεις κάτι διαφορετικό και πιο διασκεδαστικό να κάνεις στο σπίτι. Εξάλλου, ειδικά εάν έχεις παιδιά, χρειάζεσαι πολλές επιλογές και, μάλιστα, γρήγορα για να μην ζήσεις τον εφιάλτη που λέγεται «παιδί που βαριέται».

Εδώ είμαστε εμείς! Οι ιδέες που θα ακολουθήσουν είναι ιδανικές για οικογένειες, παρέες φίλων ή συγκατοίκων αλλά και για να ασχοληθούν μόνα τους τα παιδιά σου. Υπάρχουν τόσο χαλαρωτικές δραστηριότητες, όσο κι εξαιρετικές ιδέες για φαγητό και ποτό. Στις προτάσεις που ακολουθούν θα βρεις παιχνίδια που απαιτούν μόνο φαντασία, ενώ οι γονείς θα ανακαλύψουν πρωτότυπες εναλλακτικές πέραν των videogames. 

Δες εδώ προτάσεις για Games Xbox One Games Xbox 360Games PSPGames PC.

Ξέχνα το τουρνουά 5 x 5 στο οποίο σκόπευες να δείξεις την αξία σου και τα μερεμέτια που πρέπει να κάνεις στον κήπο, βάλε τις πιο άνετες πιτζάμες σου και διάλεξε κάποια από τις παρακάτω δραστηριότητες. Δέξου ότι αυτή τη μέρα θα «φορτίσεις τις μπαταρίες σου» παρέα με τους ανθρώπους που αγαπάς. Και μην ανησυχείς, κάνε υπομονή, κι απόλαυσε την εποχή

 

1. Οργάνωσε Κυνήγι Θησαυρού

Είναι τα παιδιά στο σπίτι; Κράτα τα απασχολημένα μ’ ένα κυνήγι θησαυρού. Φτιάξε ένα σετ με στοιχεία για τον κάθε παίκτη (αν το έχεις, φτιάξε και στιχάκια για πιο πολύ εφέ), με κάθε στοιχείο να οδηγεί στο επόμενο και τέλος στον θησαυρό. Βάλ τα σε σφραγισμένους φακέλους που απ έξω θα έχουν τον αύξοντα αριθμό του στοιχείου (π.χ. 2/7). Αυτό θα βοηθήσει τους μικρούς κυνηγούς να μην «χάνουν το λογαριασμό» και να βάζουν τα στοιχεία σε σειρά. Όποιος λύσει πρώτος τους γρίφους και βρει το θησαυρό — που μπορεί να είναι κάποιο μικρό παιχνίδι, μια ταινία, ή μερικά κέρματα (πραγματικά ή σοκολατένια) – είναι ο νικητής. Αν πάλι δεν θέλεις ανταγωνισμούς, μπορείς να βάλεις τα παιδιά να δουλέψουν και να κερδίσουν τον θησαυρό ως ομάδα.

 

2. Ετοίμασε ένα περιποιημένο αφρόλουτρο

Μπες στην ωραία σου μπανιέρα για να χαλαρώσεις με το μείγμα για αφρόλουτρο που θα σου περιγράψουμε. Σ’ ένα καθαρό δοχείο βάλε κι ανακάτεψε ½ κούπα απαλό κρεμοσάπουνο για τα χέρια ή το σώμα, 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή ζάχαρη κι ένα ασπράδι αυγού. Βάλε το μείγμα κάτω από τρεχούμενο νερό ενώ παράλληλα ετοιμάζεσαι για το μπάνιο. Το μέλι είναι μια φυσική ενυδατική ουσία που τραβάει και διατηρεί την υγρασία πάνω στο δέρμα σου. Το ασπράδι βοηθά στη δημιουργία πιο έντονων φυσαλίδων σαπουνιού μεγαλύτερης διάρκειας, για ένα ωραίο χαλαρωτικό μπάνιο. Για ακόμη πιο ενυδατωμένο δέρμα πρόσθεσε μια κουταλιά αμυγδαλέλαιο ή σησαμέλαιο. Τέλος, άλλο ένα συστατικό με το οποίο μπορείς να πειραματιστείς στο μπάνιο σου είναι το ξύδι.

 

3. Φτιάξε ένα Οικογενειακό Βιβλίο Συνταγών

Τι θα χρειαστείς:
Τετράδιο χωρίς γραμμές, κάρτες συνταγών (άμα είμαι λερωμένες με σάλτσα ακόμα καλύτερα), ετικέτες κρασιού ή σαμπάνιας ή μπύρας, φωτογραφίες από οικογενειακά δείπνα, κόλλα, γωνίες για φωτογραφίες, χάρακα, πολύχρωμα αυτοκόλλητα με γράμματα, και κορδέλες.

 

Τι να κάνεις:
Εάν θες να κρατήσεις τις αυθεντικές συνταγές κι ετικέτες ή να φτιάξεις κι άλλο ένα βιβλίο, βγάλε έγχρωμες φωτοτυπίες και χρησιμοποίησέ τις. Βάλε τα αναμνηστικά είτε με χρονολογική σειρά, είτε όπως τα εμπνέεσαι εσύ ή τα παιδιά σου (εάν έχεις και θέλουν να συμμετέχουν). Τοποθέτησε τα υλικά σου οριζόντια στο τετράδιο. Χρησιμοποίησε γωνίες για τις φωτογραφίες, κάρτες συνταγών και κόλλα για τις ετικέτες. Γράψε έναν τίτλο στο εξωτερικό και χωριστούς τίτλους μέσα με τα πολύχρωμα αυτοκόλλητα και διακόσμησε με τις κορδέλες στο εξωτερικό και στο εσωτερικό του τετραδίου.

 

4. Κάμπινγκ εσωτερικού χώρου

Ποιος είπε πως οι σκηνές πρέπει να μπαίνουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους; Εάν έχεις μια μικρή σκηνή που χωράει, στήσε την μέσα στο σπίτι. Εάν δεν έχεις, μπορείς να φτιάξεις με σεντόνια που θα στήσεις σαν σκηνή στερεώνοντάς τα πάνω σε καναπέ και πολυθρόνες. Φτιάξε μικρά στρώματα με υπνόσακους, βάλε μαξιλάρια και λούτρινα κουκλάκια και στο τέλος στήσε ένα μικρό πικνίκ κάτω από την… «σκεπή».

 

5. Οργάνωσε το δικό σου Φεστιβάλ Ταινιών

Μάζεψε μερικούς κλασικούς τίτλους, ανάλογης θεματικής («Τραγουδώντας στην Βροχή», «Ο Άνθρωπος της Βροχής») ή και πιο καινούριους και παιδικούς (“Toy Story 3”, «Τα Μυαλά που Κουβαλάς»), ή άσε τα παιδιά σου να διαλέξουν εκείνα τι θέλουν να δουν, βάζοντας στο παιχνίδι και τηλεοπτικές σειρές εάν χρειάζεται και ξεκινήστε τον τηλεοπτικό μαραθώνιο. Βάλε ποπ-κορν, κάθισε αναπαυτικά, φτιάξε χυμούς για τα παιδιά και είσαι έτοιμος να απολαύσεις το σόου.

Δες εδώ προτάσεις για ταινίες & για Set Home Cinema & για DVD Players & για Τηλεοράσεις & για Συσκευή Ποπ Κορν.

 

6. Ώρα για λίγο οικιακό Spa μ’ ένα χαλαρωτικό scrub

Μετάτρεψε το σπίτι σου σε σπα μ’ αυτό το σπιτικό scrub: άλεσε περίπου δύο κούπες βρώμη, που είναι μια φυσική ουσία που χαλαρώνει το δέρμα και πρόσθεσε μερικούς κόκκους καφέ και ζάχαρης. Κατόπιν, ανακάτεψε μέσα δύο ή τρεις κουταλιές μέλι που θρέφει το δέρμα, τζίντζερ, κι εκχύλισμα noni (θα το βρεις στα καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής). Πριν το βάλεις στο ψυγείο, βάλε αρκετό σ’ ένα δοχείο και βάλτο στο μπάνιο σου για να το χρησιμοποιείς καθημερινά μετά από κάθε μπάνιο. Σε περίπτωση που νιώσεις το δέρμα σου πιο ξηρό μπορείς να προσθέσεις ελαιόλαδο.

 

7. Φτιάξε τον Χάρτη της Πόλης σου

Έχεις ρολό χαρτόνι; Βγάλε ένα μεγάλο κομμάτι και με σελοτέιπ (ή κάτι βαρύ) στήριξε τις γωνίες και τις άκρες για να μη φεύγουν και άσε τα παιδιά να ζωγραφίσουν μια μεγαλούπολη. Φτιάξτε μαζί δρόμους, γεφύρια, και γειτονιές, βάλτε λίμνες, παιδικές χαρές, σχολεία, νοσοκομεία, μαγαζιά και εστιατόρια. Μπορείς επίσης να βάλεις στο παιχνίδι LEGO ή τουβλάκια για να φτιάξετε μαζί πραγματικά τα κτίρια και όχι απλώς να τα ζωγραφίσετε. Μετά άσε την φαντασία των παιδιών σου να δουλέψει, μιας και μπορούν να πάρουν αυτοκινητάκια και να οδηγήσουν στους δρόμους, ή να παίξουν με οτιδήποτε μπορεί να βάλει το μυαλό σου. Στο τέλος μπορείς είτε να το κρατήσεις για «επανάληψη», ή να το πετάξεις στην ανακύκλωση.

 

8. «Ξεσκόνισε» τα ταλέντα σου ως μπάρμαν

Προτιμάς το κρασί, την μπύρα ή τα σκέτα ποτά γιατί δεν το έχεις με την δημιουργία κοκτέιλς και φοβάσαι το «σπορ»; Εκμεταλλεύσου ένα βροχερό απόγευμα για να εξασκηθείς στα κοκτέιλς φτιάχνοντας κάτι κλασικό, που θα σε κάνει να εμφανιστείς ως πολύς ικανός και φαντεζί στην επόμενη συνάντηση με φίλους ή ακόμη και για να κεράσεις τον εαυτό σου μια δύσκολη μέρα. Μόλις μάθεις τα βασικά, άρχισε να πειραματίζεσαι με συνταγές που ικανοποιούν τα γούστα σου στο blender σου. Μόλις φτιάξεις το κοκτέιλ, βάλε μερικά σνακς και ξηρούς καρπούς κι άραξε. Δεν έχει, εξάλλου, νόημα να πίνεις με άδειο στομάχι. Μπορείς να βρεις συμβουλές είτε σε βιβλία, είτε στο Internet. Προτίμησε ποτά που σου αρέσουν μιας και πάντα αποδίδουμε καλύτερα όταν αυτό που φτιάχνουμε μας αρέσει πραγματικά.

Δες εδώ προτάσεις για Αποχυμωτές.

 

9. Σχεδίασε τις επόμενες διακοπές σου

Το γεγονός ότι είσαι κλεισμένος στο σπίτι κι έξω ρίχνει καρέκλες, δεν μπορεί να σε εμποδίσει να ονειρεύεσαι νησιά, παραλίες και λιακάδα. Βασικά, πέρα από όνειρα, μπορείς να σχεδιάσεις τις επόμενες διακοπές σου και να τις κάνεις «παιχνίδι» (και μάλιστα εκπαιδευτικό). Βρες ένα χάρτη της Ελλάδας ή μια υδρόγειο (αν έχεις το budget για εξωτερικό) και πες στα παιδιά να διαλέξουν που θέλουν να πάνε. Βάλε τα μετά να ψάξουν πώς θα φτάσουν εκεί, πού θα μείνετε και τι δραστηριότητες θα ακολουθήσουν. Μπορείς να τα προτρέψεις να φτιάξουν προϋπολογισμό και πλήρες πρόγραμμα και στη συνέχεια να συζητήσετε όλοι μαζί ποια πρόταση – προορισμός είναι η καλύτερη. Ακόμη κι αν τελικά δεν πάτε κάπου, κάτι θα έχουν μάθει τα παιδιά, ενώ θα έχουν ενημερωθεί, παράλληλα, για το κόστος των διακοπών και το πόσος σχεδιασμός απαιτούν.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη