Τι πρέπει να περιμένουμε από το επερχόμενο Samsung Galaxy Note 8

by K-Admin 1

 

H Samsung έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το λανσάρισμα του Galaxy Note 8 θα πραγματοποιηθεί στις 23 Αυγούστου.

Οι φήμες λένε ότι θα πρέπει να περιμένουμε ένα Android smartphone που θα συνοδεύεται από το S Pen. Έτσι, όσο πλησιάζει η μέρα της επίσημης αποκάλυψης, τόσο πληθαίνουν οι διαρροές για τις αλλαγές στα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα διαφοροποιούν το νέο phablet της Samsung από τα προηγούμενα μοντέλα, αλλά και από τον ανταγωνισμό. Τι πρέπει να περιμένουμε λοιπόν από το «next big thing» της Samsung;

 

Οθόνη

Το Samsung Galaxy Note 8 μπορεί για ακόμα μια φορά να κάνει τη σειρά Note να ξεχωρίζει για την πρωτοποριακή οθόνη της, άλλα όχι μόνο λόγω του μεγέθους της αυτή τη φορά. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πολλά μέσα του εξωτερικού, το Note 8 θα είναι ένα από τα πρώτα smartphones της Samsung με οθόνη 4Κ. Η οθόνη 4K είναι κάτι που δε βλέπουμε συχνά στην αγορά των smartphones, αλλά θεωρείται η (υπερ)ανάλυση του αύριο. Εκτός από το γεγονός ότι προσφέρει σημαντικά υψηλότερη πυκνότητα εικόνας, που θα οδηγεί σε ακόμα πιο ξεκούραστο “browsing” και ανάγνωση κειμένων, μοιάζει ακόμα πιο σημαντική προσθήκη όταν το Note 8  χρησιμοποιείται ως οθόνη για το Samsung Gear VR headset.

Όσον αφορά στο μέγεθος της οθόνης, οι τελευταίες φήμες αναφέρουν ότι το Note 8 θα χρησιμοποιεί οθόνη 6,3 ιντσών. Με σχεδίαση Infinity Display και τεχνολογία Super AMOLED, όπως και τα Galaxy S8 και Galaxy S8 Plus, θα πετυχαίνει υψηλό screen-to-body ratio, προσφέροντας αναλογία 18.5:9 σε οριζόντια προβολή και περισσότερες λεπτομέρειες με λιγότερο scrolling όταν ο χρήστης περιηγείται σε κάθετη προβολή.

 

Σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός του Note 8 θα υιοθετεί σχεδόν όλα τα στοιχεία του Galaxy S8, κάτι που σημαίνει ότι θα χαρακτηρίζεται από premium σχεδιασμό μέταλλου και γυαλιού, με μειωμένο πλαίσιο και κυρτές άκρες. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πλήκτρα Αρχική, Πίσω και Πρόσφατα τοποθετούνται πάνω στην οθόνη, χρησιμοποιώντας αισθητήρα πίεσης στα πρότυπα της τεχνολογίας 3D Touch, η οποία αναδεικνύει διαφορετικά μενού και επιλογές ανάλογα με την ένταση πίεσης στην οθόνη. Τα Galaxy S8 και S8 Plus χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία, με τη διαφορά ότι περιορίζεται στο πλήκτρο Αρχική.

 

Κάμερα

Φαίνεται ότι το βασικό σετ κάμερας του Galaxy Note 8 θα αναβαθμιστεί ριζικά. Συγκεκριμένα, το επόμενο phablet της Samsung θα περιλαμβάνει ευρυγώνιο φακό ανάλυσης 12 MP και τηλεφακό ανάλυσης 13 MP, επιτρέποντας έως και 3x οπτικό ζουμ. Αυτό το είδος ρύθμισης έχει την ικανότητα να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ του θέματος και του φόντου, επιτρέποντας ένα εντυπωσιακό «bokeh» αποτέλεσμα. Επιπλέον, οι δύο κάμερες θα διαθέτουν οπτική σταθεροποίηση εικόνας, ενώ αναμένουμε μπροστινή κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 8 MP και selfie auto-focus.

 

Επιδόσεις

Όσον αφορά στην «ιπποδύναμη» του Note 8, η Samsung μάλλον επιλέγει τον ίδιο επεξεργαστή με τα S8 και S8 Plus, αλλά αναβαθμίζει τη μνήμη RAM. Τα τελευταία smartphones της εταιρείας κυκλοφόρησαν σε δύο διαφορετικές εκδόσεις όσον αφορά στο chipset: τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Κίνα ενσωματώνουν επεξεργαστές Snapdragon 835 της Qualcomm, ενώ τα μοντέλα που διατέθηκαν στην Ευρώπη και την υπόλοιπη Ασία είναι εξοπλισμένα με το νέο επεξεργαστή της Samsung, Exynos 8895. Η διαφορά είναι ότι όλες οι εκδόσεις του Note 8 θα ενσωματώνουν 6GB μνήμης RAM.

Περισσότερη μνήμη RAM σημαίνει ότι η συσκευή επιτρέπει την ταυτόχρονη εκτέλεση περισσότερων εφαρμογών και σύμφωνα με τη Samsung, η μεγάλη οθόνη του Note 8 είναι ιδανική για multitasking. Αναβάθμιση θα πρέπει να περιμένουμε και στον αποθηκευτικό χώρο, με πηγές να σημειώνουν ότι το Note 8 θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με 64GB και 128GB εσωτερικής μνήμης.

 

Λειτουργικό

Η Samsung μετονόμασε το TouchWiz σε «Samsung Experience», το οποίο αποτελεί μεγάλη βελτίωση στο UI της εταιρείας. Έτσι, αναμένουμε ακόμη πιο βελτιωμένο γραφικό περιβάλλον βασισμένο στο τελευταίο λειτουργικό της Google, Android Nougat και πιο συγκεκριμένα στην έκδοση 7.1.1. Ακόμα, η Samsung έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι σκοπεύει να επεκτείνει τον προσωπικό βοηθό της, το Bixby πέρα από τα S8 και S8 Plus.

 

Άλλα χαρακτηριστικά

Όπως με το Galaxy S8, η Samsung εξοπλίζει το νέο phablet της με βιομετρικούς αισθητήρες για μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι το Note 8 θα φέρει σαρωτή ίριδας και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Φαίνεται επίσης ότι τον ήχο του Note 8 έχει αναλάβει η AKG, όπως και στο Galaxy S8. Επιπλέον, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το νέο phablet θα είναι ανθεκτικό σε σκόνη και νερό βάσει της πιστοποίησης IP68, ενώ έρχεται με υποδοχή κάρτας microSD για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου και υποστήριξη Fast Charge μέσω USB-C καθώς και ασύρματη φόρτιση.

Εννοείται ότι το Note 8 θα συνεργάζεται με άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της Samsung, όπως το νέο Gear VR με χειριστήριο, που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Oculus, με την κάμερα Gear 360 καθώς και με το Samsung DeX το οποίο μεταμορφώνει το κινητό σε workstation υψηλής παραγωγικότητας. Συνδέοντας το Note 8 στο Samsung DeX ο χρήστης θα μπορεί να προβάλλει και να επεξεργαστεί δεδομένα από το κινητό του, καθιστώντας την εργασία από το smartphone ακόμα πιο γρήγορη και έξυπνη.

Μπορείς να δεις ακόμη