Τι πρέπει να θυμάσαι για το νέο σου ψυγείο!

by K Admin

Refrigerator door

 

Απέκτησες νέο ψυγείο; Καλορίζικο! 

 Υπάρχουν ορισμένοι χρυσοί κανόνες που πρέπει να θυμάσαι για τη σωστή αποθήκευση των τροφίμων και τη συντήρησή του.

 

  1. Καλό είναι η τοποθέτηση των μεγάλων συσκευών να γίνονται με τη βοήθεια ενός δεύτερου ατόμου. Επίσης, η μεταφορά της συσκευής θα πρέπει να γίνεται μόνο όταν είναι άδεια.
  2. Αφαίρεσε την προστατευτική μεμβράνη, αφού τοποθετήσεις και εγκαταστήσεις το νέο ψυγείο / καταψύκτη σου.
  3. Για να αποκτήσει η συσκευή το κατάλληλο επίπεδο ψύξης / κατάψυξης, καλό είναι να αφήσεις πρώτα να περάσουν λίγες ώρες, πριν τοποθετήσεις για πρώτη φορά τρόφιμα.
  4. Καθάριζε το εσωτερικό τη συσκευής και τα εξαρτήματα τουλάχιστον μια φορά το μήνα, χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό και στη συνέχεια στεγνό πανί για το σκούπισμα.
  5. Κατά τον καθαρισμό της συσκευής, πρόσεχε να μην εισχωρήσει νερό στο ηλεκτρονικό σύστημα, τον φωτισμό ή στις γρίλιες εξαερισμού.
  6. Μην κολλάς ποτέ σημειώσεις, διαφανή ή μη κολλητική ταινία στην επιφάνεια των συσκευών με επίστρωση, καθώς χάνει έτσι την ιδιότητα της να προστατεύεται από τη βρωμιά.
  7. Για τη βέλτιστη απόδοση του ψυγείου, μην αφήνεις να συσσωρεύεται πάγος στα τοιχώματα. Επίσης, με τη συσσώρευση πάγου μειώνεται και ο διαθέσιμος χώρος.
  8. Ακόμα και αν απενεργοποιήσεις τον βομβητή ειδοποίησης για τη θερμοκρασία ψύξης ή κατάψυξης, η κατάσταση συναγερμού δεν παύει μέχρι να επανέλθει η θερμοκρασία σε φυσιολογικές τιμές.
  9. Μη χρησιμοποιείς αιχμηρά αντικείμενα για να ξεκολλήσεις τρόφιμα από την κατάψυξη ή τον καταψύκτη γιατί μπορεί να προκαλέσεις ζημιά στα ψυκτικά στοιχεία της συσκευής.
  10. Μην τοποθετείς ζεστό φαγητό μέσα στο ψυγείο γιατί μπορεί να προκαλέσει άνοδο στη θερμοκρασία του θαλάμου ψύξης.
  11. Για να μην έχεις αυξημένη κατανάλωση ρεύματος, φρόντισε να τοποθετήσεις τη συσκευή σε αεριζόμενο χώρο και να μην καλύπτονται τα ανοίγματα εξαερισμού.
  12. Μην υπερφορτώνεις τα συρτάρια, για να κυκλοφορεί καλύτερα ο αέρας.
  13. Να συμβουλεύεσαι πάντα και να τηρείς όσα αναγράφονται στις ετικέτες των τροφίμων για τη σωστή ψύξη και διατήρησή τους πριν και μετά το άνοιγμα της συσκευασίας.
  14. Το επάνω μπροστινό τμήμα και η πόρτα της συσκευής ενδείκνυνται για προϊόντα που απαιτούν θερμότερες θερμοκρασίες όπως ποτά, μουστάρδα, βούτυρο κ.λπ.
  15. Συνήθως, οι ψυχρότερες περιοχές του ψυγείου είναι ακριβώς πάνω από τις λεκάνες φρούτων και λαχανικών, (ανάλογα με το μοντέλο) ή το συρτάρι φρούτων και λαχανικών και στο πίσω τοίχωμα της συσκευής.
  16. Βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν σε κατεψυγμένα τρόφιμα κατά την απόψυξη για το λόγο αυτό καλό είναι να διατηρείς τα κατεψυγμένα τρόφιμα εκτός της επικίνδυνης ζώνης θερμοκρασίας.
  17. Η σταδιακή απόψυξη των τροφίμων μέσα στο χώρο συντήρησης του ψυγείου αποτελεί τον πιο σωστό τρόπο απόψυξης.
  18. Τρόφιμα κατά το ήμισυ ή τελείως αποψυγμένα, δεν πρέπει να τα καταψύχεις πάλι.
  19. Τα ποτά με μεγάλη περιεκτικότητα σε οινόπνευμα πρέπει να τοποθετούνται όρθια και πολύ στεγανά κλεισμένα.
  20. Τα μπουκάλια που τοποθετείς στην κατάψυξη για ταχεία ψύξη πρέπει να τα βγάζεις το αργότερο μετά από μία ώρα γιατί μπορεί να προκληθεί σπάσιμο.
  21. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείς να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία ταχείας ψύξης για να καταψύξεις τα τρόφιμα σου σε πολύ γρήγορους χρόνους αποτρέποντας έτσι την ενδεχόμενη αλλοίωση που θα προερχόταν από τη δημιουργία μικροβίων.
  22. Μπορείς να εξοικονομήσεις ενέργεια διακόπτοντας νωρίτερα τη λειτουργία εντατικής κατάψυξης, μόλις επιτευχθεί μια σταθερή θερμοκρασία τουλάχιστον -18 βαθμούς κελσίου.
  23. Απέφευγε να πιάνεις τα κατεψυγμένα τρόφιμα και τα μεταλλικά μέρη με υγρά χέρια. Υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν τα χέρια σου πάνω στην κατεψυγμένη επιφάνεια και να τραυματιστείς.

 

Θα πρέπει επίσης να έχεις κατά νου ότι με την επιλογή ενός νέου, σύγχρονου ψυγείου/ καταψύκτη και γενικότερα με την αγορά μιας σύγχρονης ηλεκτρικής συσκευής με υψηλή ενεργειακή απόδοση θα εξοικονομήσεις χρήματα, ενώ παράλληλα συμβάλεις και στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

Μπορείς να δεις ακόμη