Τυροκροκέτες με Σύκα σε Μαυροδάφνη και μπαχαρικά – Chef στην Πρίζα

by K Admin

O Γιώργος Τσούλης, μπαίνει στην πρίζα, παρέα με τον Ανδρέα Λαγό από το olivemagazine.gr, ο οποίος ετοιμάζει εκπληκτικές τυροκροκέτες με μια μαρμελάδα σύκου σε μαυροδάφνη και μπαχαρικά στην επαγωγική εστία της Electrolux.

 

ΥΛΙΚΑ

  • Για τις Κροκέτες (4-6 άτομα)

  • 500 gr φέτα σε τρίμματα
  • 250 gr χαλούμι τριμμένο
  • 300 gr κασέρι τριμμένο
  • 5-6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. σπόρους κύμινο σπασμένους αυγό
  • πιπέρι
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα
    • Για το Πανάρισμα

    • 200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
    • 300 gr κανταίφι περασμένο από τον πολυκόφτη
    • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Για τη σάλτσα με τα σύκα

  • 10-15 σύκα ξερά
  • 2 κούπες μαυροδάφνη
  • ½ κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • Για το Σερβίρισμα

  • σουσάμι λευκό
  • φυλλαράκια ρόκας

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για τις κροκέτες

Αρχικά, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για λίγη ώρα και στη συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπάλες 25-30γρ. περίπου.

 

Για το πανάρισμα

Πασπαλίζουμε τις κροκέτες πρώτα με αλεύρι, μετά τις βουτάμε στο αυγό και στη συνέχεια τις καλύπτουμε με κανταΐφι. Αφήνουμε τις κροκέτες στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον και στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι και τις τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, για να φύγει το λάδι.

 

Για το σύκο

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα σύκα, σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα σύκα, κουνάμε λίγο την κατσαρόλα για να ανακατευτούν τα υλικά μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το σιρόπι. Στη συνέχεια αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

 

Σερβίρισμα

Τοποθετούμε τις κροκέτες σε μια πιατέλα σαν πυραμίδα και δίπλα βάζουμε τα σύκα. Περιχύνουμε όλη την πιατέλα με το σιρόπι, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και στολίζουμε με τα φυλλαράκια ρόκας!

 

TIPS

Tip συνταγής

Οι κροκέτες πρέπει να είναι καλά παναρισμένες για να μη χυθεί τυρί στο λάδι κατά το τηγάνισμα.

 

Tip για την Εστία

Εάν χρειαστεί να απομακρυνθείς για λίγο καθώς μαγειρεύεις, απλά χρησιμοποίησε τη λειτουργία Stop+Go. Με ένα απλό άγγιγμα, η διαδικασία μαγειρέματος διακόπτεται προσωρινά.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη