Βραδινό μπανάκι: Πώς να οργανώσεις το καλύτερο beach party

by K Admin

 

Τι συμβαίνει όταν ανεβαίνει ο ήλιος και δεν σου αρκεί η παρέα του κλιματιστικού; H βόλτα στη παραλία είναι μια από τις λίγες διαθέσιμες αποδράσεις των ημερών. Γιατί να κάτσεις μόνο λίγες ώρες στη θάλασσα και να μην παρατείνεις το μπάνιο σου και μετά το μεσημέρι; Πάρε τηλέφωνο την παρέα και μην το κλείσεις αν δεν τους πείσεις να περάσετε ένα βράδυ στη θάλασσα.

Βέβαια, για να τους πείσεις όλους θα πρέπει να φανείς οργανωμένος. Ετοιμάσου για κάθε δικαιολογία που θα σου πουν: “Δεν θα έχουμε μουσική, θα διψάσουμε, τι θα φάμε το βράδυ”. Φτιάξε το backpack σου με όλα τα απαραίτητα και ζήσε ένα δροσερό βράδυ στην παραλία.

 

 

Κάνε λίστα με τις ανάγκες σου

Έχουμε συνηθίσει να έχουμε όλα τα πράγματά δίπλα μας. Ο καφές είναι δύο βήματα μακριά. Η κουζίνα έχει άφθονο φαγητό και το laptop βρίσκεται λίγα εκατοστά από τα χέρια μας. Επίσης, δεν είναι τυχαίο που αγαπήσαμε το τηλεκοντρόλ. Δεν θέλουμε να ξεβολευτούμε με τίποτα και καλά κάνουμε. Πως θα μεταφέρεις όμως αυτή την άνεση και στη παραλία; Σε ένα μέρος αφιλόξενο προς τα ηλεκτρονικά σου; Χωρίς ψυγείο και χωρίς καταψύκτη πως θα κρατήσεις δροσερούς τους φίλους σου;

Καιρός να τα βάλεις κάτω και να τα υπολογίσεις. Τι χρειάζεσαι για εσένα, τι χρειάζονται οι φίλοι σου. Η λίστα θα είναι μεγάλη αλλά μπορείς να τα στριμώξεις όλα. Για να μην χαθείς στις λεπτομέρειες, ετοίμασε δύο λίστες. Η μία θα έχει να κάνει με τα gadgets και τις ανάγκες σου για τεχνολογία. Η άλλη θα περιλαμβάνει όλα τα απλά πράγματα, όπως το φορητό ψυγείο και τα «αναλώσιμα» της βραδιάς.

Όλα τα μικρά πραγματάκια θα μπορέσουν να στριμωχτούν σε ένα καλό backpack. Πως όμως να διαλέξεις την ιδανική τσάντα; Εδώ υπάρχουν μερικά λάθη που δεν πρέπει να κάνεις. Πρώτον μην προτιμήσεις ένα ταχυδρομικό σάκο. Δεν έχουν πολύ χώρο, ούτε αρκετές θήκες για να ομαδοποιήσεις τα πράγματά σου. Η καλύτερη λύση έρχεται με ένα σάκο πλάτης που χωράει laptop των 15 ιντσών. Όχι ότι θα πάρεις το laptop μαζί σου, αλλά αυτή τη τσάντα έχει αρκετό χώρο για να βάλεις τα πάντα με άνεση. Επίσης μοιράζει το βάρος στη πλάτη σου με εργονομικό τρόπο. Ενώ ο ταχυδρομικός σάκος ρίχνει όλο το βάρος στη μία πλευρά του σώματος, ένα backpack πλάτης κατανέμει το βάρος και στους δύο ώμους. Διάλεξε ένα backpack με χρώμα, και για να δώσει μια πινελιά νεανικότητας, αλλά και για να το βρίσκεις εύκολα μέσα στο σκοτάδι.

 

 

Ψηφιακά & απαραίτητα

Η αλήθεια είναι πως η λίστα με τα gadgets που θα χρειαστείς είναι και η μεγαλύτερη. Δεν υπάρχει λόγος να αποκοπείς από το Facebook αφήνοντας το κινητό στο σπίτι. Άλλωστε πως θα σχολιάσουν τις βουτιές σου; Πως θα ζηλέψουν όσοι δεν ήρθαν; Το μόνο θέμα που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι η άμμος και η μπαταρία. Ας δούμε τις λύσεις που έχεις απέναντί σε αυτά.

 

Powerbank

Δεν είναι παράξενο να έχει ξεχάσει κάποιος τον φορτιστή του. Κάποιος δεν θα έχει αντάπτορα για να φορτίσει από το αυτοκίνητο ή, ακόμα χειρότερα, δεν θα υπάρχει αυτοκίνητο στην παρέα. Τι κάνουμε τότε; Την απάντηση την ξέρεις πολύ καλά: Πέφτουμε επάνω σε αυτόν που έφερε το powerbank. Είναι δεδομένο πως δεν θα τη γλιτώσεις. Προετοιμάσου με μία μεγάλη μπαταρία που θα μπορεί να φορτίσει τουλάχιστον δύο συσκευές ταυτόχρονα. Δεν σε απασχολεί τόσο πολύ να έχει quick charge ή να υποστηρίζει USB Type C. Αρκεί να έχει αρκετό ρεύμα μέσα της για να καλύψει αρκετές συσκευές. Τα 10.000 mAh είναι το ελάχιστο που θα χρειαστείς. Εκεί βρίσκονται και οι περισσότερες ποιοτικές επιλογές για powerbank. Το gadget αυτό είναι απαραίτητο πέρα από τις εκδρομές και τις απλές εξορμήσεις. Είναι ένα εργαλείο που θα αξιοποιήσεις ακόμα και μέσα στο σπίτι, οπότε είναι αρκετά πιθανό να υπάρχουν και άλλοι στην παρέα με δικά τους powerbanks. Θύμισέ τους να τα φέρουν μαζί.

 

 

Μουσική & Ηχεία

Την ημέρα δεν θα δεις πολλές παρέες να κάθονται στην άμμο ακούγοντας μουσική. Το βραδάκι όμως θα ακούσεις διάφορους ήχους να έρχονται από κιθάρες και μικρά ηχεία. Γιατί να μην έχεις και εσύ τη δική σου playlist; Με ένα καλό και δυνατό ασύρματο ηχείο θα φτιάξεις τη δική σου, μικρή συναυλία. Πως θα διαλέξεις όμως το σωστό ηχείο; Για την παραλία δεν σε νοιάζει να έχεις πολλά watt, εκτός αν θέλεις να επιβάλλεις τη μουσική σου και στους γείτονες. Τα 40 watt είναι υπεραρκετά για να μοιραστείς λίγα τραγούδια σε ένα κλειστό κύκλο. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αντοχή του ηχείου στην άμμο και το νερό. Όσο και αν προσέξεις, λίγη άμμος θα πέσει επάνω στο Bluetooth speaker. Φρόντισε να έχει κάποιου είδους προστασία. Η ένδειξη που δηλώνει τις αντοχές του λέγεται IP. Τι είναι όμως το IP και πως καταλαβαίνεις τι αντοχές έχει μια συσκευή βάση αυτού;

Το IP σημαίνει International Protection Rating και είναι ένας εύκολος τρόπος να μάθεις τι προστασία προσφέρεται σε μια ηλεκτρονική συσκευή. Ο τρόπος υπολογισμού είναι πολύ εύκολος. Υπάρχει μια ιεραρχία που ξεκινάει από το μηδέν και φτάνει έως το 8. Συνήθως εμφανίζονται δύο νούμερα στη βαθμολογία. Το πρώτο έχει να κάνει με την αντοχή σε σκόνη και άμμο. Το δεύτερο στην υγρασία. Μια βαθμολογία IP67 έχει προστασία σκόνης 6 και προστασία νερού 7. Δηλαδή το ηχείο μπορεί να προστατευτεί πλήρως από άμμο και από νερό που πέφτει επάνω του, χωρίς να μπορείς όμως να το βυθίσεις στο νερό. Για τα δεδομένα της αμμουδιάς το IP67 είναι ιδανικό.

 

Επιπλέον, ακόμη και για την περίπτωση που το ηχείο μπορεί να πέσει στο νερό, τότε υπάρχει λύση. Τσέκαρε το αδιάβροχο ηχείο Ion Plunge!

 

MP3 player

Για ποιό λόγο να προτιμήσεις ένα MP3 player τη στιγμή που μπορείς να παίξεις μουσική στο ηχείο από το κινητό σου; Για αρχή μπορεί να μην θέλεις να πάρεις μαζί σου το πανάκριβο κινητό. Η θάλασσα δεν είναι και το καλύτερο μέρος για να πάρεις την ακριβή σου συσκευή. Ένα απλό αλλά λειτουργικό MP3 player θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση χωρίς να σου στερήσει την αγαπημένη σου μουσική.

 

Mobile Gaming

Αν λείπεις όλη την ημέρα από το σπίτι, δεν αξίζει να αφήσεις πίσω το αγαπημένο σου video game. Άλλωστε στην παραλία έχεις πάει για διασκέδαση, και όχι για αποχή από αυτήν. Την ώρα που έχουν αρχίσει να ηρεμούν τα πνεύματα από τα πολλά μπάνια και οι βουτιές ολοκληρώσουν τον κύκλο τους, βγάλε το Nintendo Switch από το backpack και παίξε το βραβευμένο Legend Of Zelda: Breath of the Wild. Ευτυχώς η μπαταρία του Switch θα σε κρατήσει απασχολημένο για αρκετή ώρα. Τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψει το κέφι στην παρέα.

 

Ένα δεύτερο κινητό

Όλοι μας έχουμε μια δεύτερη συσκευή για ώρα ανάγκης. Μία budget συσκευή που κάνει τα απαραίτητα με αξιοπρέπεια. Ένα κινητό που δε μας νοιάζει και τόσο αν πάθει κάτι κατά λάθος. Πάρε ένα απλό κινητό ή ένα tablet με δυνατότητα 4G. Θα είσαι συνδεδεμένος με τον κόσμο χωρίς να φοβάσαι για κάποιο ατύχημα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έριξαν κάποιον στη θάλασσα για αστείο, ενώ αυτός είχε το κινητό στην τσέπη.

 

Action Cam

Η παρέα σου είναι περιπετειώδης; Σας αρέσουν οι βουτιές από ψηλά και οι υποβρύχιες λήψεις; Αν όχι, δεν ξέρεις τι χάνεις. Ακόμα και αν δεν υπάρχουν βατήρες για να φιλοξενήσουν εντυπωσιακές βουτιές αλλά και άτσαλες προσγειώσεις, η ύπαρξη μιας action cam είναι must. Οι υποβρύχιες λήψεις από μόνες τους είναι ικανές να μετατρέψουν μια απλή βραδιά στην παραλία, σε κάτι πραγματικά ξεχωριστό και αξέχαστο.

 

Smartwatch

Πόσο απαραίτητο είναι ένα ρολόι στην παραλία; Αν παίξεις τα χαρτιά σου σωστά, δεν θα χρειαστεί να κουβαλήσεις κινητό και MP3 player. Ένα smartwatch που δέχεται κάρτα SΙΜ μπορεί να δουλέψει σαν κινητό τηλέφωνο. Αρκεί ένα hands-free και έχεις μαζί σου όλα τα τηλέφωνα και όλα τα βασικά social media. Ειδικά αν αντέχει στο νερό και τη σκόνη, δηλαδή έχει ένα καλό IP rating, δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο. Μπορείς να παίζεις μουσική μέσω Bluetooth από το ρολόι στο ασύρματο ηχείο. Μπορείς να κάνεις και να δέχεσαι κλήσεις. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα gadget;

 

 

Όχι ψηφιακά, αλλά εξίσου απαραίτητα

Φακός

Ο γνώστης της επιβίωσης έχει πάντα μαζί του ένα φακό.  Αν δεν έχει το κινητό σου ένα δυνατό LED για να κάνει αυτή τη δουλειά, φρόντισε να έχεις ένα μικρό αλλά δυνατό flashlight μαζί σου. Οι χρήσεις του είναι πολύ περισσότερες από όσες μπορείς να φανταστείς. Σίγουρα θα πέσει κάτι στην άμμο και θα το ψάχνεις μέσα στη νύχτα. Διάλεξε κάτι με κάποια βάση στήριξής, για να τον ακουμπήσεις κάπου και να προσφέρει το απαραίτητο φως. Αν δεν έχει πανσέληνο και είστε μακριά από τα φώτα της πόλης, πως θα βλέπετε γύρω σας;

Τι θα φάμε, τι θα πιούμε;

Μετά το μπάνιο έρχεται η πείνα. Μερικά τοστάκια και λίγα φρούτα θα σε χορτάσουν χωρίς να σε βαρύνουν. Μην ξεχνάς ότι έχεις και να βουτήξεις στο νερό. Μην το παρακάνεις με το φαΐ και μετά δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου. Ένα μικρό ψηγειάκι με πάγο είναι ό,τι πρέπει για να κρατήσει δροσερό το νερό και τα αναψυκτικά σου. Αυτό είναι και μοναδικό αντικείμενο που δεν θα χωρέσει στο backpack, αλλά ευτυχώς έχεις κόσμο μαζί σου για το κουβαλήσει για χάρη σου. Εσύ έχεις φέρει τον ήχο το ρεύμα και την ιδέα για το βραδινό μπάνιο. Ας κάνει κάποιος άλλος καμιά δουλειά.

 

Μπορείς να δεις ακόμη