Windows 10 | 10 oλοκαίνουρια features

by K-Admin

Πολλά είναι τα νέα features που η Microsoft έχει εντάξει στο νέο λειτουργικό των Windows 10, που πραγματικά το κάνουν… νέο. Μερικά από αυτά δεν είναι τόσο εντυπωσιακά όσο η Cortana ή ο νέος browser Edge, αλλά σίγουρα είναι χρηστικά και είναι αυτά που πραγματικά θα κάνουν διαφορετική την εμπειρία Windows μακροπρόθεσμα.

 

Office

OfficeΗ Microsoft συνεχίζει να μας εκπλήσσει, μια και παρουσίασε το νέο και δωρεάν Office Mobile πρώτα για iOS και Android και άφησε εκτός τους κατόχους Smartphone και Tablet με Windows 8. Η νέα έκδοση του Office, βελτιστοποιημένη για οθόνες αφής, θα είναι έτοιμη μαζί με την τελική έκδοση των Windows 10.

 

 

Email + Calendar

otherapps1Τα Windows 10 περιλαμβάνουν νέες εφαρμογές Email και Ημερολογίου, οι οποίες είναι σαφώς πιο όμορφες και χρηστικές από αυτές των Windows 8 και αρκετά παραμετροποιήσιμες.

 

 

 

Music

otherapps2Οι εφαρμογές Music και Xbox είναι επίσης ολοκαίνουργιες και με πολλές δυνατότητες.

 

 

 

Στοίχιση παραθύρων

snapΗ πολύ χρήσιμη αυτόματη στοίχιση των παραθύρων στην επιφάνεια εργασίας των Windows 8 βελτιώθηκε στα Windows 10 και πλέον μπορείς να χειριστείς έως και τέσσερα παράθυρα. Η διαδικασία είναι απλή: απλώς μεταφέρεις τα παράθυρα των εφαρμογών στις τέσσερις άκρες της επιφάνειας εργασίας. Από το ίδιο μέρος μπορείς να τα κλείσεις εύκολα.

 

 

Ειδοποιήσεις

recΤα Windows προσπαθούν να γίνουν πολύ βοηθητικά στον χρήστη, μιας και εμφανίζουν αυτόματα ειδοποιήσεις στην κάτω δεξιά γωνία, μέσα στην επιφάνεια εργασίας, για διάφορες επείγουσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν ή ακόμα και για να ρωτήσουν αν σου αρέσει μια εφαρμογή.

 

 

Συντομεύσεις

keyboardΝέες συντομεύσεις πληκτρολογίου είναι διαθέσιμες και αφορούν κυρίως στις λειτουργίες στοίχισης παραθύρων και Task View. Για παράδειγμα, πατώντας το πλήκτρο Windows + Tab ενεργοποιείται το Task View, με Windows + Πάνω/Κάτω/Αριστερά/Δεξιά στοιχίζονται ανάλογα τα παράθυρα των εφαρμογών.

 

 

Γραμμή εντολών

cliΗ γνωστή γραμμή εντολών όχι μόνο ζει και βασιλεύει, αλλά βελτιώθηκε κιόλας αφού επιτρέπει το Copy&Paste!

 

 

 

Αναζήτηση

searchset

Οι αναζητήσεις στα Windows 10 σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικές και πανίσχυρες.

 

 

 

Updates

thirdupdateΆλλη μία μη αναμενόμενη δυνατότητα είναι η επιλογή που δίνεται στους χρήστες των Windows 10 να μοιράζουν τα αρχεία των επίσημων αναβαθμίσεων σε άλλους χρήστες για ταχύτερο κατέβασμα. Μέχρι σήμερα η διαδικασία αυτή γίνεται αποκλειστικά μέσω των servers της Microsoft.

 

 

Windows χωρίς πασιέντζα γίνεται;

solitaireΌχι! Η πασιέντζα επιστρέφει στα Windows 10 σαν Microsoft Solitaire Collection με βελτιωμένα γραφικά και αρχική οθόνη.

 

 


 

Δες εδώ όλες τις διαθέσιμες συσκευές που θα δεχθούν αυτόματα τα Windows 10 τον Ιούλιο!

Μπορείς να δεις ακόμη