Windows 10 | Microsoft Edge: Ο νέος browser που αντικαθιστά τον Internet Explorer

by K-Admin

Για πολλούς, η λύτρωση. Για άλλους, ένα νέο “παιχνίδι”. Όπως και να το δεις, ο νέος browser των Windows 10 είναι ίσως το πιο αναμενόμενο software (πλέον feature), μιας και οι αντίστοιχοι σύγχρονοι browsers δείχνουν να έχουν ξεφύγει πολύ μπροστά.

Ο νέος πλοηγός web της Microsoft θα αντικαταστήσει τον Internet Explorer, ο οποίος θα παραμείνει στα Windows 10 κυρίως για λόγους συμβατότητας σε εταιρικές εφαρμογές και δίκτυα.
Ο Microsoft Edge ή Project Spartan, όπως άρχισε την “καριέρα” του, είναι λιτός και γρήγορος και προσφέρει μερικές ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Κατ’ αρχάς, συνεργάζεται άμεσα με την Cortana και μπορεί να εμφανίσει αυτόματα διάφορες πληροφορίες σχετικά με το site όπου βρίσκεσαι ή με αυτό που ψάχνεις, επιτρέπει να σημειώσεις κάτι πάνω σε οποιαδήποτε σελίδα και να τη στείλεις σαν σημείωση σε φίλους. Τέλος, έχει μια πολύ καλή λίστα αγαπημένων, όπου τοποθετούνται είτε οι αγαπημένες σελίδες σου είτε sites και σελίδες που θέλεις να διαβάσεις αργότερα, στη λίστα ανάγνωσης, με προεπισκόπηση του site μάλιστα.

Και φυσικά είναι βελτιστοποιημένος για λειτουργία τόσο σε υπολογιστές όσο και σε συσκευές με οθόνη αφής.

 

Δες το video που σίγουρα υπόσχεται πολλά:

https://www.youtube.com/watch?v=iH1D31YHsgY

 

Δες εδώ όλες τις διαθέσιμες συσκευές που θα δεχθούν αυτόματα τα Windows 10 τον Ιούλιο και που θα περιέχουν τον νέο Microsoft Edge.

 

Μπορείς να δεις ακόμη