Windows 10 | Το Start Menu επιστρέφει!

by K-Admin

StartMenuΤο Start Menu, που για άγνωστους και λάθος λόγους εξαφανίστηκε από τα Windows 8, επιστρέφει σαφώς βελτιωμένο και αλλαγμένο σε σχέση με τα Windows 7.

Πατώντας το γνωστό σε όλους μας εικονίδιο με το σήμα των Windows εμφανίζεται ένα μεγάλο μενού, όπου δεξιά υπάρχουν τα πλακίδια (tiles) των εφαρμογών Metro, τα οποία δέσποζαν στην εκκίνηση των Windows 8, ενώ αριστερά υπάρχουν οι συντομεύσεις στο λογαριασμό Microsoft, στον File Explorer, στα βασικά αρχεία και στις ρυθμίσεις του υπολογιστή.

Ακριβώς από κάτω υπάρχουν τα εικονίδια των εφαρμογών που χρησιμοποιείς πιο πολύ, ακολουθεί το εικονίδιο απενεργοποίησης του υπολογιστή και, κάνοντας κλικ στο κάτω μέρος του μενού, θα εμφανιστούν όλες οι εφαρμογές που έχεις εγκαταστήσει με αλφαβητική ταξινόμηση όπως συμβαίνει στα Windows Phone.

Το περιβάλλον εργασίας με τα πλακίδια μπορεί να καταλάβει όλη την οθόνη και αλλάζει αυτόματα εφόσον μεταφερθείς σε λειτουργία Tablet Mode. Τα πλακίδια μπορούν να αλλάξουν μέγεθος και θέση και φυσικά μπορούν να αφαιρεθούν μερικώς ή και εντελώς.

 

Με δεξί κλικ στο εικονίδιο Start εμφανίζονται οι παραδοσιακές επιλογές των Windows με το Control Panel, αλλά, πίστεψέ μας, δεν υπάρχει λόγος να τα χρησιμοποιήσεις πέρα από τη συνήθεια.


Κάνε κλικ εδώ και δες όλα τα laptops και tablets που θα έχουν τα νέα Windows 10, μόλις είναι διαθέσιμα.

Μπορείς να δεις ακόμη