Ξένοιασε από κουνούπια, μύγες και όλους τους άλλους εισβολείς του καλοκαιριού

by K-Admin 1

 

Εκνευρίζεσαι κάθε φορά που μια μύγα κάνει την εμφάνισή της στο σπίτι, ενώ τρέχεις αμέσως να ελέγξεις αν υπάρχουν εκτεθειμένα τρόφιμα στην κουζίνα; Ανοίγεις με βαριά καρδιά τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες μόλις αρχίσει να νυχτώσει, γιατί εκτός από το δροσερό νυχτερινό αεράκι, βρίσκουν ευκαιρία να μπουν στο σπίτι σου και κουνούπια;

Οι μύγες, οι σκνίπες και τα κουνούπια είναι μερικοί μόνο από τους υποψήφιους απρόσκλητους επισκέπτες, φτερωτούς και μη, στο σπίτι σου κι αυτό το καλοκαίρι. Μάλιστα, εκτός από ενοχλητικά, τα έντομα αυτά μπορούν να αποδειχθούν και επικίνδυνα για την υγεία σου, αφού μεταφέρουν μεταδοτικές ασθένειες.

Ωστόσο, υπάρχουν ηλεκτρικές συσκευές που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τους εισβολείς ή ακόμη και να αποφύγεις τις επισκέψεις τους.  Για τον πρώτο ρόλο προορίζονται οι παγίδες εντόμων, οι οποίες προσελκύουν τα έντομα, ώστε στη συνέχεια να τα εξολοθρεύσουν. Αν πάλι θέλεις να τα κρατήσεις μακριά από το χώρο σου, τότε θα χρειαστείς μία συσκευή υπερήχων, η οποία θα αναλάβει να τα απωθήσει.

Και τα δύο είδη συσκευών είναι αθόρυβα και δεν προκαλούν οσμές στο χώρο. Επίσης, έχουν σχετικά μικρή ενεργειακή κατανάλωση, ώστε να επιβαρύνουν ελάχιστα τους λογαριασμούς του ρεύματος.

 

Συσκευές υπερήχων (Εντομοαπωθητικά)

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους, οι συσκευές υπερήχων ή εντομοαπωθητικά δεν απωθούν μόνο κουνούπια, κατσαρίδες ή μύγες, αλλά και τα ποντίκια ή τους αρουραίους. Ο λόγος είναι πως οι υπέρηχοι επιβαρύνουν το ακουστικό και το νευρικό σύστημα των εντόμων και των τρωκτικών, με συνέπεια να δημιουργούν γύρω τους μία ζώνη όπου δεν εισέρχονται.

Οι υπέρηχοι είναι ακίνδυνοι για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια. Οι συγκεκριμένες συσκευές διακρίνονται από την εμβέλειά τους, δηλαδή το χώρο που μπορούν να καλύψουν με την εντομοαπωθητική δράση τους. Στην αγορά, θα βρεις προϊόντα για δωμάτια έως και 30 τετραγωνικά μέτρα.

Κατά κανόνα, τοποθετούνται σε πρίζα, για να πάρουν ρεύμα. Υπάρχουν ωστόσο και μερικά μοντέλα που λειτουργούν με μπαταρίες.

 

Παγίδες εντόμων (Εντομοκτόνο ή Εντομοπαγίδα)

Αντί να κρατήσουν τα έντομα μακριά από το χώρο σου, τα εντομοκτόνα φροντίζουν να τα εξολοθρεύσουν, προσελκύοντάς τα. Για να “τραβήξουν” τους εισβολείς, είναι εξοπλισμένα με μία ή περισσότερες λάμπες που εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία (UVA), ενώ διαθέτουν στο εσωτερικό τους ένα ηλεκτροφόρο πλέγμα υψηλής τάσης, το οποίο απανθρακώνει τα έντομα όταν έρθουν σε επαφή μαζί του.

Είναι επίσης ακίνδυνα για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια, ενώ υπάρχουν μοντέλα για διπλή χρήση,  δηλαδή και για εξωτερικούς και για εσωτερικούς χώρους. Επίσης, και πάλι διακρίνονται με κριτήριο την εμβέλειά τους, δηλαδή τα τετραγωνικά μέτρα που μπορούν να καλύψουν.

 

Ηλεκτρικές μυγοσκοτώστρες

Σε αντίθεση με τις κλασικές μυγοσκοτώστρες, οι ηλεκτρικές απανθρακώνουν τα έντομα με το πλέγμα υψηλής τάσης που διαθέτουν. Λειτουργούν με μπαταρίες, ενώ κάποια μοντέλα ενσωματώνουν και φακό LED.

Μπορείς να δεις ακόμη