Χριστούγεννα χωρίς καλό φαγητό… δεν γίνονται!

by K-Admin

xristougenna_kouzina

Τα Χριστούγεννα για μικρούς και μεγάλους είναι οι καλύτερες μέρες του χρόνου και εποχή που προσφέρεται για χαλάρωση και… καλό φαγητό! Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να «κολλήσεις» στην κουζίνα σου, καθώς υπάρχουν συσκευές που – στην κυριολεξία – θα σου λύσουν τα χέρια.  Άσε τη φαντασία σου να αναλάβει και φτιάξε πεντανόστιμα φαγητά και λιχουδιές για τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά γρήγορα και εύκολα.

Δες, λοιπόν, παρακάτω ορισμένες χρήσιμες ιδέες για συσκευές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα σου αυτές τις γιορτινές μέρες.

 

Σαλάτα… δεν είναι μόνο η χωριάτικη

Συνόδευσε το χριστουγεννιάτικο ή/και το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σου με λαχταριστές σαλάτες. Βγάλε τον σεφ που κρύβεις μέσα σου με ένα πολυμίξερ, το οποίο διαθέτει δίσκους και λεπίδες για να επεξεργαστούν λαχανικά, να τρίψουν τυριά, να κόψουν αλλαντικά και να ετοιμάσεις με αυτό, εύκολα και γρήγορα, ζεστές και κρύες γιορτινές σαλάτες. Για παράδειγμα, κάνεις δεν μπορεί να αντισταθεί σε μία σαλάτα του σεφ!

 

Βάλε χρώμα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι με λαχταριστές σως και ορεκτικά!

Πριν το κύριο πιάτο, ένα ορεκτικό είναι ό,τι πρέπει! Έτσι δεν είναι; Μπορείς να γίνεις ακόμα πιο δημιουργικός και να συνοδεύσεις τα ορεκτικά σου με λαχταριστές σως και σάλτσες (ντιπ μαγιονέζας με μουστάρδα, βινεγκρέτ κ.λπ.). Το μπλέντερ, λοιπόν, μπορεί να γίνει το δεξί σου χέρι! Εντυπωσίασε τους φίλους με σούπες κρέμα-βελουτέ για ορεκτικό (κολοκυθόσουπα με μους γιαρτιού ή βελουτέ πράσου για παράδειγμα). Βάλτο σε λειτουργία και συνέχισε τις υπόλοιπες προετοιμασίες για το γιορτινό σου τραπέζι. Και αν η παρέα θέλει περισσότερο ντιπ ή σάλτσα, μπορείς να ετοιμάσεις μέσα σε λίγα λεπτά συμπλήρωμα, με τη χρήση ραβδομπλέντερ το οποίο μεταφέρεται εύκολα και μπορείς να πολτοποιήσεις υλικά στο μπολ της επιλογής σου, χωρίς να λερώσεις μεγαλύτερη συσκευή.

 

Χριστούγεννα και… γεμιστά φαγητά

Γιορτινό τραπέζι και πρωτοτυπία, συνήθως, πάνε μαζί. Και για το λόγο αυτό, θα θέλεις να δώσεις gourmet άρωμα στα πιάτα σου. Το κυρίως πιάτο – για παράδειγμα – μπορεί να είναι γεμιστή γαλοπούλα ή/και λαχταριστό χοιρινό καρέ… επίσης γεμιστό. Εξοπλίσου με μία κουζινομηχανή και κόψε τα υλικά που χρειάζεσαι για να φτιάξεις γέμιση. Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την κουζίνα σου, καθώς μπορεί να κόψει και να πολτοποιήσει τα πάντα! Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να βάλεις φαντασία, όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η κουζινομηχανή σου.

 

Φτιάξε χριστουγεννιάτικα γλυκά με το πάτημα ενός κουμπιού

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα χριστουγεννιάτικο γλύκισμα. Με ένα επιτραπέζιο μίξερ μπορείς να φτιάξεις – στην κυριολεξία – τα πάντα. Έτσι λοιπόν, αν σου αρέσει να ετοιμάζεις αφράτα τσουρέκια, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, κέικ και πολλά άλλα παραδοσιακά γιορτινά γλυκά, τότε θα πρέπει να εξοπλιστείς με ένα επιτραπέζιο μίξερ. Ρίξε στον κάδο της συσκευής τα απαραίτητα υλικά και με το πάτημα ενός κουμπιού θα ετοιμάσεις βασιλόπιτα για την πρωτοχρονιά ή μελομακάρονα και κουραμπιέδες για να γεμίσεις τις γιορτινές πιατέλες σου, οι οποίες, μάλλον, δεν θα μείνουν και για πολύ καιρό γεμάτες.

 

 

Και ορισμένες ιδέες για γιορτινά snack και όχι μόνο!

 

shutterstock_274490693

 

Βάφλες

Αν θέλεις να ετοιμάσεις ένα, ιδιαίτερο, χριστουγεννιάτικο πρωινό, μια καλή ιδέα είναι οι λαχταριστές βάφλες! Ετοίμασε βάφλες σοκολάτας ή με μπόλικη ζάχαρη άχνη και δώσε γιορτινή ατμόσφαιρα στο πρωινό τραπέζι σου. Μη ξεχνάς ότι εκτός από τα απαραίτητα υλικά και μεράκι, για νόστιμες και εμφανίσιμες βάφλες θα χρειαστείς και την κατάλληλη βαφλιέρα.

 

Muffins και Cupcakes

Τα αλμυρά ή γλυκά Muffins και Cupcakes είναι η πιο εύκολη λύση, είτε για ένα γρήγορο απογευματινό snack ή ακόμα και για ορντέφ. Εξοπλίσου με ένα Muffin Maker και απόλαυσε με την οικογένειά σου ή τους φίλους σου φρέσκα σπιτικά Muffins και Cupcakes.

 

Snack για movie time!

Τα Χριστούγεννα είναι αγαπημένη εποχή και για τους σινεφίλ. Στην περίπτωση, ωστόσο, που δεν θα πας σινεμά για να παρακολουθήσεις το νέο blockbuster και θέλεις να απολαύσεις την αγαπημένη σου ταινία στο νέο σου Home Cinema, μη ξεχάσεις να ετοιμάσεις και τα απαραίτητα snacks. Υπάρχουν συσκευές για σπιτικά και νόστιμα Hot Dogs και για φρέσκα και μυρωδάτα Pop Corn! Ό,τι πρέπει δηλαδή για μια χριστουγεννιάτικη βραδιά ταινίας με φίλους ή με την οικογένεια σου.

Φαντάσου, ότι όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικές ιδέες για το τι μπορείς να δημιουργήσεις στην κουζίνα σου με αυτές τις συσκευές.

Οι παλιές νοικοκυρές έφτιαχναν υπέροχα φαγητά και λιχουδιές, χωρίς να έχουν στα χέρια τους τις ευκολίες που προσφέρουν οι σύγχρονες συσκευές.
Σκέψου, λοιπόν, ότι τώρα είναι πιο εύκολο για εσένα να πειραματιστείς με διάφορες συνταγές και να εντυπωσιάσεις τους φίλους και την οικογένεια σου τις γιορτινές αυτές μέρες.

 

Καλές γιορτές με υγεία, χαρά και… γαστρονομικές απολαύσεις!

Μπορείς να δεις ακόμη