Ε3 2018: Death Stranding, Spider-Man, The Last of Us: Part II και άλλα πολλά στο Sony PlayStation Showcase

by K Admin

 

H Sony παρουσίασε χθες βράδυ τη δική της εκδήλωση εν όψει E3 2018. Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις σε σχέση ό,τι αναμενόταν, είχαμε αρκετά teasers και gameplay βίντεο γνωστών franchises που έρχονται στο PS4 –αποκλειστικά ή όχι.

 

Τα πάντα ξεκίνησαν με το The Last of Us Part II, μία από τις δυνατότερες επικείμενες αποκλειστικότητες της Sony έτσι κι αλλιώς. Το βίντεο που έπαιξε ήταν μια τεράστια αντίθεση, αφού στην αρχή η Ellie χόρευε και φιλούσε τρυφερά κάποια Dina, πριν αρχίσει στη συνέχεια να «καθαρίζει» κόσμο. Η δράση ήταν ακατάπαυστη, η βία άκρατη ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντίπαλοι που είδαμε να ξεπαστρεύει η Ellie ήταν άνθρωποι –και όχι clickers, όπως θα περίμενε κανείς.

 

 

Η παρουσίαση της Sony σηματοδότησε μια μεγάλη επιστροφή, αυτή του Resident Evil 2. Το remake του εκπληκτικού survival horror του 1998, θα κυκλοφορήσει από την Capcom σε PS4, Xbox One και PC στις 25 Ιανουαρίου 2019, με τον Leon και την Claire να έχουν ο καθένας το δικό τους στόρι –και campaign- και την κάμερα κατά πάσα πιθανότητα να υιοθετεί το “over the shoulder” στυλ των τελευταίων παιχνιδιών της σειράς.

 

 

Νεότερα είχαμε όμως και για το Death Stranding. Όχι ότι τα όσα είδαμε μας έκαναν σοφότερους βέβαια… Ο τίτλος του Hideo Kojima παραμένει ένα τεράστιο ερωτηματικό, καθώς η Sony ναι μεν μας έδειξε λίγο… διαδικαστικό gameplay με τον πρωταγωνιστή, Norman Reedus να περπατά, να τρέχει και να σκαρφαλώνει, όμως το κόνσεπτ του παιχνιδιού εξακολουθεί να είναι άγνωστο. Στο καστ περιλαμβάνονται επίσης οι Lea Seydoux και Lindsay Wagner ενώ όπως προσέθεσε ο ίδιος ο Kojima μέσω Twitter, το Death Stranding θα τρέχει σε 4K ανάλυση στο PS4 Pro.

 

 

Η Sony δεν ξέχασε το PS VR ανακοινώνοντας το Déraciné (κομπλέ, με τους τόνους –ελληνιστί ξεριζωμένος), μια παραγωγή της From Software, το τρέιλερ της οποίας μάλιστα έπαιξε μετά (!) το τέλος της εκδήλωσης. Και εδώ η Sony άφησε αναπάντητα αρκετά ερωτηματικά, με το βίντεο να εστιάζει σε μία εγκαταλελειμμένη έπαυλη, παρουσιάζοντάς τη μέσα από ένα φίλτρο σέπιας. Να πούμε ότι καταλάβαμε τι γίνεται; Ψέματα θα ‘ναι… Ημερομηνία κυκλοφορίας δεν αναφέρθηκε, οπότε λογικά θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα στο μέλλον.

 

 

Συνεχίζοντας με τα «περίεργα» κόνσεπτ, έχουμε το Control της Remedy, ένα shooter που θα κυκλοφορήσει το 2019 σε PS4, Xbox One και PC. Το σενάριό του είναι αρκετά περίεργο, όπως και ο κόσμος του –τουλάχιστον βάσει των όσων είδαμε στο τρέιλερ. Η πρωταγωνίστρια εκτός από το όπλο, διαθέτει και μια σειρά εντυπωσιακών δυνατοτήτων που απ’ ό,τι φαίνεται, κάνουν τη ζωή της ακόμα πιο εύκολη.

 

 

Το Ghost of Tsushima εντυπωσίασε με την ακατάπαυστη δράση του, τον ανοιχτό του κόσμο και τα stealth στοιχεία στο gameplay του –που συνήθως ακολουθούνταν από ικανοποιητικά βίαια takedowns. Το demo που παρακολουθήσαμε μας μετέφερε στην Ιαπωνία στα τέλη του 13ου αιώνα, όταν οι Μογγόλοι εισέβαλαν στη χώρα. Ο ήρωάς μας, σωστό φάντασμα, ίππευσε, έτρεξε και εν τέλει διείσδυσε σε ένα εχθρικό στρατόπεδο, στην προσπάθειά του να απελευθερώσει έναν κρατούμενο συμπολεμιστή του. Τα γραφικά ήταν εντυπωσιακά ενώ το animation εξαιρετικά ομαλό. Ημερομηνία κυκλοφορίας δεν είδαμε βέβαια αλλά ας είναι…

 

 

H Koei Tecmo ανακοίνωσε το Nioh 2 χωρίς πολλές-πολλές λεπτομέρειες. Στην ανάπτυξή του βρίσκεται η Team Ninja και κατά βάση… αυτά, αφού πέραν του σύντομου τρέιλερ δεν είδαμε/μάθαμε κάτι παραπάνω.

 

https://www.youtube.com/watch?v=t72e8pN7u4o

 

Ακόμα, το God of War θα αποκτήσει New Game+ mode στο εγγύς μέλλον. Επίσης, η Sony ανακοίνωσε τη διάθεση του Call of Duty: Black Ops 3 εντελώς δωρεάν για τα μέλη του PS Plus ενώ όσοι προπαραγγείλουν το Black Ops 4, θα πάρουν δώρο τέσσερις κλασσικούς χάρτες (Jungle, Summit, Slums, Firing Range) και στο Black Ops 3.

 

Μπορείς να δεις ακόμη