Allergy Care: η ασφαλής και πιο σίγουρη επιλογή από τη Bosch για μοναδική υγιεινή!

by Aggeliki Tsoukana

Στο άκουσμα της λέξης «αλλεργία» το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι οι ανοιξιάτικες, που συνήθως συνοδεύονται από φτέρνισμα, φαγούρα, κόκκινα μάτια, ερεθισμένο δέρμα και άλλα συμπτώματα, είτε πιο ελαφρά, είτε πιο πολύπλοκα και σοβαρά. Γεγονός όμως είναι, ότι οι αλλεργίες ταλαιπωρούν ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, που συνεχώς αυξάνεται, και μπορούν να εμφανιστούν σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Υπάρχουν πολλές πηγές που προκαλούν αλλεργίες και μία από αυτές είναι και τα ρούχα. Δεδομένου ότι τα υφάσματα τους βρίσκονται σε στενή επαφή με το δέρμα μας, τις περισσότερες ώρες της ημέρας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορούν να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα.

Η Bosch, με γνώμονα την ικανοποίηση όλων των καθημερινών απαιτήσεων του σύγχρονου ανθρώπου, μας προσφέρει εξελιγμένες οικιακές συσκευές που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Επιπλέον, μας προφυλάσσουν και μας εξυπηρετούν χάρη στις πρωτοποριακές και έξυπνες τεχνολογίες τους που συνεχώς εξελίσσονται. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και αναγνωρίζοντας την ανάγκη του σύγχρονου νοικοκυριού για πραγματικά καθαρά ρούχα, η Bosch προσφέρει τη μοναδική τεχνολογία Allergy Care στα πλυντήρια, τα πλυντηριοστεγνωτήρια και τα στεγνωτήριά της, φροντίζοντας τόσο τα ρούχα (όλων των ειδών τα υφάσματα), όσο και την επιδερμίδα μας.

 

Συμβουλές καθαριότητας

Σύμφωνα με νέες μελέτες, τα επικίνδυνα μικρόβια των ρούχων δεν εξουδετερώνονται με το πλύσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες που συνηθίζουν τα περισσότερα νοικοκυριά, αλλά επιβιώνουν μέσα στον κάδο του πλυντηρίου για πολλές πλύσεις. Για αυτό, οι επιστήμονες συνιστούν να επιλέγουμε θερμοκρασίες πλύσης πάνω από 60οC, ανάλογα πάντα και με το είδος των υφασμάτων.

Τα παιδικά ρούχα για βρέφη έως 3 ετών, καλό είναι να πλένονται σε υψηλές θερμοκρασίες, χωριστά, με κάποιο ειδικό απορρυπαντικό που έχει ως βάση το αγνό σαπούνι και χωρίς επιπρόσθετες, χημικές, καθαριστικές ουσίες.

Τα ρούχα του γυμναστηρίου θα πρέπει να πλένονται μετά από κάθε χρήση, γιατί εύκολα γίνονται φορείς πολλών ειδών βακτηρίων και μυκήτων, εξαιτίας του ιδρώτα και της υγρασίας.

Οι πετσέτες κουζίνας είναι απαραίτητο να πλένονται σε υψηλές θερμοκρασίες, γιατί ενδέχεται να μεταφέρουν μικρόβια από ωμά πουλερικά και κρέας και πρέπει να αποστειρώνονται πολύ καλά.

Τα σεντόνια και οι μαξιλαροθήκες απαιτούν υψηλές θερμοκρασίες πλύσης για να απομακρύνονται τα ακάρεα της οικιακής σκόνης, αλλά και τα βακτήρια από το ανθρώπινο σώμα.

Για να μην μεταφέρονται τα μικρόβια μέσα στον κάδο του πλυντηρίου, συνίσταται ο διεξοδικός καθαρισμός του μια φορά τον μήνα. Δηλαδή να μπει σε λειτουργία ένα πρόγραμμα πλύσης χωρίς ρούχα στους 90 οC, ή το εξειδικευμένο «Πλύση Κάδου», ώστε να απομακρυνθούν τυχόν βακτήρια και υπολείμματα απορρυπαντικού και μαλακτικού και να αποστειρωθεί καλά ο κάδος του.

 

Προηγμένη φροντίδα

Σύμμαχος στην προσπάθεια των νοικοκυριών για υγιεινά καθαρά ρούχα, είναι η Bosch με την τεχνολογία Allergy Care. Οι συσκευές με τη συγκεκριμένη, ειδικά σχεδιασμένη και προηγμένη τεχνολογία, χρησιμοποιούν σταθερά υψηλή θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος του κύκλου λειτουργίας τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξουδετερώνονται όλα τα μικρόβια, τα βακτήρια και οι αλλεργιογόνες ουσίες από τα υφάσματα.

Παράλληλα, η υψηλή στάθμη νερού στις αντίστοιχες συσκευές Bosch (πλυντήρια & πλυντηριοστεγνωτήρια), πετυχαίνει έντονο και εξονυχιστικό ξέβγαλα των ρούχων, απομακρύνοντας κάθε υπόλειμμα σαπουνιού ή απορρυπαντικού για ακόμη καλύτερη και σε βάθος υγιεινή.

Επιπλέον, η λειτουργία στεγνώματος στις αντίστοιχες συσκευές Bosch (στεγνωτήρια & πλυντηριοστεγνωτήρια), γίνεται με χρήση υψηλών θερμοκρασιών (έως και 70 οC), που εξουδετερώνουν αποτελεσματικά όλα τα βλαβερά σωματίδια, αφήνοντας τα ρούχα αληθινά στεγνά, φροντισμένα σε βάθος και χωρίς αλλεργιογόνα.

 

Τεχνολογία Allergy Care σε 3 επίπεδα

Οι οικιακές συσκευές με τεχνολογία Bosch Allergy Care, περιλαμβάνουν αντιαλλεργικό πρόγραμμα σε πλυντήρια ρούχων, πλυντηριοστεγνωτήρια και στεγνωτήρια που σκοτώνει όλα τα επικίνδυνα μικρόβια από τα ρούχα, αλλά και άλλα είδη, όπως πχ. τα λούτρινα παιχνίδια των μικρών μας φίλων.

Επιπλέον, τα πλυντήρια και πλυντηριοστεγνωτήρια Bosch είναι εφοδιασμένα με τεχνολογία αναγνώρισης αφρού, η οποία ανιχνεύει τυχόν απορρυπαντικό που έχει απομείνει στις ίνες των υφασμάτων και προχωρά αυτόματα σε επιπλέον ξέβγαλμα.

Τέλος, τα πλυντηριοστεγνωτήρια Bosch περιλαμβάνουν την τεχνολογία Hygiene Care, η οποία απολυμαίνει τα ρούχα με τη χρήση του ατμού, όσο είναι ακόμα στεγνά. Στη συνέχεια ακολουθεί ένας 60λεπτος κύκλος πλύσης σε χαμηλή θερμοκρασία, προστατεύοντας έτσι ακόμη και τα πιο ευαίσθητα υφάσματα και τα ζωηρά χρώματα ενώ παράλληλα σας χαρίζει αδιαπραγμάτευτη υγιεινή χωρίς ρίσκο ή φθορά.

Για όσους, λοιπόν, υποφέρουν από αλλεργίες, έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα και αυστηρές απαιτήσεις υγιεινής, η τεχνολογία Bosch Allergy Care είναι η απόλυτη επιλογή, αφού σας εξασφαλίζει αληθινά καθαρά ρούχα και απαλλάσσει όλα τα υφάσματα, κάθε είδους, από τα αλλεργιογόνα, για μοναδική υγιεινή σε βάθος.

Μπορείς να δεις ακόμη