Computex 2018 – ROG Phone: Το πρώτο gaming smartphone της Asus είναι γεγονός

by K-Admin 1

Η Asus μπαίνει δυναμικά στο χώρο του mobile gaming παρουσιάζοντας -στα πλαίσια της Computex 2018- τη δική της πρόταση. Ο λόγος για το εντυπωσιακό Asus ROG Phone, ένα ισχυρό smartphone που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες για φορητό gaming χωρίς συμβιβασμούς σε απόδοση και προηγμένο σχεδιασμό.

 

Σχεδιασμός

Το Asus ROG Phone είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό smartphone με μεταλλική κατασκευή που συνδυάζει 2.5D και 3D-curved Corning Gorilla Glass, με όμορφες μεταλλικές λεπτομέρειες στο πλαίσιο, παρέχοντας άνετη λαβή και μια εντυπωσιακή αίσθηση στο χέρι. Σε αυτό, συμβάλλουν και τα πλήκτρα AirTrigger στις πλευρές της συσκευής τα οποία μπορούν να προγραμματιστούν για την εκτέλεση ενεργειών μέσα στο παιχνίδι.

Οθόνη

Το Asus ROG Phone διαθέτει οθόνη αφής 6 ιντσών, τεχνολογίας Super AMOLED, ανάλυσης FHD+, ρυθμό ανανέωσης 90Hz και χρόνο απόκρισης 1ms. Παράλληλα, η ευρεία χρωματική γκάμα φθάνει το 108,6% DCI-P3 ώστε να προσφέρει ρεαλιστική απόλαυση και εικόνες υψηλού δυναμικού εύρους (HDR) με αναλογία αντίθεσης 10,000:1.

Απόδοση

Στο μπροστινό μέρος της συσκευής συναντάμε μία selfie camera ανάλυσης 8 ΜΡ και έκθεσης f/2.0, και δύο ηχεία που προφέρουν στερεοφωνικό ήχο με υποστήριξη 24-bit/192Khz Hi-Res Audio playback. Στο πίσω μέρος της συσκευής βρίσκεται η dual camera 12 και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Επιπλέον, το ROG Phone είναι το πρώτο τηλέφωνο παγκοσμίως με φωτιζόμενο λογότυπο Asus Aura RGB που μπορεί να απεικονίσει μια πληθώρα εφέ φωτισμού, που ενεργοποιούνται σε διάφορες περιστάσεις, όπως εισερχόμενες κλήσεις, ειδοποιήσεις κ.ά.

Στο εσωτερικό της συσκευής δεσπόζει ο οκταπύρηνος Qualcomm Snapdragon 845 βελτιστοποιημένος για μέγιστη απόδοση, με ταχύτητα που φτάνει τα 2.96GHz και γραφικά Adreno 630, με απόδοση που ξεπερνά την προηγούμενη γενιά έως και 30%. Αυτή η εκπληκτική «δύναμη» πλαισιώνεται με έως 8GB μνήμης RAM και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο έως και 512GB.

Ένα high-end smartphone που προσφέρει εντυπωσιακά γραφικά και κορυφαίες επιδόσεις είναι λογικό να παράγει πολύ θερμοκρασία. Για το λόγο αυτό, το ROG Phone είναι εξοπλισμένο μ’ ένα προηγμένο σύστημα ψύξης 3D vapor-chamber, που η Asus αποκαλεί GameCool. Η αποκλειστική τεχνολογία της Asus στο εσωτερικό της συσκευής παρέχει 16 φορές μεγαλύτερη επιφάνεια για την απαγωγή της θερμότητας σε σχέση με τα τυπικά συστήματα ψύξης που συναντάμε σε άλλα high-end smartphones. Υπάρχει επίσης ένα αποσπώμενο εσωτερικό AeroActive Cooler για επιπλέον ενίσχυση της ψύξης όταν αυξάνονται οι απαιτήσεις.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικό σύστημα ψύξης που επιτρέπει έως και 50% υψηλότερη απόδοση από τις τυπικές smartphone CPU. Με το GameCool, ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει παιχνίδι στο maximum για πολλές ώρες, χωρίς να ζεσταίνονται τα χέρια του και, φυσικά, χωρίς να «lag-άρει» η συσκευή.

Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα του ROG Phone είναι η υψηλή αυτονομία του, αφού είναι εξοπλισμένο με μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας 4000mAh. Ο φορτιστής της συσκευής υποστηρίζει το Asus HyperCharge, μια τεχνολογία γρήγορης φόρτισης που παρέχει περισσότερη ισχύ (έως 20W) για ταχύτερους και ασφαλέστερους χρόνους φόρτισης, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι το τηλέφωνο παραμένει σε κανονική θερμοκρασία όταν φορτίζεται.

 

Συνδεσιμότητα

Όλα τα παραπάνω, έχουν ως αποτέλεσμα ομαλές και σταθερές ταχύτητες καρέ χωρίς καθυστέρηση, ακόμα και κατά τη διάρκεια των πιο δύσκολων μαραθώνιων gaming. Και δεδομένου ότι η απόδοση δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία εάν η σύνδεση στο Internet είναι αργή, το ROG Phone διαθέτει επίσης εξαιρετικά γρήγορη ασύρματη συνδεσιμότητα στο «οπλοστάσιό» του, συμπεριλαμβανομένου του Cat 16 LTE και του τελευταίου πρότυπου 60GHz 802.11ad Wi-Fi κατηγορίας Gigabit.

Διαθέτει ακόμη jack ακουστικών 3.5mm, ενώ θα το υποστηρίξουν μία σειρά από αξεσουάρ με στόχο τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας gaming που προσφέρει. Μέσω αυτών των αξεσουάρ η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τηλεχειριστήριο και ως βάση που το μετατρέπει σε gaming PC στο οποίο μπορούν να συνδεθούν πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη. Υπάρχει επίσης και η βάση TwinView που μετατρέπει το smartphone σε φορητή παιχνιδοκονσόλα με διπλή οθόνη. Επιπρόσθετα, με το AeroActive module, ο χρήστης κερδίζει και μια επιπλέον υποδοχή USB Type-C και μια υποδοχή ακουστικών 3,5mm.

 

Λειτουργικό Android

Στα του λειτουργικού, το ROG Phone χρησιμοποιεί Android 8.1 Oreo σε συνδυασμό με το περιβάλλον χρήσης Zen UI. Στο λειτουργικό σύστημα συμπεριλαμβάνεται το X Mode για την απελευθέρωση της μνήμης RAM, το κλείσιμο των εφαρμογών στο παρασκήνιο και τη σιγή των ειδοποιήσεων όταν παίζει ο χρήστης, ανεβάζοντας κατακόρυφα την εμπειρία gaming.

 

Μπορείς να δεις ακόμη