Δροσερή και καθαρή ατμόσφαιρα με τα νέα κλιματιστικά Carrier

 

 

Είτε αναζητάς ένα νέο κλιματιστικό για το σπίτι ή το εξοχικό, είτε απλά θέλεις να δροσίσεις ένα μικρό χώρο, τα νέα κλιματιστικά Carrier Crystal III, Carrier Extreme και Carrier Platinum είναι ο κατάλληλος σύμμαχος για να δημιουργήσεις την ιδανική ατμόσφαιρα  για εσένα και τους αγαπημένους σου. Διαθέτουν υψηλής ποιότητας κατασκευή, που συνδυάζεται με εξελιγμένες λειτουργίες, ώστε να απολαμβάνεις υψηλές επιδόσεις για πολλά χρόνια.

 

Ιδανική θερμοκρασία και καθαρή ατμόσφαιρα

Εκτός από το να εξασφαλίζουν την ιδανική θερμοκρασία στον χώρο σου, οι νέες σειρές κλιματιστικών Carrier αναλαμβάνουν και μία ακόμη εξίσου σημαντική «αποστολή»: Φροντίζουν να καθαρίζουν τον αέρα που ανακυκλώνουν μέσα στον κλιματιζόμενο χώρο.

 

Πολλαπλά φίλτρα για υγεία και ευεξία

 

Τα πολλαπλά φίλτρα εγγυώνται ότι θα αναπνέεις πάντοτε φρέσκο αέρα, απαλλαγμένο από ρύπους, αλλεργιογόνα, μικροοργανισμούς ή ακόμη και δυσάρεστες οσμές. Συγκεκριμένα, οι νέες σειρές κλιματιστικών Carrier ενσωματώνουν ένα φίλτρο τριπλής δράσης (Triple Action), που συνδυάζει τις θετικές επιδράσεις τριών διαφορετικών φίλτρων.

Ξεκινώντας από το φίλτρο Negative Ion (Ionizer Filter), το κλιματιστικό απελευθερώνει αρνητικά φορτισμένα ιόντα που ανανεώνουν τον αέρα, εξασφαλίζοντας την αίσθηση ευεξίας και αναζωογονητικής ενέργειας, το ίδιο αίσθημα που δημιουργεί ο καθαρός αέρας σε κάποιο βουνό.

Στη συνέχεια, το φίλτρο Cold Catalyst βοηθά στην απομάκρυνση των πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC) και των κακοσμιών. Το φίλτρο αυτό δεν χάνει την αποτελεσματικότητά του με το πέρασμα του χρόνου και μπορείς να το καθαρίζεις εύκολα με τρεχούμενο νερό.

Έπειτα, το φίλτρο Vitamin C φροντίζει για την υγεία του δέρματος, εξαιτίας του σημαντικού ρόλου που έχει η Βιταμίνη C στη σύνθεση κολλαγόνου, το οποίο χαρίζει στο δέρμα δύναμη και ελαστικότητα. Επιπλέον, ενισχύει την ενυδάτωση και τον χρωματικό τόνο ενώ ταυτόχρονα προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση και τη δημιουργία ρυτίδων.

Παράλληλα, το προ-φίλτρο φροντίζει να συγκρατεί τα μεγαλύτερα σωματίδια της σκόνης που αιωρούνται στον αέρα, απομακρύνοντάς τα από τη ροή του αέρα προτού εισέλθουν στην κλιματιστική μονάδα. Καλύπτει την εισαγωγή του αέρα και βοηθά στο να διατηρείται η μονάδα και η σερπαντίνα καθαρές από ακαθαρσίες και ρύπους, εξασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα αέρα. Το προ-φίλτρο μπορεί να αφαιρεθεί και να καθαριστεί με διάλυμα νερού και απορρυπαντικού χωρίς να χάσει την αποτελεσματικότητά του.

 

Άνεση και οικονομία

Τα κλιματιστικά Carrier είναι εξοπλισμένα με μοτέρ ανεμιστήρα 3D DC Inverter. Αυτό σημαίνει ότι μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία στον χώρο, το μοτέρ συνεχίζει να λειτουργεί αποδοτικά αλλά σε χαμηλότερες στροφές. Έτσι, επιτυγχάνουν υψηλές ενεργειακές αποδόσεις, συγκεκριμένα από Α++ στην ψύξη οι σειρές Crystal III και Extreme και Α+++ στη σειρά Platinum. Παράλληλα, ενσωματώνουν έξυπνους αισθητήρες που όχι μόνο φροντίζουν για την άνεση αλλά και για την τσέπη μας, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη οικονομία στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Λειτουργία αφύγρανσης για ακόμη λιγότερη υγρασία

Τα κλιματιστικά Carrier Platinum είναι εξοπλισμένα με λειτουργία αφύγρανσης, για να απομακρύνουν αποτελεσματικά την περίσσια υγρασία από τον χώρο, χωρίς να επηρεάζεται η θερμοκρασία του δωματίου. Η λειτουργία αυτή είναι ιδανική για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες ή αναπνευστικά προβλήματα. Όπως επίσης και για περιοχές με συχνή βροχόπτωση και υψηλή συγκέντρωση υγρασίας.

 

Λειτουργία Follow Me

Η σειρά Carrier Crystal III διαθέτει τη λειτουργία “Follow Me”. Ενεργοποιώντας τη λειτουργία από το τηλεχειριστήριο, η μονάδα μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του δωματίου με μεγαλύτερη ακρίβεια γύρω από το σημείο που τοποθετείς το τηλεχειριστήριο. Έτσι, σε όποιο σημείο του δωματίου κι αν βρίσκεσαι, απολαμβάνεις την ιδανική θερμοκρασία χώρου, είτε επιθυμείς δροσιά είτε ζέστη.

 

Έξυπνο μάτι (Intelligent Eye)

Πατώντας το πλήκτρο “Intelligent Eye”, τα μοντέλα της σειράς Platinum εντοπίζουν πού βρίσκεσαι μέσα στον χώρο και διοχετεύουν τον κλιματιζόμενο αέρα προς το μέρος σου, είτε κινείσαι είτε στέκεσαι ακίνητος. Εναλλακτικά, μπορείς να ορίσεις στη συσκευή να κατευθύνει τον αέρα προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που βρίσκεσαι εσύ, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, θα πεις «αντίο» στο συνεχές σβήσιμο και άναμμα του κλιματιστικού, κάθε φορά που φεύγεις από το δωμάτιο ή επιστρέφεις σε αυτό. Αν η μονάδα πάψει να εντοπίζει ανθρώπινη παρουσία στον χώρο, τίθεται αυτόματα εκτός λειτουργίας μετά από 30’, ενώ ενεργοποιείται ξανά όταν επιστρέψεις στον χώρο. Έτσι επιτυγχάνεται ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Wind Avoid Me

Ο κρύος αέρας που έρχεται από το κλιματιστικό μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικός αν φυσάει απευθείας πάνω σου. Οι σειρές Crystal III και Extreme με τη λειτουργία Wind Avoid Me προσφέρουν τη δυνατότητα να επιλέξεις αν θα έρχεσαι σε επαφή ή όχι με τον ψυχρό αέρα. Πατώντας το πλήκτρο Wind Avoid Me, η συσκευή εντοπίζει πού βρίσκεσαι μέσα στον χώρο και στέλνει τα ψυχρά ρεύματα σε διαφορετική κατεύθυνση.

 

Λειτουργία SLEEP

Με τα κλιματιστικά της σειράς Platinum δεν χρειάζεται να έχεις ανοιχτή τη συσκευή σου όλο το βράδυ. Πριν κοιμηθείς, ενεργοποίησε τη λειτουργία SLEEP. Εξοικονομεί ενέργεια και βελτιώνει τις συνθήκες του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της νύχτας, για έναν άνετο ύπνο. Πραγματοποιείται αντιστάθμιση μεταξύ της εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας ώστε να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες άνεσης κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 

Μεγαλύτερη ανθεκτικότητα

Μένεις δίπλα στη θάλασσα ή έχεις εξοχικό κοντά στο κύμα; Τότε θα ξέρεις από πρώτο χέρι πως μπορεί ο θαλασσινός αέρας να σου χαρίζει ευεξία, ωστόσο είναι εξαιρετικά “ανθυγιεινός” για τα κλιματιστικά χωρίς αντιδιαβρωτική προστασία. Οι εξωτερικές τους μονάδες βρίσκονται κι αυτές χειμώνα-καλοκαίρι εκτεθειμένες στη θαλασσινή αλμύρα. Έτσι ένα συμβατικό μηχάνημα, που έχει εγκατασταθεί κοντά στη θάλασσα, κινδυνεύει να πάθει βλάβη, ή ακόμη και να καταστραφεί, πολύ νωρίτερα από αν βρισκόταν οπουδήποτε αλλού.

Η ειδική επικάλυψη στα κλιματιστικά Carrier, εξασφαλίζει ότι θα τα απολαμβάνεις για πολλά χρόνια, χωρίς τον φόβο μιας αναπάντεχης βλάβης λόγω διάβρωσης. Ειδικότερα, η σειρά κλιματιστικών Carrier Platinum έρχεται με επικάλυψη Golden Fin. Πρόκειται για μια μοναδική αντιδιαβρωτική χρυσή επίστρωση προστασίας πάνω στους εναλλάκτες θερμότητας, που συντελεί στο να μπορούν να αντέξουν τον αλμυρό αέρα, τη βροχή και τους άλλους διαβρωτικούς παράγοντες. Επίσης, εμποδίζει αποτελεσματικά την αναπαραγωγή των βακτηρίων και βελτιώνει τη θερμική απόδοση.

 

 

Η επικάλυψη Green Fin στη σειρά κλιματιστικών Carrier Extreme των 9.000 και 12.000 BTU, καθιστά την κλιματιστική μονάδα 5 φορές πιο ανθεκτική ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες όπως σε παραθαλάσσιες περιοχές, ή κατά την έκθεση σε όξινη βροχή. Ταυτόχρονα βοηθά στη λίπανση και τον καθαρισμό του στοιχείου με αποτέλεσμα αυξημένη αξιοπιστία και έως πέντε φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

 

Λειτουργία αυτοκαθαρισμού “Active Clean”

Όσο το κλιματιστικό λειτουργεί στην ψύξη, μπορεί σταδιακά να συσσωρεύεται υγρασία στην εσωτερική μονάδα. Με την πάροδο του χρόνου, είναι πιθανό να αρχίσει να αναπτύσσεται μούχλα, με συνέπεια το μηχάνημα να «βγάζει» μια δυσάρεστη οσμή όταν τίθεται σε λειτουργία. Ακόμη χειρότερα, η μούχλα είναι ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μυκητών, υποβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα του αέρα στον κλιματιζόμενο χώρο.

Τα κλιματιστικά Carrier με αυτόματη λειτουργία αυτοκαθαρισμού “Active Clean” προλαμβάνουν τέτοιου είδους ζητήματα. Η λειτουργία αυτοκαθαρισμού ενεργοποιείται κάθε φορά που το μηχάνημα τίθεται εκτός λειτουργίας, ώστε να απομακρύνει τη σκόνη, τη μούχλα και τα λίπη που ενδέχεται να προκαλέσουν οσμές όταν προσκολληθούν στον εναλλάκτη θερμότητας, καταψύχοντάς τα αυτόματα και στη συνέχεια αποψύχοντας ταχύτατα τον πάγο. Αυτό επιτυγχάνεται με την παραγωγή περισσότερου συμπυκνωμένου νερού ώστε να βελτιωθεί η καθαριστική δράση και να εξέλθει κρύος αέρας. Ταυτόχρονα, ο εσωτερικός τροχός αέρα συνεχίζει να λειτουργεί για να στεγνώσει τον εξατμιστή, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη μούχλας και διατηρώντας το εσωτερικό της συσκευής και τον αέρα που διέρχεται από αυτήν καθαρό.

 

Σχεδιασμένα για το έξυπνο σπίτι

Ενσωματώνουν ασύρματη συνδεσιμότητα Wi-Fi για να μπορείς να φτιάξεις την ιδανική ατμόσφαιρα στον χώρο σου, από όπου κι αν βρίσκεσαι, με το πάτημα ενός κουμπιού. Το Wi-Fi stick βρίσκεται εντός της συσκευασίας του κλιματιστικού και δεν απαιτείται κανένας πρόσθετος εξοπλισμός για τη σύνδεση. Έτσι, το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσεις τη δωρεάν εφαρμογή για smartphone και tablet “Carrier Air Conditioner”. Η εφαρμογή επιτρέπει τον έλεγχο μιας σειράς λειτουργιών όπως η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της συσκευής, η επιλογή θερμοκρασίας και ταχύτητας ανεμιστήρα, ο προγραμματισμός λειτουργίας, ή ο καθορισμός χρονοπρογράμματος έναρξης/παύσης της μονάδας. Επιπλέον, μπορείς τις εντολές να τις δίνεις φωνητικά καθώς η εφαρμογή υποστηρίζει ένα πλήθος φωνητικών εντολών για να ελέγχεις ένα ή περισσότερα κλιματιστικά Carrier εύκολα και απλά, με τη φωνή σου. Η εφαρμογή είναι συμβατή με το Amazon Echo και το Google Home.

 

Αξιοποίησε το κλιματιστικό σου στο έπακρο

Την περίοδο του καλοκαιριού και ιδιαίτερα τις ημέρες που επικρατεί καύσωνας, ο κλιματισμός είναι απαραίτητος για κάθε νοικοκυριό και επαγγελματικό χώρο, έτσι ώστε να αισθανόμαστε άνετα μέσα στον χώρο μας. Ωστόσο, η λάθος χρήση του κλιματιστικού μπορεί να μειώσει την απόδοσή του και παράλληλα να ανεβάσει κατακόρυφα τους λογαριασμούς ρεύματος. Ακολούθησε τα παρακάτω tips και εξασφάλισε απόλυτα δροσερό σπίτι, ακόμα κι εν μέσω καύσωνα.

 

Προστάτευσε τον χώρο σου από τον ήλιο

Αν ο ήλιος “λούζει” το σπίτι σου, τότε το μετατρέπει κυριολεκτικά σε θερμοκήπιο, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την εσωτερική θερμοκρασία. Κράτησε τα παντζούρια όσο γίνεται κλειστά κατά τις μεσημεριανές ώρες. Επιπλέον, αυτό θα σε βοηθήσει να μονώσεις ακόμα καλύτερα τους χώρους του σπιτιού σου, έτσι ώστε να μην διαφεύγει η δροσιά που έχει δημιουργήσει το κλιματιστικό σου.

 

Μην τοποθετείς ηλεκτρικές συσκευές κοντά στην μονάδα

Η θερμότητα που εκλύουν ορισμένες συσκευές μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του θερμοστάτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το air condition να λειτουργεί παραπάνω απ’ ότι χρειάζεται, που σημαίνει άσκοπη σπατάλη ενέργειας.

 

Ρύθμισε σωστά τη θερμοκρασία του κλιματιστικού

Μην ρυθμίζεις το κλιματιστικό σου σε ακραίες θερμοκρασίες, ακόμα κι αν επικρατεί καύσωνας. Σπαταλάς περισσότερη ενέργεια, ενώ ο χώρος δεν ψύχεται πιο γρήγορα. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το προτεινόμενο εύρος επιθυμητής θερμοκρασίας είναι μεταξύ 26°C – 29°C. Για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας ρύθμισε την επιθυμητή θερμοκρασία χώρου έως 12°C χαμηλότερα από την θερμοκρασία περιβάλλοντος. Με λίγα λόγια ρυθμίζεις έτσι τη θερμοκρασία ώστε να μην ζεσταίνεσαι, αλλά ούτε να κρυώνεις.

 

Σωστή και έγκαιρη συντήρηση

Τα βρώμικα φίλτρα επιβαρύνουν την απόδοση του κλιματιστικού, πράγμα που οδηγεί και σε υψηλότερη κατανάλωση ρεύματος. Μην ξεχνάς να καθαρίζεις τα φίλτρα του κλιματιστικού τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη διαδικασία καθώς τα φίλτρα αφαιρούνται εύκολα και μπορείς να τα πλύνεις με ζεστό νερό και σαπούνι. Θα πρέπει επίσης να γίνεται συντήρηση από εξουσιοδοτημένο συνεργείο μία φορά τον χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο το κλιματιστικό σου θα λειτουργεί απρόσκοπτα με τη χαμηλότερη κατανάλωση και τη μέγιστη απόδοση.

 

Μπορείς να δεις ακόμη