E3 2018: Το Spider-Man θα σε κάνει να νιώσεις πραγματικός super hero!

by K Admin

 

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο πολύ θα «έλεγε» αν ήσουν ο Spider-Man; Αν είχες τη δυνατότητα με μια κίνηση του χεριού σου να πετάς ιστούς δεξιά κι αριστερά, πηδώντας από τοίχο σε τοίχο, όντας σχεδόν στον αέρα και έχοντας τη δυνατότητα να αποφύγεις τα πυρά και τα χτυπήματα κάθε αντιπάλου; Ε, το Spider-Man θα καλύψει πλήρως αυτή σου την επιθυμία, με την απίστευτη δράση του και τους φρενήρεις ρυθμούς στους οποίους εξελίσσεται, έχοντας τα φόντα να αποτελέσει πιθανότατα την καλύτερη παρουσία του ανθρώπου-αράχνη σε video game!

Παραγωγή της Insomniac Games, ενός στούντιο που αν μη τι άλλο ξέρει τις απαιτήσεις του είδους των action τίτλων (Resistance, Ratchet & Clank, Sunset Overdrive), το Spider-Man υιοθετεί τη λογική “easy to learn, difficult to master”. Με λίγα λόγια, ο χειρισμός του είναι μεν εύκολος έτσι ώστε να μην έχεις κανένα πρόβλημα μετά τα πρώτα –εισαγωγικά- λεπτά, όμως παράλληλα διαθέτει το απαραίτητο βάθος προκειμένου να σε κρατήσει σε εγρήγορση, προσφέροντάς σου κάτι καινούριο καθ’ όλη τη διάρκειά του. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στη δημιουργία του κόσμου (το σενάριο τοποθετείται στη Νέα Υόρκη και δεν αποτελεί μεταφορά κάποιας συγκεκριμένης ταινίας ή κόμικ) προκειμένου να νιώσεις ότι έχεις απόλυτη ελευθερία κινήσεων, για να επιλέξεις την πορεία που θες, όπως δηλαδή θα έκανε και ο ήρωας της Marvel.

 

 

Αν και το ρεπερτόριο κινήσεων του Spider-Man περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από την αιώρηση, θα σου πούμε πως δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να πηδάς από τοίχο σε τοίχο, να στρίβεις σε μια γωνία καθώς αιωρείσαι ή εν τέλει να… ξεχνάς πότε ήταν η τελευταία φορά που άγγιξες το έδαφος. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στο έλεος του Spider-Man καθώς δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να τον σταματήσει.

Όσον αφορά στις μάχες, φαντάσου το gameplay της σειράς Batman: Arkham αλλά με πρωταγωνιστή τον Spider-Man –και κατ’ επέκταση κομμένο και ραμμένο στις ικανότητές του. Ο Spidey είναι σε θέση να αποφεύγει τα χτυπήματα των αντιπάλων του και να τους μπερδεύει προκειμένου να τους πλήττει ενώ είναι απροετοίμαστοι. Θα έχεις τη δυνατότητα να προσεγγίσεις κάθε μάχη με τον τρόπο που θες εσύ, χρησιμοποιώντας όποιες από τις ικανότητες του ήρωα επιθυμείς –αν και στα boss fights, απ’ ό,τι είδαμε, θα χρειαστεί να εκμεταλλευτείς ό,τι έχεις διαθέσιμο.

Οι αποστολές που θα κληθείς να φέρεις εις πέρας ποικίλουν, τόσο ως προς το ύφος, όσο και ως προς τους στόχους τους. Τα περιβάλλοντα που είδαμε στο demo που παρουσίασε η Sony στη φετινή E3 είναι πολλά και διάφορα, εσωτερικά και εξωτερικά, όλα όμως λεπτομερέστατα και καλοφτιαγμένα. Το «παρών» δίνει φυσικά το ανφάν γκατέ των κακών από τις περιπέτειες του Spider-Man, με τον καθένα να έχει, όπως αντιλαμβάνεσαι, τα δικά του πλεονεκτήματα αλλά και ευαίσθητα σημεία του –και άρα να απαιτεί διαφορετική προσέγγιση.

 

 

Ιδανικό για τους φίλους του Spider-Man, της Marvel αλλά και των παιχνιδιών δράσης, το Spider-Man της Insomniac είναι ένας τίτλος που αν μη τι άλλο δείχνει να ξέρει πώς να κρατήσει το ενδιαφέρον του παίκτη αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκειά του. Η αίσθηση της ελευθερίας που προσφέρει είναι μοναδική –ο παίκτης μοιάζει να κυριαρχεί επί του χάρτη και όχι το αντίθετο.

Ο τίτλος διατίθεται αποκλειστικά στο PS4 στις 7 Σεπτεμβρίου, οπότε θα γλιτώσεις και την πολλή αναμονή! Είσαι έτοιμος να υποδεχθείς τον Spidey;

Μπορείς να δεις ακόμη