E3 2018: Fallout 76, The Elder Scrolls VI, DOOM Eternal και άλλα πολλά από τη Bethesda

by K Admin

 

Σε μία υπερπλήρη από κάθε άποψη εκδήλωση, η Bethesda άνοιξε τα χαρτιά της λίγες ώρες πριν το επίσημο «εναρκτήριο λάκτισμα» της E3 2018. Και τι δεν είχε η παρουσίαση της Bethesda… Η εταιρεία φρόντισε να καλύψει κάθε φαν της, αφιερώνοντας χρόνο σχεδόν σε κάθε της franchise, έστω κι αν σε ορισμένες περιπτώσεις αρκέστηκε σε ένα απλό teaser, ανανεώνοντας το ραντεβού της για του χρόνου –και βλέπουμε…

 

Fallout 76

Όλοι περίμεναν να μάθουν περισσότερα για το Fallout 76 και η Bethesda δεν τους απογοήτευσε. Αν και μας συστήθηκε πριν λίγες μέρες ως battle royale, το Fallout 76 δεν πρόκειται να είναι «κόπια» των Fortnite και PUBG. Ο παίκτης θα πρέπει να είναι μονίμως online, ωστόσο θα μπορεί να παίξει και μόνος του, χωρίς να πρέπει να συνεργαστεί με άλλους. Ο τίτλος θα διαθέτει μηχανισμό levelling αλλά και σενάριο με πλοκή –τα γεγονότα του θα εκτυλίσσονται στη δυτική Βιρτζίνια. Τα survival στοιχεία δεν θα λείπουν με τον Tod Howard ωστόσο να χαρακτηρίζει το Fallout 76 ως ένα “softcore survival”, προσθέτοντας πως ο χάρτης θα περιλαμβάνει δεκάδες παίκτες. Οι τελευταίοι θα μπορούν να εξερευνούν τις έξι ζώνες του χάρτη και να χτίζουν ελεύθερα. Το Fallout 76 θα κυκλοφορήσει σε PS4, Xbox One και PC στις 14 Νοεμβρίου.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=fwOYEsnm1i4

 

Επιπρόσθετα, το συμπαθέστατο Fallout Shelter διατίθεται πλέον για κάθε ενδιαφερόμενο σε PS4 και Nintendo Switch.

 

The Elder Scrolls

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η Bethesda ανακοίνωσε νέο Elder Scrolls! The Elder Scrolls VI λοιπόν αλλά πέραν τούτου… τίποτα! Το μόνο που παρακολουθήσαμε για τον τίτλο ήταν ένα teaser μισού λεπτού και τίποτα παραπάνω. Η λογική λέει πως θα ‘χουμε όλο τον καιρό μπροστά μας για να μάθουμε περισσότερα –θα μας επιτρέψεις να προβλέψουμε πως δύσκολα θα το δούμε στις υπάρχουσες κονσόλες.

 

 

Πέραν του επόμενου επεισοδίου της σειράς, είχαμε και ένα spin-off. Το The Elder Scrolls: Blades θα διατεθεί δωρεάν (εικάζουμε συνοδεία μικροσυναλλαγών) σε iOS και Android το φθινόπωρο και θα είναι ένα RPG φτιαγμένο ειδικά για mobile συσκευές. Το The Elder Scrolls Online ετοιμάζεται να υποδεχθεί δύο expansions –τα Murkmire και Wolfhunter- μέσα στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Τέλος, το card game, The Elder Scrolls Legends, έχοντας διαγράψει ικανοποιητική πορεία σε PC και mobile συσκευές, θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά σε PS4 και Xbox One.

 

https://www.youtube.com/watch?v=YC0I54FuZtk

 

Starfield

Επιτέλους η Bethesda μας μίλησε για το Starfield, ένα sci-fi RPG πρώτου προσώπου. Το χαρακτήρισε δε «επόμενης γενιάς», κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε πως πρόκειται για έναν ακόμα τίτλο που δύσκολα θα δούμε στην τρέχουσα γενιά κονσολών. Για την ώρα πάντως αρκέστηκε σε ένα teaser –ενός λεπτού αυτή τη φορά.

 

 

Wolfenstein

Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους του Wolfenstein καθώς η Bethesda τους επεφύλασσε διπλή έκπληξη. Αρχικά είχαμε το Wolfenstein Youngblood, έναν co-op τίτλο, τα γεγονότα του οποίου τοποθετούνται στο Παρίσι του 1980, σχεδόν 20 χρόνια αφότου ο BJ Blazkowicz ξεκίνησε τη Β’ Αμερικανική Επανάσταση. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τους ρόλους των κορών του, καθώς εκείνες αναζητούν τον χαμένο πατέρα τους.

 

 

Εκτός του Youngblood, μάθαμε και για το Wolfenstein Cyberpilot, έναν VR τίτλο στον οποίο ο παίκτης είναι ένας χάκερ που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στα συστήματα των Ναζί προκειμένου να τα στρέψει εναντίον τους. Θα κυκλοφορήσει το 2019 σε PS VR και πιθανότατα HTC Vive και Oculus Rift.

 

DOOM Eternal

Τα teasers δεν τελειώνουν στο Starfield όμως. Στον ορίζοντα αχνοφαίνεται και ένα νέο DOOM. Το DOOM Eternal έρχεται να ακολουθήσει το επιτυχημένο reboot της σειράς, με τη Γη να έχει μετατραπεί σε κόλαση και τα πάντα να φλέγονται. Για περισσότερα αναμείνατε συντονισμένοι, καθώς η Bethesda δεσμεύτηκε για τον Αύγουστο και την QuakeCon.

 

Rage 2

Η αλήθεια είναι πως γνωρίζαμε για την ύπαρξη του Rage 2 μερικές βδομάδες πριν την παρουσίαση της Bethesda, ωστόσο η τελευταία φρόντισε να μας αποζημιώσει, προσφέροντάς μας απλόχερα «χορταστικό» gameplay από τον επερχόμενο τίτλο –κυκλοφορεί την άνοιξη του 2019. Η δράση είναι εκπληκτική ενώ η έρημος στην οποία εκτυλίσσεται το κάνει να μοιάζει αρκετά με το Mad Max της Avalanche.

 

Prey

Αν σου άρεσε το Prey, τότε τα νέα που ακολουθούν μάλλον θα σου αρέσουν. Η Bethesda διέθεσε το Mooncrash, ένα καινούριο πακετάκι DLC, ενώ ανακοίνωσε ακόμα ένα, δωρεάν αυτή τη φορά –το Typhon Hunter. Επιπλέον, ακόμα κι αν δεν θελήσεις να κατεβάσεις το εν λόγω επιπρόσθετο περιεχόμενο, εγκατάστησε το τελευταίο patch για το παιχνίδι αφού προσθέτει δύο καινούρια modes (New Game Plus, Survival).

 

https://www.youtube.com/watch?v=ySVBHI2OeAg

 

Μπορείς να δεις ακόμη