Samsung Galaxy Unpacked: Το νέο event της εταιρείας μας αποκάλυψε τα Galaxy Z Fold4 και Galazy Z Flip4, αλλά και ακόμα περισσότερα

by Manos Kavvalos

Στο νέο Samsung Galaxy Unpacked, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 10 Αυγούστου, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τη νέα σειρά των foldable smartphones της νοτιοκορεάτικης εταιρείας, Galaxy Z Fold4 και Galaxy Z Flip4. Μαζί με αυτά, μάθαμε για τα νέα ακουστικά Galaxy Buds2 Pro, αλλά και τα νέα smartwatches Galaxy Watch5 και Watch5 Pro. Διαβάστε για όλα αυτά αναλυτικά στο κείμενο που ακολουθεί.

Samsung Galaxy Z Fold4, με ανανεωμένο σχεδιασμό και ακόμα καλύτερο σύστημα καμερών

Η Samsung θεωρεί πως τα πρώτα δύο μοντέλα της σειράς Galaxy Z όρισαν τα θεμελιώδη standards των foldable smartphones. Η εταιρεία προσέφερε μια σημαντική αναβάθμιση με την τρίτη γενιά Z Fold, με μια ανθεκτικότερη συσκευή, multitasking και υποστήριξη S Pen. Τώρα βρισκόμαστε προ των πυλών για την τέταρτη γενιά. Το Samsung Galaxy Z Fold4 είναι το πιο εργονομικό smartphone ολόκληρης της σειράς, φέρει περισσότερα χαρακτηριστικά παραγωγικότητας, αλλά και αναβαθμισμένο σύστημα καμερών με σημαντικές βελτιώσεις.

Το Galaxy Z Fold4 είναι 3,1 χιλιοστά κοντύτερο από τον προκάτοχό του, όμως δε φέρει καμία διαφορά στο πλάτος. Όταν είναι κλειστό / folded, έχει πλάτος 67,1 χιλιοστά. Τα μικρότερα bezels του όμως δίνουν χώρο στην εξωτερική οθόνη για να είναι κατά 2,7 χιλιοστά μεγαλύτερη. Αυτό αποφέρει έντονη διαφοροποίηση στην αναλογία απεικόνισης που πλέον είναι στα 23:9 (από 24.5:9). Όταν η συσκευή είναι ξεδιπλωμένη / unfolded, είναι κατά 3,1 χιλιοστά πλατύτερη. Τα bezels της εσωτερικής οθόνης είναι μικρότερα, όπως και της εξωτερικής, κάνοντάς την μεγαλύτερη κατά 3,1 χιλιοστά.  Το βάρος της είναι 263 γραμμάτια, 8 λιγότερα δηλαδή από το Z Fold3.

Η διαγώνιος της εσωτερικής οθόνης είναι 7,6 ίντσες με αναλογία απεικόνισης 6:5 (από 6.2:5). Όπως και με τα προηγούμενα smartphones της σειράς, φέρει adaptive refresh rate ως 120Hz και φωτεινότητα 1,000 nits. Η περιοχή της οθόνης όπου βρίσκεται η under display camera διαθέτει μεγαλύτερη πυκνότητα από pixels, κάνοντας τον φακό της λιγότερο ευδιάκριτο.

Το κέλυφος της συσκευής είναι φτιαγμένο από Armor Aluminum με την απόλυτη προστασία του Gorilla Glass Victus+, όντας αδιάβροχο (IPX8) και εγγυάται τουλάχιστον 200.000 αναδιπλώσεις.

Το τριπλό σύστημα καμερών στο πίσω μέρος του Z Fold4 είναι εφάμιλλο των Galaxy S22 και S22+. Διαθέτει έναν βασικό φακό των 50MP με μεγαλύτερο αισθητήρα που απαθανατίζει 23% περισσότερο φως, συμπεριλαμβάνοντας OIS και EIS. Η νέα telephoto camera των 10MP φέρνει τα πάντα πιο κοντά, δίχως να θυσιάζει την ποιότητα της ανάλυσης χάρη στο 3x optical magnification.  Η τρίτη, ultrawide camera των 12MP είναι ίδια με αυτήν του Z Fold3. H κάμερα που βρίσκεται στο εμπρόσθιο εξωτερικό τμήμα της συσκευής είναι 10MP (f/2.2), με την selfie – under display camera της εσωτερικής οθόνης να εξακολουθεί να είναι 4MP (f/1.8).

 

Μέσα στο Galaxy Z Fold4 υπάρχει ένας επεξεργαστής Snapdragon 8+ Gen 1 με 12GB μνήμης RAM. Η χωρητικότητά του θα εξαρτάται από την έκδοση που θα προτιμήσεις, με τις επιλογές που προσφέρονται να είναι 256GB και 512GB. Η μπαταρία παραμένει στα 4,400mAh με φόρτιση στα 25W και υποστήριξη για ασύρματη φόρτιση στα 15W. Με 30 λεπτά στην πρίζα η μπαταρία σου θα φτάσει από το μηδέν στο 50%.

Στα του software, η Samsung δούλεψε σκληρά με τους συνεργάτες της για να προσφέρει μια αναβαθμισμένη εμπειρία με ευκολίες και ανέσεις που θα δώσουν σημαντική ώθηση στην παραγωγικότητά σου. Πλέον υπάρχει ένα Taskbar στο κάτω μέρος της οθόνης που σου δίνει πλήρη πρόσβαση στις αγαπημένες σου εφαρμογές, απεικονίζοντας παράλληλα αυτές που χρησιμοποίησες πιο πρόσφατα, αλλά και app combos. Τα app combos σου επιτρέπουν τη χρήση δύο ή περισσότερων εφαρμογών ταυτόχρονα, ταξινομώντας τες όπως θες, σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης επιθυμείς.

Εκτός των παραπάνω, εφαρμογές όπως YouTube, Netflix, Disney+ και Microsoft Teams έχουν βελτιστοποιηθεί ώστε να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες του Z Fold4.

 

Το Flex Mode ενεργοποιείται όταν το έχεις τοποθετημένο σε μισο-διπλωμένη στάση, σαν laptop. Έτσι έχεις στη διάθεσή μια οθόνη χωρισμένη στα δύο, που εξυπηρετεί πολλούς διαφορετικούς σκοπούς ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείς και εφόσον αυτή υποστηρίζει το Flex Mode.

Το Samsung Galaxy Z Fold4 θα κυκλοφορήσει σε τρία διαφορετικά χρώματα και 2 εκδόσεις. Αυτά είναι τα Phantom Black, Beige και Graygreen, σε 256GB και 512GB.

 

Samsung Galaxy Z Flip4, με ολοκαίνουργιο μεντεσέ και μεγαλύτερη μπαταρία

Το νέο “μικρό” foldable smartphone της Samsung διαθέτει λεπτότερο μεντεσέ / hinge με αποτέλεσμα ακόμα μικρότερα κενά στο πίσω μέρος της συσκευής κατά την αναδίπλωσή της. Είναι ένα πιο συμπαγές κινητό τηλέφωνο με μικρότερη ευαισθησία στα χτυπήματα και τις πτώσεις. Οι αναλογίες του είναι 84,9 x 71,9 x 17,1 χιλιοστά όταν είναι κλειστό / folded και 165,2 x 71,9 x 6,9 χιλιοστά όταν είναι ανοιχτό / unfolded.  Όπως και το Z Fold4, το Z Flip4 είναι κατασκευασμένο με Armor Aluminum και με Corning Gorilla Glass Victus+.

Τα bezels της εσωτερικής οθόνης του κινητού έχουν μικρύνει, όμως το Dynamic AMOLED display του παραμένει στις 6,7 ίντσες με ανάλυση FHD+ και ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz. Έχει αναλογία απεικόνισης 22:9 και ένα punch-hole στο κεντρικό άνω μέρος της για την 10MP selfie camera. Η εξωτερική του οθόνη είναι μία AMOLED display 1,9 ιντσών με ανάλυση 260x512px, ακριβώς όπως το  Galaxy Z Flip 3. Όμως, στην προκειμένη η Samsung έχει διευρύνει τις λειτουργίες του εξωτερικού πάνελ εισάγοντάς του μια ποικιλία από επιλογές παραμετροποίησης, όπως custom panels και θέματα που συγχρονίζονται με το κεντρικό UI. Μπορείς μεταξύ άλλων να απαντήσεις σε μηνύματα μέσω speech-to-text, χρησιμοποιώντας ακόμα και emojis μέσω της εξωτερικής οθόνης του Z Flip4. Το ζεύγος καμερών που βρίσκεται δίπλα από την εξωτερική οθόνη αποτελείται από δύο αισθητήρες 12MP, με κύρια κάμερα σταθεροποίησης (f/1.8) στα 1.8μm pixels.

Στο εσωτερικό του smartphone υπάρχει ένας επεξεργαστής Snapdragon 8+ Gen 1 με 8GB μνήμης RAM και χωρητικότητα 128GB, 256GB ή 512GB. Το λογισμικό του είναι OneUI 4.1 με Android 12, συμπεριλαμβάνοντας το Flex Mode, όπως και το Z Fold4. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, το Z Flip4 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μισο-διπλωμένη στάση σαν laptop, προσφέροντάς σου περισσότερες δυνατότητες σε εφαρμογές που το υποστηρίζουν.

Η μπαταρία του Galaxy Z Flip4 είναι στα 3,700mAh (μεγαλύτερη από του Z Flip 3 που ήταν στα 3,300mAh). Υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση στα 25W και ασύρματη στα 15W.

 

Το Samsung Galaxy Z Flip4 θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα: Graphite, Pink Gold, Bora Purple και Blue, σε εκδόσεις των 128GB, 256GB, και 512GB.

 

Τα νέα Samsung Galaxy Buds2 Pro έρχονται με ήχο 24-bit HiFi και ANC

Η Pro έκδοση των Galaxy Buds2 που αποκαλύφθηκαν τον Αύγουστο του 2021 είναι γεγονός.

Τα Galaxy Buds2 Pro TWS είναι 15% μικρότερα σε σύγκριση με τους προγόνους τους για πιο άνετη εφαρμογή στα αυτιά σου, ώστε να σου παρέχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία ακρόασης. Φέρουν αεροδυναμικό σχεδιασμό με διακριτικές οπές εξαερισμού για την αποτελεσματικότερη ροή αέρα κατά τη διάρκεια της χρήσης τους και διευρυμένο αεροθώρακα. Εκτός αυτών, διαθέτουν και ένα σύστημα τριπλού μικροφώνου για Active Noise Cancelling, απομονώνοντας τους εξωτερικούς περισπασμούς ώστε να ακούς μουσική, podcasts ή τον συνομιλητή σου σε μια κλήση δίχως θορύβους. Το ANC Mode των Galaxy Buds2 Pro μειώνει τους εξωτερικούς θορύβους κατά 3 ντεσιμπέλ περισσότερο σε σχέση με τα πρώτα Galaxy Buds Pro. Επιπρόσθετα υποστηρίζουν και Ambient Mode για την ενίσχυση των συζητήσεων.

Το TWS διαθέτει Voice Detect, το οποίο προσαρμόζει τον ήχο που παράγεται από τα ηχεία στην ένταση της φωνής σου όταν μιλάς σε κάποιον που συναντάς καθώς τα φοράς. Κάθε ακουστικό περιέχει 10mm drivers με ήχο 24-bit Hi-Fi με αποτέλεσμα σταθερότερο και υψηλότερης ποιότητας ήχο. Αμφότερα υποστηρίζουν ήχο 360 μοιρών για μια πιο ζωντανή και ρεαλιστική εμπειρία, ενώ εκμεταλλεύονται την τεχνολογία Dolby Head Tracking για να μιμηθούν έναν πραγματικά κινηματογραφικό ήχο. Φυσικά, λειτουργούν άψογα τόσο με το smartphone σου, όσο και με το tablet, το smartwatch το PC και τη smart TV σου.

Τα Samsung Galaxy Buds2 Pro έχουν μπαταρία 61mAh με αντοχή έως και πέντε συνεχόμενες ώρες playback με ενεργοποιημένο το ANC και οκτώ ώρες δίχως αυτό. Η θήκη φόρτισής τους περιέχει μπαταρία 515mAh, προσφέροντάς σου τουλάχιστον 29 ώρες λειτουργίας  και θα κυκλοφορήσουν σε τρία διαφορετικά χρώματα: Graphite, White και Bora Purple.

 

Samsung Galaxy Watch5 και Watch5 Pro, τα νέα wearables που θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου

Τα ολοκαίνουργια Samsung Galaxy Watch5 και Watch5 Pro εστιάζουν στην υγεία, στη γυμναστική και στο lifestyle. Το Galaxy Watch5 θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις των 40mm και των 44mm, ενώ το Galaxy Watch5 Pro μόνο σε έκδοση των 45mm.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που βλέπουμε τη χρήση Sapphire Crystal display από τη νοτιοκορεατική εταιρεία. Έτσι επιτυγχάνεται 60% μεγαλύτερη αντίσταση σε γρατζουνιές. Τα νέα smartwatches της Samsung είναι και αδιάβροχα (5ATM, IP68) αλλά και γενικότερα ανθεκτικά βάσει του προτύπου MIL-STD-810H.

Όλα τα νέα μοντέλα δίνουν τη δυνατότητα για Always On Display, διατηρώντας την οθόνη ακατάπαυστα ενεργοποιημένη.

Το Galaxy Watch5 Pro είναι το ανθεκτικότερο smartwatch της Samsung που κυκλοφόρησε ποτέ. Έχει επίσης την μεγαλύτερη μπαταρία από όλα (590mAh). Η μπαταρία των standard Galaxy Watch5 είναι στα 284mAh και 410mAh για τις εκδόσεις των 40mm και των 44mm αντίστοιχα. Χάρη στην υποστήριξη γρήγορης φόρτισης θα εξασφαλίσεις τουλάχιστον οκτώ ώρες λειτουργίας μέσα σε μόλις οκτώ λεπτά.

Όλα τα μοντέλα περιέχουν τον επεξεργαστή Exynos W920 που χρησιμοποιήθηκε και στη σειρά Galaxy Watch4. Όπως και με την προηγούμενη γενιά wearables της Samsung, τα νέα μοντέλα έρχονται με 1,5GB μνήμης RAM και χωρητικότητα 16GB. Το λογισμικό τους είναι η νεότερη έκδοση One UI Watch 4.5.

Επίσης, όλα τους διαθέτουν δέκτες GPS, GLONASS, Galileo και BeiDou και στο άμεσο μέλλον θα μπορούν να αναπαράγουν το Google Maps δίχως τη βοήθεια του smartphone σου.

Όσο για τις αθλητικές δραστηριότητές σου, υπάρχει αισθητήρας καρδιακών παλμών, ECG και αισθητήρας Bioelecrical Impedance (BIA). Το BIA σου δίνει τη δυνατότητα να ορίσεις τους στόχους που έχεις για το βάρος και το ποσοστό λίπους σου, ακόμα και για το μυϊκό σου σύστημα. Μετά από κάθε προπόνηση, το Galaxy Watch5 θα σε ενημερώσει για τις καλύτερες μεθόδους χαλάρωσης και για το πόσα υγρά θα πρέπει να καταναλώσεις με βάση το πόσο ίδρωσες.

Τα standard Galaxy Watch5 θα κυκλοφορήσουν σε Graphite, Silver και Sapphire ενώ το Galaxy Watch5 Pro θα διατεθεί σε Black Titanium και Gray Titanium.

 

Βρες όλα τα νέα μοντέλα της Samsung εδώ

 

Μπορείς να δεις ακόμη