5 τρόποι να διασκεδάσεις τα παιδιά σε ταξίδι με αυτοκίνητο

by K-Admin

2

Όσοι έχετε κάνει μεγάλα ταξίδια με το αυτοκίνητο, με τα παιδιά συνεπιβάτες, γνωρίζετε πολύ καλά ότι από κάποιο σημείο και μετά αρχίζει η… διαμαρτυρία. Αυτό είναι απόλυτα φυσικό, αφού τα παιδιά βαριούνται πάρα πολύ εύκολα, ειδικά σε διαδρομές όπου δεν έχουν και πολλά πράγματα να παρατηρήσουν έξω από το παράθυρο. Αν η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας φαίνεται σε σένα βαρετή, για τα παιδιά είναι ένα από τα 3 πράγματα που δε θέλουν να ξανακάνουν.

Επειδή κάποια στιγμή θα χρειαστεί να γίνει και κάποια μεγάλη διαδρομή όσο είναι μικρά, μπορείς να πάρεις τα μέτρα σου ώστε να έχετε όλοι ένα ευχάριστο ταξίδι. Δε χρειάζεται κάποιος ακριβός εξοπλισμός, αλλά κάποιες φορές θα πρέπει να επιστρατεύσεις όλη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σου. Φυσικά, πριν σου δώσουμε κάποιες ιδέες, θεωρούμε δεδομένο πως τα παιδιά, σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, είναι στο πίσω κάθισμα, δεμένα με ζώνες ασφαλείας, ενώ τα μικρά παιδιά στο ειδικό κάθισμα. Επίσης, καλό θα είναι να είσαι προετοιμασμένος με κάποια υγιεινά σνακ που δε λιώνουν ή κολλάνε ώστε να μη βρεθείς αντιμέτωπος με την πείνα τους.

Ωραία, αφού είμαστε όλοι έτοιμοι και δεμένοι, ας ξεκινήσουμε…

 

 

[ul type=”number”]

[li type=”number” number=”01″]Πάμε σινεμά[/li]

4Μια καλή ταινία θα σου προσφέρει τουλάχιστον 1,5 ώρα ησυχίας στην οδήγηση και θα μπορέσεις να ακούσεις και την αγαπημένη σου μουσική αν τα παιδιά φορέσουν ακουστικά για την ταινία τους. Για την ταινία μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα φορητό DVD player ή κάποιες ειδικά διαμορφωμένες για το αυτοκίνητο οθόνες που διαθέτουν ενσωματωμένο DVD player. Αν τα παιδιά είναι περισσότερα από ένα και οι ηλικίες τους είναι κοντινές μεταξύ τους, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο DVD player οροφής, αλλά επειδή είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να αποφύγουν τα «μερεμέτια», υπάρχουν και τα απλά φορητά DVD players. Αν τα παιδιά έχουν διαφορετικά γούστα, λόγω ηλικίας και φύλου, μπορείς να βρεις οθόνες με ενσωματωμένο player που πωλούνται ανά ζεύγη σε προσιτή τιμή. Μία πολύ καλή ιδέα αν δεν θες να δαπανήσεις κάποιο χρηματικό ποσό είναι να χρησιμοποιήσεις τα tablets που ίσως έχουν ήδη αντί για DVD players. Για τις ειδικές οθόνες και τα tablets μπορείς να βρεις βάσεις στήριξης για τα προσκέφαλα του αυτοκινήτου που θα κάνουν την παρακολούθηση πιο άνετη.

 

[li type=”number” number=”02″]Το στερεοφωνικό είναι δικό τους [/li]

10Αν τους αρέσει η μουσική, το να «θυσιάσεις» το στερεοφωνικό και να υποστείς (με αρκετή υπομονή) το καινούριο τραγούδι του Justin Bieber, είναι ίσως μια καλή ιδέα για ένα ήρεμο ταξίδι. Φυσικά, καλό θα είναι να έχεις φτιάξει μια συλλογή τραγουδιών ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.

Όπως και να το κάνουμε, το Happy και γενικότερα μια καλή συλλογή από soundtracks γνωστών παιδικών ταινιών ακούγεται πολύ πιο ευχάριστα και από εμάς…

 

[li type=”number” number=”03″]Παιχνίδια στο tablet [/li]

5Στα μακρινά ταξίδια είναι καλό να αποφεύγεται το διάβασμα καθώς μπορεί πολύ εύκολα να ζαλίσει τα παιδιά και να κάνει τη διαδρομή ιδιαίτερα δυσάρεστη. Αντίθετα, το απλό gaming σε ένα tablet, με παιχνίδια χωρίς έντονη κίνηση, είναι ίσως ο πιο εύκολος τρόπος να περάσουν διασκεδαστικά την ώρα τους. Φρόντισε λοιπόν να έχεις κατεβάσει και εγκαταστήσει στη συσκευή σου κάποια παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία τους. Για παράδειγμα, σε ηλικίες από 3 έως 8, ο παιχνιδιάρης γάτος σε δημοφιλές παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ καλό… συνεπιβάτη. Φυσικά, μπορείτε να εγκαταστήσετε και κάποια παιχνίδια γνώσεων, παζλ ή ακόμα και κάποιες εφαρμογές ζωγραφικής με τις οποίες μπορούν επίσης να περάσουν ευχάριστα και να ασχοληθούν δημιουργικά.

 

[li type=”number” number=”04″]Παίξτε ένα γνωστό παιχνίδι[/li]

1Αν θέλετε να αποφύγετε τη hi-tech διασκέδαση, υπάρχουν πολλά κλασικά παιχνίδια που μπορούν να παιχτούν στο αυτοκίνητο και να διασκεδάσουν τα παιδιά χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού. Ένα από αυτά είναι το παιχνίδι όπου κάποιος βάζει κατά νου ένα διάσημο πρόσωπο και οι υπόλοιποι προσπαθούν να το βρουν κάνοντας ερωτήσεις. Αν τα παιδιά είναι μικρά για να γνωρίζουν celebrities, μπορείς να παίξεις το ίδιο παιχνίδι βάζοντας κατά νου κάποια συγγενικά πρόσωπα ή ήρωες παιδικών ταινιών (αν τους γνωρίζεις).

 

[li type=”number” number=”05″]Γνώση, περισσότερη γνώση [/li]

Τα μέρη που περνάτε με το αυτοκίνητο μπορούν να αποτελέσουν μια καλή αφορμή για μάθημα γεωγραφίας ή ιστορίας. Φυσικά, στα μικρότερα παιδιά θα πρέπει να αποφύγεις τα πολλά ονόματα και τις ημερομηνίες και να σταθείς σε συγκριτικά μεγέθη, στην προέλευση ονομάτων, κλπ. Το καλύτερο θα ήταν το ρόλο του «εκπαιδευτικού» να αναλάβει ο συνοδηγός που θα μπορεί να ρίχνει και κλεφτές ματιές στο Google και τη Wikipedia.

[/ul]

Όπως και να το κάνουμε πάντως, η τεχνολογία είναι πάντα εκεί, με πολλές λύσεις και πολλές επιλογές σε συσκευές που μπορούν να κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς συνοδοιπόρους και να βοηθήσουν όλους όσους βρίσκονται μέσα στο όχημα να ταξιδέψουν ήρεμα και ευχάριστα, χωρίς νεύρα, φωνές και διαπληκτισμούς που είναι και μια από τις σημαντικότερες αιτίες απόσπασης της προσοχής του οδηγού μπαμπά ή μαμάς.

 

Εδώ θα βρεις όλη τη συλλογή των tablets για να επιλέξεις την επόμενη συσκευή που θα κρατήσει συντροφιά στο αγγελούδι σου καθώς και τη συλλογή των αξεσουάρ tablet που θα σε βοηθήσουν να προσαρμόσεις το tablet στο αυτοκίνητο ή θα το προστατέψουν από ατυχήματα.

 

Καλές διαδρομές!

Μπορείς να δεις ακόμη