Αξιοποίησε στο έπακρο το Samsung Gear VR headset

by K Admin

IMG_3341 - Copy

 

Είσαι κάτοχος του Samsung Gear VR ή σκοπεύσεις να γίνεις σύντομα; Τότε διάβασε παρακάτω ορισμένες συμβουλές για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις λειτουργίες του.

 

Συνδύασε το με Bluetooth controller

Για αναπαραγωγή videos και ορισμένων παιχνιδιών μπορείς να χρησιμοποιήσεις το touchpad του Gear VR, ωστόσο, για ακόμη καλύτερη εμπειρία (κυρίως gaming) μπορείς να επενδύσεις σε ένα Bluetooth controller. Ένα ασύρματο χειριστήριο θα σου επιτρέψει να απολαύσεις ακριβή χειρισμό και να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου στο gaming, καθώς διαθέτει όλα τα πλήκτρα και τις λειτουργίες που χρειάζεσαι όπως δύο αναλογικούς μοχλούς, D-Pad, σκανδάλες και πολλά άλλα.

 

Πειραματίσου με το Comfort Mode

Τα Oculus app rates μετράνε το επίπεδο άνεσης που έχει κάθε εφαρμογή. Για παράδειγμα, το παιχνίδι HeroBound είναι «άνετο για τους περισσότερους» χρήστες, ενώ το Dreadhalls για λιγότερους. Η διαφορά του επιπέδου άνεσης μεταξύ των apps ίσως είναι έντονη καθώς αν κάποιο αναφέρεται ως «άνετο για λιγότερους» ίσως θα πρέπει να κάνεις περισσότερα διαλείμματα κατά τη διάρκεια του gaming ή του browsing. Η συγκεκριμένη αξιολόγηση βρίσκεται κάτω από κάθε app στο Oculus store.

Από την άλλη, αν νιώσεις ενόχληση στα μάτια μετά από πολύωρη χρήση, μπορείς να δοκιμάσεις το Comfort Mode. Η συγκεκριμένη λειτουργία εμφανίζει μία «ελαφριά» μπλε απόχρωση πάνω από την οθόνη προσφέροντας έτσι πιο ξεκούραστο φωτισμό για τα μάτια. Το Comfort Mode ενεργοποιείται μέσω της οθόνης ρυθμίσεων, η οποία ενεργοποιείται πατώντας παρατεταμένα το πλήκτρο επιστροφής.

 

Φόρεσε ακουστικά

Για ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας φόρεσε ακουστικά headset ή ψείρες, αντί να ακούς τον ήχο από τα ηχεία του smartphone. Έτσι, είτε παίζεις κάποιο game ή παρακολουθείς ταινίες θα ανεβάσεις κατακόρυφα την ποιότητα του ήχου.

 

Προτίμησε περιστρεφόμενη καρέκλα

Η επίσημη εφαρμογή 360 Videos της Oculus θα σε μεταφέρει σε θαυμάσια τοπία, τόσο αληθινά όσο και φανταστικά και σίγουρα θα θέλεις να τα απολαύσεις στο έπακρο. Προτίμησε λοιπόν μία αναπαυτική περιστρεφόμενη καρέκλα για μία πιο συναρπαστική εμπειρία. Υπάρχουν επίσης τίτλοι όπως τα Dreadhalls και Anshar Wars, όπου η δράση εκτυλίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και σε όλες τις πλευρές, επομένως χρειάζεσαι περισσότερη άνεση.

 

Καθαροί φακοί για ακόμη καλύτερη εμπειρία

Το θάμπωμα (ή σε κάποιες περιπτώσεις η συσσώρευση σκόνης) στους φακούς είναι ένα θέμα για κάθε VR headset, είτε πρόκειται για το Oculus, είτε το Google Cardboard, είτε το Gear VR. Μπορείς να καθαρίσεις το φακό με ένα πανί από μικροΐνες ή να απομακρύνεις το θάμπωμα με τη χρήση αντιθαμβωτικών επιστρώσεων με κάποιο υγρό ή με υγρά μαντηλάκια και ειδικά σπρέι. Απλά σκούπισε τους φακούς και από τις δύο πλευρές και θα έχεις πιο καθαρή εικόνα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλά προϊόντα για τον ίδιο σκοπό, αλλά σου προτείνουμε να αποφύγεις τη χρήση υγρών που ενδείκνυνται για παρμπρίζ αυτοκινήτων:  χρησιμοποιούν χημικές ουσίες που ποτέ δεν πρέπει να έρχονται – σε καμία περίπτωση – σε επαφή με το μάτι. Βέβαια, όσον αφορά στην Consumer Edition του Samsung Gear VR για το S6, η συσκευή ενσωματώνει ανεμιστήρα ψύξης και έτσι δεν θαμπώνει τόσο εύκολα ο φακός.

 

Πρώτη χρήση του Gear VR

Να θυμάσαι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείς το Gear VR μόνο σε ασφαλές περιβάλλον και να παραμένεις καθιστός. Επίσης, άρχισε σταδιακά τη χρήση της συσκευής ώστε να επιτρέψεις στο σώμα σου να προσαρμοστεί. Στην αρχή χρησιμοποίησε το μόνο για λίγα λεπτά κάθε φορά και αύξανε το χρόνο χρήσης σταδιακά καθώς συνηθίζεις την εικονική πραγματικότητα.

 

Το Samsung Gear VR προσφέρει καθηλωτική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, ωστόσο, όπως είδες, με αυτά τα μικρά tips θα ευχαριστηθείς ακόμα περισσότερο οποιαδήποτε εμπειρία, όπως gaming, ταινίες, browsing κ.λπ.

 

Μπορείς να δεις ακόμη