CES 2016: Το Netflix έρχεται στην Ελλάδα – ανακοίνωση συνεργασίας με την LG!

by K Admin

LG-Netflix-Partnership

Το Netflix ανακοίνωσε στο πλαίσιο της CES 2016 ότι επεκτείνει τις υπηρεσίες του σε περισσότερες από 130 αγορές σε όλο τον πλανήτη, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, φέρνοντας εκτενές περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβάνοντας τηλεοπτικές σειρές σε 4K HDR. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η συνεργασία της δημοφιλούς υπηρεσίας με την LG, η οποία επιλέχθηκε ως ο πρωταρχικός παγκόσμιος επιχειρηματικός συνεργάτης του Netflix, λόγω της ανώτερης ποιότητας εικόνας και συνολικής επίδοσης που προσφέρει, τόσο στη βιομηχανία των έξυπνων τηλεοράσεων, όσο και στην εμπειρία θέασης στο Netflix. Έτσι, οι δύο εταιρείες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την παροχή προπληρωμένης πρόσβασης στις υπηρεσίες του Netflix.

 

Εκτός από τι ήδη επιτυχημένες αυθεντικές σειρές όπως το είναι το Daredevil της Marvel, το Orange is the New Black και το Sense8, το Netflix σχεδιάζει επίσης να προσφέρει σε όλα τα μέλη της την αυθεντική τηλεοπτική σειρά DR-mastered “Marco Polo”.  Επιπλέον, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι ο γνωστός σκηνοθέτης Guillermo Del Toro (Pacific Rim) ετοιμάζει νέα σειρά, με τίτλο Trollhunters, ενώ στο πλαίσιο της συνεργασία της με την DreamWorks Animation αναμένεται να δούμε ακόμη περισσότερες σειρές μέσα στο 2016. Η συνδρομητική υπηρεσία θα προσφέρεται δωρεάν για τον πρώτο μήνα, ενώ στη συνέχεια οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα την επιλογή πακέτου συνδρομής: Basic (SD), Standard (HD) και premium (Ultra HD). Συγκεκριμένα, με €7,99 το μήνα οι χρήστες θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Netflix σε ποιότητα SD και δυνατότητα προβολής σε μία συσκευή. Στο πακέτο HD, έναντι €9,99  προσφέρεται η δυνατότητα ταυτόχρονης προβολής σε δύο συσκευές σε ανάλυση HD, ενώ στο Ultra HD, το οποίο κοστίζει €11,99 το μήνα, θα υπάρχει η δυνατότητα προβολής σε έως και τέσσερις συσκευές και σε ποιότητα Ultra HD.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι –προφανώς- καταργήθηκαν οι γεωγραφικοί περιορισμοί, όσον αφορά στη διάθεση του Netflix, ωστόσο η προσθήκη ελληνικών υπότιτλων στο περιεχόμενο της υπηρεσίας θα γίνεται σταδιακά. Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο, ανάλογα τις κατά τόπους συμφωνίες, ορισμένες δημοφιλείς σειρές, όπως για παράδειγμα το House of Cards, θα προστίθενται σταδιακά στις νέες αγορές (ανάλογα με τη ζήτηση και το κόστος για τα δικαιώματα προβολής). Σημειώνεται, τέλος, ότι οι επίσημες εφαρμογές του Netflix είναι ήδη διαθέσιμες για Android tablets και iPad, καθώς και μέσω των ελληνικών PlayStation Store και Xbox Store για τα οικιακά συστήματα PlayStation 4 και Xbox One αντίστοιχα.

 

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη