Η RetroArch φέρνει το δωρεάν σύστημά της για προσομοίωση video games σε συσκευές iOS

by Zikou Stella

Ένας ακόμα emulator με τεράστια ιστορία, που βρίσκεται σε συνεχή διαδικασία ανάπτυξης και εξέλιξης εδώ και πολλά χρόνια, ο RetroArch, είναι πλέον διαθέσιμος δωρεάν για συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS, μέσω του App Store. Πρόκειται για μια εξαιρετική εξέλιξη, ιδιαίτερα αν είσαι λάτρης του retro gaming, μιας και σου δίνεται η δυνατότητα να ζωντανέψεις στη οθόνη του iPhone μιας σειρά από κονσόλες του παρελθόντος.

Πιο συγκεκριμένα, στη λίστα του RetroArch περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το NEC PC Engine, το Nintendo DS, το Game Boy Advance, το Virtual Boy, το Neo Geo Pocket αλλά και το PSP. Η πλήρης λίστα υπάρχει την περιγραφή του RetroArch στο App Store και για να εμφανιστεί θα πρέπει να κάνεις κλικ στο πεδίο «more».

Βεβαίως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το RetroArch δεν είναι ουσιαστικά ένας emulator, αλλά η βάση που μπορεί να φιλοξενήσει και να υποστηρίξει την προσομοίωση κονσολών προηγούμενων δεκαετιών. Οπότε, αν ο χρήστης θέλει να τρέξει ένα παιχνίδι, θα πρέπει πρώτα να φορτώσει τον πυρήνα του τίτλου. Η εφαρμογή προσφέρει επίσης online gameplay, επανακαθορισμό της λειτουργίας που εκτελεί κάθε πλήκτρο, είτε ανά emulator, είτε ανά παιχνίδι, fast-forward, rewind και γυροσκόπιο.

Η νεότερη έκδοση του RetroArch έχει ως ελάχιστη απαίτηση το iOS/ iPadOS 14.2 ή θα πρέπει να είσαι κάτοχος του Vision Pro. Δεν υπάρχει έκδοση για macOS, οπότε δεν θα βρεις κάτι στο τμήμα του App Store για υπολογιστές Mac.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ:  PC. 

 

Έλα στην πιο KMING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη