Τι μάθαμε στην IFA για την τεχνολογία OLED και το HDR από την LG!

by K Admin

visit IfA 2015 209

 

Όταν ακούς τον όρο «OLED» αυτό που χρειάζεται να θυμάσαι είναι το “Perfect ABC” !

 

 

Τι σημαίνει όμως το ακρώνυμο ABC;visit IfA 2015 219

Α= Perfect Angle… δηλαδή Απόλυτη Γωνία

Η τεχνολογία OLED χρησιμοποιεί τη μέθοδο της οργανικής εκπομπής φωτός που εκπέμπει αυτόφωτες διόδους.  Αυτό σημαίνει ότι οι OLED τηλεοράσεις δεν χρειάζονται οπίσθιο  φωτισμό οπότε μειώνεται το βάρος και το πάχος της συσκευής.

Σε μια οθόνη OLED βλέπεις τέλεια εικόνα από όπου κι αν κάθεσαι!

 

Β= Perfect Black… δηλαδή Απόλυτο Μαύρο

Επειδή οι τηλεοράσεις OLED δεν χρειάζονται οπίσθιο φωτισμό τα pixels είναι σβηστά όταν υπάρχει μαύρο στην εικόνα. Άρα, οι τηλεοράσεις με τεχνολογία OLED είναι αυτές που έχουν απόλυτο μαύρο και την υψηλότερη αντίθεση χρωμάτων στις οθόνες  από όλες τις τηλεοράσεις που κυκλοφορούν στην αγορά.

 

C= Perfect Colour…δηλαδή απόλυτα χρώματα

Όπως αναφέραμε, στις  τηλεοράσεις OLED  για να δημιουργηθεί το απόλυτο μαύρο τα pixels παραμένουν σβηστά. Το απόλυτο μαύρο δημιουργεί απόλυτα χρώματα τα οποία οδηγούν σε φυσική και  ζωντανή εικόνα με τέλεια χρώματα και εξαιρετική αντίθεση.

 

https://www.youtube.com/watch?v=3j00vmpoc1I

 

HDR ή High Dynamic Range

Το HDR το ακούμε συνήθως στη φωτογραφία και συγκεκριμένα όταν θέλουμε να επιτύχουμε φωτεινότερο λευκό και πιο σκούρο μαύρο συνδυάζοντας διαφορετικά exposures σε μια ζωντανή και ζωηρή φωτογραφία!

Οι τηλεοράσεις OLED της LG είναι ήδη «εξοπλισμένες» με την τεχνολογία HDR, χάρις στο απόλυτο μαύρο και τις άπειρες δυνατότητες αντίθεσης .

Επιπλέον, η  LG δημιούργησε έναν νέο αλγόριθμο που υπολογίζει τα λευκά σημεία και το απόλυτο σκοτάδι σε κάθε εικόνα.

Κάθε pixel σε μια OLED τηλεόραση μπορεί να δημιουργήσει όλα τα χρώματα, χωρίς να υπάρχει “halo effect” ( σύνδρομο αντανακλαστικής μεταφοράς)

 

visit IfA 2015 220

 

Μπορείς να δεις ακόμη