Μετακινήσου οικολογικά με ένα scooter της Xiaomi

by Aggeliki Tsoukana

Μπορεί οι δρόμοι των σύγχρονων μεγαλουπόλεων να επιβαρύνονται καθημερινά με επιπλέον αυτοκίνητα που αυξάνουν όλο και πιο πολύ την κίνηση και την ατμοσφαιρική ρύπανση, όμως υπάρχουν μία σειρά από λύσεις που μπορούν να διευκολύνουν τις μετακινήσεις σου, δίχως να προσθέτουν προβλήματα στο περιβάλλον. Τέτοια μέσα είναι τα ηλεκτρικά scooters, η χρήση των οποίων γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, ιδιαίτερα μεταξύ των νεαρών ηλικιών, σε βαθμό που έχει ξεπεράσει τα όρια της μόδας και έχει γίνει τρόπος ζωής. Αδιαμφισβήτητα είναι μια επιλογή που δεν πρέπει να προσπεράσεις, μιας και θα διευκολύνεις τις μετακινήσεις σου με οικονομικό τρόπο και παράλληλα θα σου προσφέρει διασκέδαση.

Η ηλεκτροκίνηση έχει πολλαπλά οφέλη. Καταρχάς τα ηλεκτρικά οχήματα δεν αφήνουν το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον, κάτι που συμβαίνει με όλα τα υπόλοιπα που κινούνται με μη ανανεώσιμα ορυκτά καύσιμα, άρα δεν επιβαρύνουν καθόλου την ατμόσφαιρα στα αστικά κέντρα. Επιπλέον, με την εκτεταμένη χρήση των ανανεώσιμων πηγών, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το κόστος παραγωγής ενέργειας κυριολεκτικά μηδενίζεται. Ο κινητήρας των ηλεκτρικών οχημάτων λειτουργεί με ηλεκτρομαγνητισμό, όχι με θερμοδυναμική, άρα η ηχορύπανση που προκαλεί είναι μηδενική. Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι με οποιοδήποτε ηλεκτρικό όχημα, ακόμα και αν πρόκειται για scooter, συν όλα τα άλλα αποτελούν μια καλή ευκαιρία για γυμναστική.

Όπως πάντα, το δίκτυο καταστημάτων Κωτσόβολος είναι έτοιμο να καλύψει όλες σου τις ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό έχει να σου προτείνει μια σειρά από ηλεκτρικά scooters της Xiaomi, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του σύγχρονου αναβάτη, εύκολα όχι μόνο στη χρήση αλλά και στη μεταφορά.

 

Xiaomi Electric Scooter 4 Lite

To Scooter 4 Lite συνδυάζει κομψότητα με ασφάλεια και ευκολία μεταφοράς. Το Deck του είναι αρκετά μεγάλο και αναβαθμίζει κατά πολύ την εμπειρία χρήσης του αναβάτη. Είναι ιδανικό όχι μόνο για βόλτες αλλά και για να μετακινηθείς από και προς στην εργασία σου, καθώς παρέχει αυτονομία για 20 χιλιόμετρα. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 25 χιλιόμετρα ανά ώρα και το μοτέρ των 300W με το οποίο είναι εφοδιασμένο του δίνει τη δυνατότητα να κινείται άνετα σε επιφάνειες με κλίση έως 14%.

Το drum brake στον πίσω τροχό και το σύστημα E-ABS στον μπροστά μειώνουν την απόσταση που απαιτείται για το φρενάρισμα, και αποτελούν εγγύηση για ένα ασφαλές σταμάτημα. Επίσης, τα μεγέθους 8,5” ελαστικά του απορροφούν τους κραδασμούς και εξαλείφουν τον κίνδυνο πτώσης λόγω γλιστρήματος. Διαθέτει οθόνη LED μέσω της οποίας λαμβάνεις πληροφορίες όπως η ταχύτητα και η στάθμη της μπαταρίας. Ακόμα παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth στο Home App της Xiaomi που μπορεί να έχεις εγκατεστημένο στο smartphone σου, για να λαμβάνεις και εκεί πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Ο σχεδιασμός του παραμένει ανανεωμένος στα επίπεδα της προηγούμενης γενιάς μοντέλων. Έχουν τροποποιηθεί οι θέσεις του εμπρόσθιου και του πίσω φωτισμού, οι λαβές του τιμονιού έχουν αντιολισθητικό υλικό για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ η θύρα φόρτισης της μπαταρίας 5.200mhA βρίσκεται πλέον στη βάση του λαιμού του scooter. Οι διαστάσεις του είναι 1.110 x 440 x 1145mm.

Κυριολεκτικά, μέσα σε μόλις τρία δευτερόλεπτα έχεις πακετάρει το scooter σου και έχεις φύγει.

 

Xiaomi Electric Scooter 4

Μια ακόμα επιλογή από τη Xiaomi που θα αλλάξει τον τρόπο που μετακινείσαι, προσφέροντας ταυτόχρονα ασφάλεια, κομψότητα και φορητότητα. Το μοτέρ του έχει διπλάσια ισχύ σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, που φτάνει τα 600W. Αυτό θα σου προσφέρει δυνατότητα μετακίνησης με μέγιστη ταχύτητα τα 25 χιλιόμετρα ανά ώρα σε επιφάνειες με μέγιστη κλίση 16%. Σε συνδυασμό με την 7650mhA μπαταρία του, θα έχεις αυτονομία για 35 χιλιόμετρα.

Τα αναβαθμισμένα δισκόφρενα στον πίσω τροχό σου προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο στο σταμάτημα και σε συνεργασία με το σύστημα E-ABS του μπροστά τροχού, η απόσταση φρεναρίσματος μειώνεται ακόμα πιο πολύ. Τα πνευματικά ελαστικά του έχουν διάμετρο 10”, απορροφούν τους κραδασμούς και εξαλείφουν τον κίνδυνο πτώσης λόγω γλιστρήματος. Είναι και αυτό εφοδιασμένο με οθόνη LED, που μεταξύ άλλων σου προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες, όπως η εκάστοτε ταχύτητα και η στάθμη της μπαταρίας. Τα ίδια ακριβώς δεδομένα μπορείς να λαμβάνεις σε πραγματικό χρόνο στο smartphone σου. Αρκεί να κατεβάσεις το Home App της Xiaomi και να το συνδέσεις με το scooter μέσω Bluetooth.

Οι διαστάσεις του είναι 1.143 x 430 x 1170mm και το μέγεθος του σκελετού είναι τέτοιο που θα σου εξασφαλίσει μια άνετη και ολοκληρωμένη εμπειρία, ενώ αντέχει βάρος μέχρι 110 κιλά. Η ασφάλεια που παρέχει το Xiaomi Electric Scooter 4 είναι υψηλού επιπέδου και σε αυτό συμβάλει το ενσωματωμένο γυροσκόπιο 6 αξόνων που προσφέρει βελτιωμένο έλεγχο της δύναμης του μοτέρ του scooter, με βάση την κλίση του σώματος του χρήστη.

Το βάρος του είναι μόλις 17,3 κιλά και διπλώνει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

 

 

Xiaomi Scooter 4 Ultra

Πρόκειται για την κορυφαία επιλογή σε scooters της Xiaomi, με εξαιρετικές επιδόσεις σε όλους του τομείς, που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πλέον απαιτητικό αναβάτη. Η μέγιστη ισχύς του μοτέρ του είναι 940W και η χωρητικότητας 12000mAh μπαταρία σου παρέχει αυτονομία μέχρι και 70 χιλιόμετρα. Μπορεί να κινηθεί σε επιφάνειες με κλίση έως 25% και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 25 χιλιόμετρα ανά ώρα, με την επιλογή για λειτουργία S+ που αυξάνει την επιτάχυνση. Μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος αναβάτη είναι τα 120 κιλά.

Το σύστημα ανάρτησης στο μπροστά και στο πίσω μέρος βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία του αναβάτη. Επίσης, με τα αναβαθμισμένα λάστιχα, διαμέτρου 10” που χρησιμοποιούν το νέο Xiaomi DuraGel Tire, με δομή tubeless structure και self-sealing gel, δεν θα ανησυχείς πλέον για φθορές στα ελαστικά, ακόμα και αν πραγματοποιείς διαδρομές σε σκληροτράχηλες επιφάνειες. Ακόμα, η πιστοποίηση κατά IP55 σημαίνει ότι το scooter είναι αδιάβροχο και μπορείς να το χρησιμοποιείς υπό πολλαπλές καιρικές συνθήκες. Στη μοντέρνα οθόνη LED, θα λαμβάνεις σημαντικές πληροφορίες όπως το υπόλοιπο της μπαταρίας και η ταχύτητα με την οποία κινείσαι. Σε περίπτωση που συνδέσεις μέσω Bluetooth το scooter με το smartphone σου, θα έχεις τις ίδιες πληροφορίες στο τηλέφωνό σου. Προϋπόθεση να έχεις κατεβάσει το Home App της Xiaomi.

Υποστηρίζεται ταχεία φόρτιση στα 124W και μέσα σε 6,5 ώρες η στάθμη της μπαταρίας πηγαίνει από το 0 στο 100%. Οι διαστάσεις του scooter είναι 1200 x 550 x 1260 mm και το βάρος του 24,5 κιλά.

Μην ξεχνάς ότι για ακόμα πιο ασφαλείς μετακινήσεις με ένα ηλεκτρικό scooter, θα πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιείς κράνος αλλά και επιπλέον εξοπλισμό προστασίας. Ακόμα, θα πρέπει να ακολουθείς τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, σταματώντας στο κόκκινο φανάρι, ενώ δεν θα πρέπει να φεύγει από το μυαλό σου το ότι προτεραιότητα έχει πάντα ο πεζός.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα προκειμένου να αποφασίσεις ποιο μοντέλο ταιριάζει στις ανάγκες σου, το προσωπικό των καταστημάτων Κωτσόβολος είναι πάντοτε πρόθυμο να σε εξυπηρετήσει.

Μπορείς να δεις ακόμη