Ο Κωτσόβολος φέρνει νέα από την παρουσίαση της Microsoft στην Gamescom 2015

by K-Admin
Παρουσίαση Microsoft

 

Σε εκθέσεις σαν και την Gamescom 2015, ο κανόνας είναι πως, αφήνοντας στην άκρη το PC που δεν ελέγχεται από μία και μόνο εταιρεία, Sony, Microsoft και Nintendo κονταροχτυπιούνται για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Η Nintendo δεν προσπαθεί τόσο πολύ συνήθως σε αυτή την έκθεση και η Sony κάνει συντήρηση δυνάμεων μέχρι το Paris Games Week του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Με λίγα λόγια η Microsoft έχει το πεδίο ελεύθερο και σε μιάμιση ώρα (όση ώρα κράτησε το λεγόμενο Media Briefing) χώρεσε πάμπολλες ανακοινώσεις. Δουλειά μας;  Να φροντίσουμε να μη χάσεις τίποτα σημαντικό. Οπότε, έχουμε και λέμε.

Quantum Break

Είδαμε εκπληκτικό trailer με γραφικά που κάθε άλλο παρά απαρατήρητα περνούν, αλλά μάθαμε κιόλας ότι αυτός ο παράξενος συνδυασμός δράσης, μυστηρίου, gameplay και τηλεοπτικής σειράς φτάνει στο Xbox One (και μόνο) στις 5 Απριλίου του 2016. Πρόκειται για τόσο μεγάλη παραγωγή ώστε στο cast συναντούμε ηθοποιούς από ταινίες όπως The Lord Of The Rings και X-Men ή από σειρές όπως Game Of Thrones.

Δες το νέο trailer!

 

Crackdown 3

Μπορεί να πήρε καιρό να το δούμε για πρώτη φορά, αλλά το Crackdown 3 δεν έλειψε από την παρουσίαση και δηλώνει έτοιμο να κάνει σμπαράλια τα πάντα. Προσφέρει απόλυτη ελευθερία στον παίκτη, κάτι που επιτυγχάνει ξεφεύγοντας από τα όρια του ίδιου του Xbox One. Χρησιμοποιεί την ισχύ του Microsoft Cloud, δηλαδή των servers της Microsoft για να αποδώσει τέτοια καταστροφή που, κατά τον Dave Jones, επικεφαλής της όλης προσπάθειας, θα απαιτούσε 13 Xbox One για να αποτυπωθεί στην οθόνη μας.

 

Scalebound

Η Microsoft έδειξε για πρώτη μόλις φορά το Scalebound, το οποίο ετοιμάζει η Platinum Games, συγκεκριμένα ο δημιουργός του Devil May Cry και του Bayonetta, αποκλειστικά μάλιστα για το Xbox One. Αναμένεται προς το τέλος του 2016. Αν αναρωτιέσαι πώς μπορεί να είναι ένα action RPG στο οποίο ήρωας και δράκος συνεργάζονται στη μάχη, δεν χρειάζεται να πας μακριά. Απλά πάτησε play για να δεις το νέο video.

https://www.youtube.com/watch?v=e5ldMjl-n3c

Halo Wars 2

Πάνε χρόνια από το πρώτο Halo Wars, ένα όχι και τόσο άσχημο, όχι όμως και εξαιρετικό παιχνίδι στρατηγικής για το Xbox 360. Το 2016 όμως έρχεται το Halo Wars 2 για να συνεχίσει την ιστορία που αφήσαμε πίσω μας μετά τον πρώτο τίτλο. Αυτήν τη φορά ετοιμάζεται εξ αρχής τόσο για Xbox One όσο και για Windows. Όπου “Windows” εννοούμε Windows 10. Κι εμείς και η Microsoft. Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, αναπτύσσεται από την The Creative Assembly της σειράς Total War.

Halo 5: Guardians

Ξέρουμε ότι έρχεται φέτος, ξέρουμε ότι έχει να σηκώσει βαριά κληρονομιά στους ώμους, σε αυτήν την παρουσίαση όμως το βάρος έπεσε στο multiplayer και στο επαγγελματικό gaming, δη τα eSports. Όχι μόνο είδαμε νέο trailer για το multiplayer, μάθαμε ότι η Microsoft ετοιμάζει τη διοργάνωση Halo World Championships για φιλόδοξους παίκτες, με συνολικά χρηματικά έπαθλα που αγγίζουν το 1 εκατομμύριο δολάρια.

 

 

Επιπλέον ανακοινώθηκε και συλλεκτική έκδοση της κονσόλας για το Halo 5: Guardians. Είναι καλύτερο να τη δεις με τα μάτια σου.

 

Θυμίζουμε ότι οι εκδόσεις αυτές, όπως και το παιχνίδι, κυκλοφορούν στις 27 Οκτωβρίου.

 

Forza Motorsport 6

Έρχεται στις 18 Σεπτεμβρίου, άρα είναι πολύ κοντά μας. Η Turn 10 Studios έκανε μια στάση στην Κολωνία πάντως για να μας δείξει πώς είναι η οδήγηση στη βροχή, εντός του παιχνιδιού φυσικά. Και διάλεξε να το κάνει μέρα που έβρεχε. Ενδιαφέρουσα σύμπτωση.

 

 

Rise Of The Tomb Raider

Για να μην αναρωτιέται κανείς πλέον στην Ευρώπη, η Microsoft ανακοίνωσε ότι ο τίτλος που θα είναι αποκλειστικός σε Xbox One για ένα χρόνο, έρχεται στα μέρη μας στις 13 Νοεμβρίου.

 

Συμβατότητα με τίτλους Xbox 360

Η Microsoft είχε και ανακοινώσεις σχετικές με δυνατότητες του ίδιου του Xbox. Για αρχή μάθαμε ότι η συμβατότητα τίτλων του Xbox 360, της προηγούμενης κονσόλας της εταιρείας δηλαδή, θα γίνει διαθέσιμη σε όλους, χωρίς χρέωση, τον ερχόμενο Νοέμβριο. Αρχικά θα υποστηρίζονται πάνω από 100 τίτλοι και αναμένονται πολλοί περισσότεροι από μεγάλες εταιρείες της βιομηχανίας. Αν λοιπόν έχεις τίτλους του Xbox 360 και βρίσκονται στη σχετική λίστα, μπορείς να τους παίξεις στη νεότερη κονσόλα της αμερικανικής εταιρείας.

Ακόμη καλύτερα, από εδώ και στο εξής, όλα τα games του Xbox 360 που προσφέρονται δωρεάν κάθε μήνα σε συνδρομητές Xbox Live Gold θα είναι συμβατά και με Xbox One.

Ανακοινώθηκε επίσης και το νέο Chatpad, το οποίο θα συνδέεται κάτω από χειριστήρια Xbox One, θα ενσωματώνει πληκτρολόγιο για ευκολότερη επικοινωνία, (κανονική) θύρα ακουστικών/μικροφώνου και πλήκτρα για άμεση καταγραφή video αλλά και αποθήκευση εικόνων από το εκάστοτε παιχνίδι. Το Chatpad θα είναι διαθέσιμο εντός Νοεμβρίου.

 

Νέα πακέτα με το FIFA 16

Ανακοινώθηκαν επίσης νέα πακέτα Xbox One, σε συνεργασία με την EA. Και τα δύο θα περιλαμβάνουν το FIFA 16. Εκείνο με το δίσκο 500GB θα περιλαμβάνει και μηνιαία συνδρομή στην υπηρεσία EA Access, ενώ εκείνο με το 1TB θα περιλαμβάνει ετήσια. Και στα δύο θα περιλαμβάνονται τρεις θρυλικοί παίκτες για το FIFA Ultimate Team, που μόνο στο Xbox One θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα απόκτησης τέτοιων παικτών όπως Nesta, Giggs κ.ά.

 

ID@Xbox

Έτσι ονομάζει η Microsoft το πρόγραμμα στήριξης και διάθεσης πιο μικρών και “ύποπτων” τίτλων. Αυτό που μετράει πάντως είναι πως στο μέλλον, αν το ίδιο παιχνίδι κυκλοφορεί σε Xbox One και Windows, μία αγορά θα αρκεί και για τις δύο εκδόσεις, ενώ θα υποστηρίζεται όλο και πιο συχνά στο multiplayer η ταυτόχρονη συμμετοχή χρηστών Xbox One και PC.

 

Οι ανεξάρτητοι και οι όχι και τόσο ανεξάρτητοι φίλοι

Υπήρχε χώρος πάντως και για τίτλους τρίτων, έστω για νέα trailers αυτών. Πρόκειται για μικρές και μεγάλες παραγωγές που έρχονται και στο Xbox One, πρώτα στο Xbox One ή και αποκλειστικά στο Xbox One (όσον αφορά στις κονσόλες τουλάχιστον). Ετοιμάσου για πολύ trailer. Από το DOOM, μέχρι το We Happy Few, θα καλυφθούν πολλά γούστα.

Τις επόμενες ημέρες θα ακούσεις και τις εντυπώσεις μας μετά από.. στενές επαφές με πολυαναμενόμενα παιχνίδια.

https://www.youtube.com/watch?v=E45w8BiaZfM

 

Stay tuned… γιατί σου φέρνουμε κι άλλα gaming νέα!

Μπορείς να δεις ακόμη