1. Σε αντίθεση με τον desktop, ένα laptop καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια και μπορείς να το πάρεις εύκολα μαζί σου αφήνοντας για κάποιες μέρες το φοιτητικό σπίτι.
2. Αν η οθόνη του laptop σου φαίνεται μικρή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια εξωτερική οθόνη. Μάλιστα, μπορείς να επιλέξεις ένα monitor TV ώστε να μη χρειαστεί να πάρεις τηλεόραση.
3. Φρόντισε την προστασία του εξοπλισμού σου από αυξομειώσεις της τάσεις, ειδικά σε ένα παλαιότερο σπίτι.
4. Σκέψου τη λύση του Chromecast που παίζει ασύρματα στην τηλεόραση τις ταινίες, τις σειρές και τα βιντεάκια που έχεις στο PC, το tablet και το smartphone.
5. Αν έχεις όλη τη μουσική σου στο smartphone για να την ακούς στο δρόμο για τη σχολή, ίσως η καλύτερη λύση για το σπίτι να είναι τα ασύρματα ηχεία Bluetooth ώστε να την αναπαράγεις απ’ ευθείας από αυτό. Αν όμως δε θες κάτι τέτοιο, υπάρχει πάντα και η λύση του μικρού ηχοσυστήματος που θα σε βολέψει ακόμα και για ένα μικρό πάρτι.
6. Προμηθεύσου USB sticks, κάρτες μνήμης και κενά DVDs που θα σου επιτρέπουν να μεταφέρεις σε φίλους τις εργασίες σου, τις ταινίες και τη μουσική σου εύκολα και γρήγορα, αλλά και να κρατάς backup. Επίσης, φρόντισε να εγκαταστήσεις σε laptop, tablet και smartphone όλες τις απαραίτητες εφαρμογές για να «μιλάνε» μεταξύ τους και να ανταλλάσουν αρχεία. Ίσως να χρειαστείς και κάποια εφαρμογή που θα σου επιτρέψει να πάρεις μέσω smartphone από τη σχολή ένα αρχείο που βρίσκεται στο laptop, στο σπίτι σου (αρκεί να έχεις το laptop ανοιχτό).
7. Σκέψου την αποθήκευση των αρχείων σε κάποια cloud υπηρεσία για online αποθήκευση ώστε να μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτά απ’ όπου κι αν είσαι. Αν δεν έχεις Internet από εκεί που είσαι, μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις το smartphone σου ως hotspot. Αντίστοιχα, εξέτασε μια υπηρεσία ομαδικής εργασίας που θα δώσει τη δυνατότητα να εργάζεσαι σε projects μαζί με συμφοιτητές σου.
8. Πολλά πολυμηχανήματα επιτρέπουν την απομακρυσμένη εκτύπωση, οπότε η επιλογή τους ίσως να δώσει λύση και αρκετά θέματα. Για παράδειγμα, αν λείπεις από τη σχολή, μπορείς να ζητήσεις από κάποιον συμφοιτητή σου να φωτογραφήσει σημειώσεις με το τηλέφωνό του στη σχολή και να τις στείλει να εκτυπωθούν απ’ ευθείας στον εκτυπωτή του σπιτιού σου.
9. Αν έχεις μετατρέψει το smartphone σου σε ένα πλήρες σύστημα εργασίας και πληροφοριών, προμηθεύσου ένα powerbank για να μπορείς να φορτίζεις ακόμα και στην αίθουσα διδασκαλίας.
10.Αν είσαι gamer και δεν αποχωρίζεσαι την κονσόλα σου, θέσε ένα όριο στο παιχνίδι και ακολούθησέ το ευλαβικά. Καλή η φοιτητική ζωή, αλλά δεν χρειάζεται να είναι αιώνια…