SMEG: η ρετρό αισθητική συναντά την καινοτομία

by Manos Kavvalos

Η Smeg είναι μια ιταλική εταιρεία που από το 1948 σχεδιάζει και κατασκευάζει μικρές και μεγάλες συσκευές υψηλών προδιαγραφών για το καθημερινό οικιακό περιβάλλον. Η έδρα της βρίσκεται κοντά στο Reggio Emilia της Βόρειας Ιταλίας και έχει θυγατρικές σε όλον τον κόσμο. Πρόκειται για ένα διεθνές brand, γνωστό για τα εμβληματικά ρετρό σχέδιά του, που μεταφέρουν τον καταναλωτή σε όμορφες, ρομαντικές εποχές και συνδυάζουν το στυλ με τη λειτουργικότητα και την απόδοση. Τα προϊόντα της Smeg διακρίνονται από την προσοχή που δίνεται σε κάθε τους λεπτομέρεια και χαρακτηρίζονται για τις καινοτόμες τεχνολογίες τους και την κορυφαία ποιότητα.

Τα προϊόντα της Smeg απευθύνονται κυρίως σε κατοίκους σύγχρονων αστικών κέντρων και ιδιοκτήτες κατοικιών που επιθυμούν να εξοπλίσουν το νοικοκυριό τους με συσκευές υψηλής ποιότητας και απόδοσης, με έμφαση στον μοντέρνο και κομψό σχεδιασμό. Είναι εκείνες οι ηλικιακές ομάδες που λόγω του βεβαρυμμένου καθημερινού προγράμματος, του φόρτου εργασίας και των λοιπών υποχρεώσεων, δεν έχουν πολύ χρόνο για να ασχοληθούν με την παρασκευή γευμάτων και προτιμούν να αναθέσουν τη διαδικασία σε συσκευές που θα τους προσφέρουν εύκολα και γρήγορα ποιοτικό φαγητό, μυρωδάτο καφέ, γευστικούς χυμούς με όλες τους τις βιταμίνες και θρεπτικά σνακ ώστε να είναι γεμάτοι ενέργεια. Πρόκειται για αυτούς που εκτιμούν τη ρετρό αισθητική, τη διαχρονική κομψότητα και τα διακριτικά στοιχεία σχεδιασμού, που τους προσδίδουν ένα ξεχωριστό status και προσφέρουν στο νοικοκυριό τους την απαραίτητη νότα για να ξεχωρίζει.

 

 

Πάντοτε δίπλα σου, έτοιμος να καλύψει κάθε σου ανάγκη, ο Κωτσόβολος σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις την ολοκληρωμένη γκάμα των συσκευών της Smeg, που υπόσχονται να τοποθετήσουν τον πήχη της ποιότητας της  ζωής σου σε νέο υψηλό επίπεδο. Οι λόγοι για να αποκτήσεις μια συσκευή της Smeg είναι πολλοί και μεταξύ αυτών οι ακόλουθοι.

Iconic Design: Η Smeg έχει επιλέξει τον σχεδιασμό ως ένα μέσο επικοινωνίας, τον έχει αναδείξει σε μια ξεχωριστή έννοια, που αντανακλάται σε προϊόντα που προσφέρουν μοναδικές απολαύσεις. Η προσοχή στον ρετρό σχεδιασμό, που έχει ιδιαίτερη απήχηση στους σύγχρονους καταναλωτές, διαμορφώνει τάσεις και διακοσμεί την κουζίνα σου με στυλ και κομψότητα. Οι ολοκληρωμένες λύσεις της Smeg δημιουργούν σπίτια που αντικατοπτρίζουν την εικόνα και το κύρος των ενοίκων τους. Διαμορφώνουν χώρους που δίνουν την απόλυτη ελευθερία για τη δημιουργία ανεξίτηλων γευστικών αναμνήσεων.

Ποιότητα και απόδοση: Όταν επενδύεις σε συσκευές για το νοικοκυριό σου, αναζητάς ποιότητα και επιδόσεις οι οποίες ανταποκρίνονται στα χρήματα που έχεις ξοδέψει. Με τη Smeg θα πρέπει να έχεις το κεφάλι σου απόλυτα ήσυχο, καθώς τα προϊόντα της είναι κατασκευασμένα με τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές, που ικανοποιούν ακόμα και τις πιο απαιτητικές ανάγκες. Επιλέγοντας μια συσκευή της Smeg, δεν προσθέτεις στο νοικοκυριό σου απλά ένα ακόμα “εργαλείο” αλλά ένα νέο μόνιμο μέλος της οικογένειας, που θα σου προσφέρει απλόχερα όλα αυτά για τα οποία είναι προορισμένη.

 

 

Κληρονομιά και κύρος: Το παραδοσιακό ιταλικό design, η εφευρετική κομψότητα και η πρωτοτυπία, ενσωματώνονται με αριστοτεχνικό τρόπο σε κάθε συσκευή της Smeg, μικρή ή μεγάλη, δίνοντας στην παράδοση και τη δεξιοτεχνία περίοπτη θέση σε κάθε κουζίνα. Έτσι δημιουργείται μια ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα σε συσκευή και καταναλωτή, που ξεπερνάει τα όρια της λειτουργικότητας και των υψηλών επιδόσεων, αγκαλιάζοντας την καλαισθησία και το μεσογειακό ταπεραμέντο.

Ευελιξία: Οι συσκευές της Smeg έχουν το πλεονέκτημα ότι προσαρμόζονται εύκολα και σε όλες τις καταστάσεις. Δεν είναι απλά εργαλεία. Η ευελιξία τους έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που μπορούν πλέον να επηρεάσουν τις τάσεις που επικρατούν στην ελληνική κουζίνα, εμπλουτίζοντάς τη με μια μεγάλη ποικιλία από στυλ μαγειρέματος. Οι συσκευές της Smeg δεν εργάζονται, αλλά συνεργάζονται μαζί σου σε μαγευτικά γευστικά projects για απολαύσεις που πλέον δεν αποτελούν πολυτέλεια.

Οι ιταλικές συσκευές Smeg αποτελούν ένα ζωντανό παράδειγμα του πώς το ρετρό μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με το μοντέρνο. Από τα χρωματιστά ψυγεία που φέρουν έντονα την υπογραφή του ’50s style design μέχρι τις προηγμένες συσκευές κουζίνας που κατακτούν την καρδιά κάθε ενθουσιώδους αγοραστή, η Smeg έχει αποδείξει ότι η αισθητική δεν χρειάζεται να υποχωρεί υπέρ της λειτουργικότητας.

Μπορείς να δεις ακόμη