Τα Apple IDs μετατρέπονται σε Apple Accounts

by Manos Kavvalos

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στο rebranding των λογαριασμών των χρηστών της, που από Apple ID θα μετονομαστούν σε Apple Account, κάτι το οποίο είναι πολύ πιο σαφές όσον αφορά το με τι σχετίζεται. “Με την κυκλοφορία των iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia και watchOS 11, το Apple ID μετονομάζεται σε Apple Account για μια πιο αναβαθμισμένη εμπειρία όσον αφορά την είσοδο των χρηστών στις υπηρεσίες και τις συσκευές της Apple και η όλη διαδικασία θα βασίζεται στα υπάρχοντα αρχικά των χρηστών”, δήλωσε εκπρόσωπος τύπου της Apple.

Σημειώνεται ότι αν και η Apple δεν μας συνηθίζει γενικώς σε αλλαγές όσον αφορά τις διαδικασίες που ακολουθεί, η συγκεκριμένη δεν αποτελεί έκπληξη και φημολογούνταν εδώ και καιρό. Τα Apple IDs υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, οι χρήστες τα έχουν πλέον συνηθίσει, όμως ο τίτλος Apple Account είναι πολύ πιο ξεκάθαρος.

Μαζί με τα παραπάνω, η Apple ανακοίνωσε και μερικές άλλες αλλαγές που θα υλοποιήσει στις υπηρεσίες της από το προσεχές Φθινόπωρο. Μία από αυτές είναι η δυνατότητα που θα αποκτήσουν οι χρήστες της εφαρμογής Apple Maps να αναζητούν διαδρομές πεζοπορίας σε εθνικά πάρκα των Η.Π.Α. Επίσης, θα έχεις τη δυνατότητα να στέλνεις και να λαμβάνεις Apple Cash τοποθετώντας δίπλα δίπλα δύο iPhones, κάτι που σημαίνει πως θα διακινείς χρήματα χωρίς την ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών. Επίσης, η Apple θα επανασχεδιάσει την εφαρμογή Fitness Plus, που στο εξής θα προσφέρει προτάσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε χρήστη.

Μπορείς να δεις ακόμη