Τα καλύτερα gadgets για να περνάς την ώρα σου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

by Manos Kavvalos

Όλοι ξέρουμε πως η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορεί να είναι, ας πούμε, μια “εξωτική” εμπειρία. Από τα λεωφορεία που μοιάζουν με κινούμενες σάουνες μέχρι τα τρένα όπου πάντα κάποιος αποφασίζει να μιλήσει στο κινητό του λες και βγάζει προεκλογικό λόγο στο Σύνταγμα…απλές καθημερινές εμπειρίες σε λούπα. Αν όμως έχεις εφοδιαστεί με τα σωστά gadgets, αυτός ο χρόνος μπορεί να γίνει ευχάριστος ή τουλάχιστον λιγότερο βασανιστικός. Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορείς να έχεις μαζί σου για να κάνεις κάθε διαδρομή μια χαλαρωτική απόδραση.

Ακουστικά: Η Ηχητική σου Απομόνωση

Πρώτη και καλύτερη κατηγορία είναι τα ακουστικά. Γιατί, πραγματικά, όταν κάποιος δίπλα σου αποφασίζει να τραγουδήσει το χιτ της ημέρας δυνατά, το μόνο που μπορεί να σε σώσει είναι να βάλεις τα αγαπημένα σου κομμάτια και να απολαύσεις τον δικό σου ρυθμό. Είτε είσαι τύπος της μουσικής, είτε των podcasts, είτε της απόλυτης σιωπής (με ακύρωση θορύβου), τα ακουστικά είναι το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείς για να μετατρέψεις τον θόρυβο σε απόλαυση.

Τα Βιβλία Μένουν, Οι Στάσεις Φεύγουν

Αν προτιμάς την ησυχία ή θες να διαβάσεις κάτι πέρα από τις διαφημίσεις του μετρό, τότε ένα e-book reader είναι ό,τι πρέπει. Φαντάσου να έχεις μαζί σου εκατοντάδες βιβλία σε μια ελαφριά συσκευή, χωρίς να φοβάσαι ότι θα ξεμείνεις από σελίδες. Κι αν το λεωφορείο σταματήσει απότομα, μην ανησυχείς, στο e-book reader σου δεν θα χάσεις τη σελίδα ακόμα και αν η συσκευή σου καταλήξει στο πάτωμα.

Tablets: μια τηλεόραση στην τσάντα σου

Το tablet είναι το τέλειο gadget για όσους θέλουν τα πάντα σε μία συσκευή. Μπορείς να δεις μια ταινία ή να παίξεις ένα παιχνίδι (μην ανησυχείς, τα κρυφά βλέμματα των διπλανών σου είναι απλά ζήλεια). Και αν θες να δείξεις ότι είσαι παραγωγικός, μπορείς να στείλεις μερικά emails ή να γράψεις τις σκέψεις σου, αν και όλοι ξέρουμε ότι στο τέλος θα καταλήξεις να παρακολουθείς εκείνο το βίντεο με τα γατάκια που παίζουν πιάνο.

Φορητές Κονσόλες: για τον σοβαρό gamer εν κινήσει

Για σένα που τα παιχνίδια δεν είναι απλά χόμπι αλλά τρόπος ζωής, μια φορητή κονσόλα είναι η καλύτερη παρέα στα μέσα μεταφοράς. Άσε τους υπόλοιπους να παλεύουν με τα μηνύματά τους και τους λογαριασμούς ρεύματος. Εσύ μπορείς να σώσεις πριγκίπισσες, να κατακτήσεις βασίλεια ή απλά να ξεπεράσεις το ρεκόρ σου στο αγαπημένο σου παιχνίδι. Και αν κάποιος δίπλα σου σχολιάσει, μπορείς απλά να χαμογελάσεις και να συνεχίσεις το παιχνίδι σου με ακόμη περισσότερη αφοσίωση.

Power Banks: ο υπερήρωας της μπαταρίας σου

Το πιο τραγικό πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μια διαδρομή είναι να βλέπεις την μπαταρία του smartphone σου να αδειάζει σαν…το ηθικό σου σε ώρα αιχμής. Εδώ έρχεται να σε σώσει το power bank, αυτός ο μικρός ήρωας που κρύβεις στην τσάντα σου και μπορεί να φορτίσει τα πάντα. Κινητά, ακουστικά, tablets, ίσως ακόμα και την ψυχική σου αντοχή.

Smartwatches: οργάνωσε τον χρόνο σου με στυλ

Τα smartwatches μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αφού χωρίς να βγάλεις το κινητό από την τσάντα  μπορείς να διαβάσεις μηνύματα, να δεις αν σε έχουν καλέσει και να τσεκάρεις αν πλησιάζει το λεωφορείο. Και φυσικά, μπορείς να δεις πόσα βήματα έκανες μέχρι να φτάσεις στην επόμενη στάση.

Smartphones: το απόλυτο πολυεργαλείο

Τι να πούμε για τα smartphones που δεν έχει ειπωθεί ήδη; Μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα. Μπορείς να ακούσεις μουσική, να δεις βίντεο, να παίξεις παιχνίδια ή ακόμη και να δουλέψεις (αν πραγματικά θέλεις). Είσαι σε αναμονή; Δες τα social media ή διάβασε ειδήσεις. Κολλημένος στην κίνηση; Μάθε τα πάντα για το νέο χόμπι σου ή παρακολούθησε ένα βίντεο μαγειρικής για να σχεδιάσεις το βραδινό σου. Στην τελική, τα smartphones είναι σαν έναν ελβετικό σουγιά για τον ψηφιακό σου κόσμο.

Η καθημερινή μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορεί να γίνει πολύ πιο ευχάριστη με τα σωστά gadgets. Και το καλύτερο; Όλα αυτά τα gadgets μπορείς να τα βρεις στα καταστήματα του Κωτσόβολου ή στο eshop και να εξοπλιστείς για την επόμενη διαδρομή σαν ένας πραγματικός “Ήρωας των ΜΜΜ”!

Μπορείς να δεις ακόμη