Το 7ήμερο του gaming

by Manos Kavvalos

Το 7ήμερο του gaming αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο σε ενημερώνουμε για τις κυριότερες ειδήσεις της εβδομάδας που προηγήθηκε, ενώ στο δεύτερο θα βρίσκεις τα δωρεάν παιχνίδια με τα οποία θα μπορείς να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες, κάνοντάς σου και προτάσεις.

 

Part 1 – News

Ανακοινώθηκε το Kingdom Come: Deliverance II

Η Deep Silver και η Warhorse Studios ανακοίνωσαν το open-world action RPG Kingdom Come: Deliverance II. Θα κυκλοφορήσει εντός του 2024, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Epic Games Store).

Τα δραματικά γεγονότα θα σε ταξιδέψουν στη Βοημία του 15ου αιώνα, σε μια περίοδο που η περιοχή μαστίζεται από το χάος του εμφύλιου πολέμου. Αναλαμβάνεις τις τύχες του Henry of Skalitz, ενός καθημερινού ανθρώπου που κάνει εκπληκτικά πράγματα και βρίσκεται μπλεγμένος σε μια υπόθεση εκδίκησης, προδοσίας και ανακάλυψης, καθώς ξεκινάει το επικό ταξίδι του από το εργαστήριο του σιδηρουργού στην αυλή του βασιλιά, ψάχνοντας λόγο ύπαρξης στον όμορφο αλλά και βίαιο μεσαιωνικό κόσμο.

Από πόλεις γεμάτες ζωή στην ύπαιθρο με πλούσια βλάστηση, θα ανακαλύψεις έναν φανταστικό κόσμο στη μεσαιωνική Ευρώπη, βιώνοντας παράλληλα μια περιπέτεια γεμάτη συγκινήσεις, δράση και εκπλήξεις.

Οι ενέργειές σου θα διαμορφώσουν τη μοίρα του Henry και το πως αντιμετωπίζεται από τον υπόλοιπο κόσμο. Η αφήγηση της ιστορίας του πραγματοποιείται με περισσότερες από πέντε ώρες κινηματογραφικών σκηνών. Από εμπνευσμένος πολεμιστής θα καταλήξει επαναστάτης, έχοντας απέναντί του τον Βασιλιά της Ουγγαρίας, τον Sigismund που έχει το παρατσούκλι Red Fox και τους τρομερούς συμμάχους τους.

Οι μάχες θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη σε πρωτόγνωρα ύψη και ο πρωταγωνιστής θα ειδικευτεί στη χρήση του σπαθιού ή σε επιθέσεις από απόσταση, μετακινούμενος με τα πόδια, πάνω σε άλογο, ή “κρυμμένος” στο περιβάλλον για να περνάει απαρατήρητος.

Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

Το Darkest Dungeon II έρχεται σε PS5 και PS4

Η Red Hook Studios θα κυκλοφορήσει το turn-based roguelike RPG Darkest Dungeon II για PlayStation 5 και PlayStation 4 στις 15 Ιουλίου. Εκτός από τη Standard Edition θα έχεις την επιλογή να αποκτήσεις ένα bundle που περιλαμβάνει το DLC “The Binding Blade”. Το παιχνίδι κυκλοφορεί ήδη για PC, μέσω Steam και Epic Games Store.

Στο Darkest Dungeon II θα δημιουργήσεις μια ομάδα, θα εξοπλίσεις το κάρο σου και θα ξεκινήσεις για έναν τόπο που καταστρέφεται όλο και περισσότερο καθημερινά, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποτρέψεις την αποκάλυψη. Όμως οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που θα αντιμετωπίσεις, ίσως προέρχονται από την ίδια την ομάδα σου.

Το κάθε Roguelike Runs έχει τη δική του ιστορία. Κάθε προσπάθεια διαρκεί από 30 λεπτά μέχρι μερικές ώρες. Ακόμα και μετά από έναν απροσδόκητο θάνατο θα έχεις κερδίσει υλικά που θα σε βοηθήσουν στο επόμενο ταξίδι σου.

Θα βιώσεις τις τραγικές ιστορίες για την προέλευση κάθε ήρωα ξεκλειδώνοντας, ικανότητες, αντικείμενα, προοπτικές και πολλά άλλα. Όσο προχωράει το ταξίδι διαμορφώνονται οι δεσμοί ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και θα πρέπει να διαχειρίζεσαι το άγχος και τις μεταξύ τους σχέσεις, ώστε να παραμείνουν ενωμένοι ως το τέλος.

Θα διασχίσεις πέντε περιοχές, γεμάτες αιμοβόρα πλάσματα και δοκιμασίες. Για να φτάσεις στη νίκη θα πρέπει να επιστρατεύσεις και τη στρατηγική. Επιλέγοντας το τι είναι κάθε φορά πιο σημαντικό, διαμορφώνεις το μέλλον ενός ολόκληρου κόσμου.

 

 

Deliver Us The Moon: Έρχεται τελικά και στο Nintendo Switch τέσσερα χρόνια μετά την ανακοίνωση της ακύρωσής του

Τέσσερα χρόνια μετά την ακύρωση της συγκεκριμένης έκδοσης, Wired Productions και η KeokeN Interactive ανακοίνωσαν ότι το Deliver Us The Moon θα κυκλοφορήσει για το Nintendo Switch εντός του 2024. Ο τίτλος είναι άμεσα διαθέσιμος για PlayStation 5, Xbox Series Χ, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam).

Το Deliver Us The Moon είναι ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που διαδραματίζεται σε ένα αποκαλυπτικό, εγγύς μέλλον όπου οι φυσικοί πόροι της Γης εξαντλούνται. Σε μια προσπάθεια επίλυσης της ενεργειακής κρίσης, οι παγκόσμιες δυνάμεις δημιούργησαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διαστήματος και εξασφάλισαν μια πολλά υποσχόμενη νέα πηγή ενέργειας στη Σελήνη.

Η Παγκόσμια Διαστημική Υπηρεσία αποίκισε και λειτουργούσε από τη Σελήνη μέχρι μια μοιραία νύχτα που όλες οι επικοινωνίες με τη Γη σταμάτησαν και η πηγή ενέργειας χάθηκε. Τώρα, χρόνια αργότερα, αναλαμβάνεις τον ρόλο του τελευταίου αστροναύτη της Γης σε μια αποστολή do-or-die για να ερευνήσετε τι συνέβη και να σώσεις την ανθρωπότητα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας, ο μόνος σου σύντροφος είναι ένα μικρό ρομπότ που ονομάζεται ASE. Μαζί θα διασχίσετε το φεγγάρι, θα εξερευνήσετε εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις, θα συγκεντρώσετε στοιχεία και τελικά θα αποκαλύψετε τα μυστικά και τα μυστικά σχέδια εκείνων που έχουν φύγει εδώ και καιρό από τον πλανήτη.

Θα σώσεις την ανθρωπότητα ή θα ξεχαστείς στη σκοτεινή άβυσσο του Διαστήματος;

 

 

Overview trailer για το Paper Mario: The Thousand-Year Door

Η Nintendo δημοσίευσε ένα overview trailer για το Paper Mario: The Thousand-Year Door, που είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει για το Nintendo Switch στις 23 Μαΐου 2024.

Οι απαίσιοι X-Nauts κυνηγούν τον θησαυρό που βρίσκεται πίσω από την Thousand- Year Door. Με έναν χάρτη από την Princess Peach και τη βοήθεια μερικών ντόπιων, ο Mario ταξιδεύει σε έναν πολύχρωμο κόσμο από χαρτί για να τον βρει πρώτος. Για να ολοκληρώσεις τους στόχους αυτής της αποστολής, θα πρέπει να ανεβάσεις το επίπεδο των ικανοτήτων του Mario και των φίλων του, να μάθεις πως να χρησιμοποιείς τις επιθέσεις και τα badges που βασίζονται στο timing για να εντυπωσιάσεις το κοινό στη σκηνή της μάχης και να χρησιμοποιήσεις όλες τις ικανότητες που έχεις για να απαλλάξεις τον κόσμο από την κατάρα.

Οι εκπλήξεις αφθονούν σε αυτή την πλούσια και συναρπαστική ιστορία, όπου όλοι έχουν κάτι να πουν και συχνά δεν είναι αυτό που θα περίμενες. Ο Mario θα συναντήσει κάθε είδους ενδιαφέροντες χαρακτήρες στο ταξίδι του, όπως την αισιόδοξη και φιλομαθή Goombella και τον ντροπαλό αλλά αποφασιστικό Koops. Μερικοί από αυτούς τους χαρακτήρες θα χρειαστούν τη βοήθειά σου με τις δικές τους αποστολές ή ακόμα και θα συμμετάσχουν στην ομάδα σου. Άλλοι, όπως η Peach και ο Bowser, έχουν δικές τους ιστορίες που θα διαδραματιστούν ανάμεσα στα κεφάλαια του Mario.

Είκοσι χρόνια μετά το παιχνίδι του Nintendo GameCube, αυτή η έκδοση για το Nintendo Switch έρχεται με ανανεωμένα γραφικά και μια σουίτα πρόσθετων αλλαγών που κάνουν το gameplay πιο προσβάσιμο από ποτέ.

 

 

Hotel Architect: Έρχεται για PC εντός του 2024, σε έκδοση Early Access

Το Hotel Architect θα κυκλοφορήσει πρώτα σε έκδοση Early Access για PC (Steam) εντός του 2024, όπως ανακοίνωσαν η Wired Productions και η Pathos Interactive.

Το Hotel Architect σε προσκαλεί να ακολουθήσεις τα βήματα ενός επιχειρηματία που ασχολείται με ξενοδοχεία. Ετοιμάσου για ένα συναρπαστικό και ταυτόχρονα κωμικό ταξίδι, που θα σε μεταφέρει σε εξωτικές τοποθεσίες και θα σε προκαλέσει να ξεπεράσες απροσδόκητα εμπόδια. Απελευθέρωσε το επιχειρηματικό σου πάθος δημιουργώντας εξαιρετικά πολυώροφα ξενοδοχεία σε όλον τον κόσμο. Πρέπει να παραμένεις σε εγρήγορση και να προσαρμόζεσαι συνεχώς σε νέα σενάρια που δημιουργούνται από τις ολοένα και πιο τρελές απαιτήσεις των πιο υπερβολικών πελατών του.

Ευκαιρία να μετατρέψεις τα ανεκμετάλλευτα ακίνητα σε πολυσύχναστα κερδοφόρα ξενοδοχεία. Με άριστες αρχιτεκτονικές και διαχειριστικές δεξιότητες, οι επισκέπτες θα αρχίσουν σύντομα να πλημμυρίζουν τα δωμάτια.

 

 

Νέες πληροφορίες για τη Season 3 Reloaded των Call of Duty: Modern Warfare 3 και Warzone

Η Activision δημοσίευσε λεπτομέρειες για τη Season 3 Reloaded των Call of Duty: Modern Warfare 3 και Warzone. Θα ξεκινήσει την 1η Μαΐου, ώρα 19:00 και θα προσθέσει νέους χάρτες και modes για το κομμάτι του multiplayer, τις επόμενες αποστολές για το Zombies mode αλλά και το Specialist Perk Package για το Warzone.

Ξεκινώντας από το multiplayer, το mid-season update φέρνει τον χάρτη Grime, που τοποθετείται γύρω από ένα κανάλι του Λονδίνου και τον Checkpoint, που βασίζεται στο Stronghold του Rebirth Island.

Το Minefield αποτελεί μια νέα παραλλαγή του multiplayer, όπου οι βασικοί κανονισμοί κάθε mode παραμένουν ως έχουν, εκτός του ότι οι παίκτες που αποκλείονται αφήνουν πίσω τους ένα Proximity Mine, που μπορεί να αποβεί θανατηφόρο για τα μέλη της ομάδας τους.

Από την άλλη, το Escort είναι ένα νέο mode. Διαρκεί δύο γύρους και θα πρέπει να συνοδεύσεις ένα MAW έχοντας ως αποστολή να χακάρεις τρία σημεία του χάρτη. Το όχημα προχωράει μόνο αν εντοπίσει έναν παίκτη που επιτίθεται, ενώ οι αμυνόμενοι μπορούν να το σπρώξουν προς τα πίσω, σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Η ομάδα ανάπτυξης έχει δημιουργήσει και ένα Arcade playlist, “που υποστηρίζει μια ποικιλία από χάρτες και modes, με powerups και special weapon pickups”, ενώ επιστρέφει και η Vortex playlist.

“Μια νέα ανωμαλία χτυπάει την Exclusion Zone καθώς επανεμφανίζεται το τρίτο Dark Aether Rift. Η Dr. Jansen έχει δελεαστεί να εισέλθει μέσω του portal και οι Operators της Operation Deadbolt πρέπει να εμπλακούν σε μια αποστολή διάσωσης, με τη βοήθεια του Ravenov για να τη φέρουν πίσω πριν να είναι αργά”.

“Ετοιμάσου να αντιμετωπίσεις μια ορδή εχθρών σε αυτό το Story Mission, που περιλαμβάνει μια παραλλαγή των Disciple, η οποία θα δοκιμάσει τις ικανότητες της ομάδας σου στις εξοντώσεις”, αναφέρει η Acticision για το Zombies mode.

Σχετικά με το Warzone, έχουμε την προσθήκη του σπάνιου Specialist Perk Package, που θα σου προσφέρει όλα τα διαθέσιμα Perks όταν το ενεργοποιήσεις  και νέο Killstreak Foresight, που θα σου εμφανίσει τις θέσεις όλων των μελλοντικών κύκλων με αέριο στον χάρτη.

Το Weapon Trade Station επιστρέφει επιτρέποντάς σου να ανταλλάξεις το όπλο σου για ένα χαμηλότερου rarity, συν επιπλέον loot, ενώ το νέο Utility Box Field Upgrade (Rebirth Island) συνδυάζει πυρομαχικά με armour boxes.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της Season 3 Reloaded θα πραγματοποιηθεί το Heavy Armor Public Event του Warzone. “Μια σπάνια περίπτωση στην Infil, που αναβαθμίζει τον αριθμό των armor plates που μπορεί να κουβαλάει ένας παίκτης, ανεβάζοντας το σύνολο των health points από 150 σε 200 για ολόκληρο το match”.

Το Call of Duty: Modern Warfare 3 και το Warzone κυκλοφορούν για PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC.

 

Part 2 – Free Games

Free Play Days

Τα Free Play Days της Microsoft δίνουν δυναμικά το “παρών” για μια ακόμα εβδομάδα, παρέχοντάς σου τη δυνατότητα να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες με τρία εκπληκτικά παιχνίδια.

Μέχρι τη Δευτέρα 29 Απριλίου, ώρα 09:59 πμ, οι συνδρομητές του Xbox Game Pass Core και του Xbox Game Pass Ultimate έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με το Railway Empire, το Prison Architect και το TramSim: Console Edition!

Για να κατεβάσεις τα παιχνίδια στην κονσόλα σου, επίλεξε το Subscriptions tab στο Xbox Store και στη συνέχεια θα βρεις τη συλλογή Free Play Days, για Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S.

 

Epic Games Store

Με δύο ακόμα παιχνίδια για PC συνεχίζει τα δώρα του το Epic Games Store και σου φτιάχνει τη διάθεση. Ως την Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 έχεις την ευκαιρία να κάνεις δικό σου το INDUSTRIA της Bleakmill και το LISA: The Definitive Edition που περιλαμβάνει το LISA – The Painfull και το LISA – The Joyfull. Σίγουρα δεν θέλεις να τα χάσεις και το μόνο που απαιτείται για να τα προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου είναι να έχεις λογαριασμό στο Epic Games Store. Αν ακόμα δεν έχεις αποκτήσει, ευκαιρία να το κάνεις. Η διαδικασία είναι απλή και δεν θα σου κοστίσει το παραμικρό.

 

Nintendo Switch Online Expansion Pack

Αν έχεις ενεργή στο Nintendo Switch Online Expansion Pack, έχει πρόσβαση σε δυο racing games που είχαν κυκλοφορήσει για το Nintendo 64. Πρόκειται για το Extreme-G και το Iggy’s Reckin’ Balls.

 

Προτάσεις

Αυτή την εβδομάδα, οι προτάσεις βασίζονται σε παιχνίδια που έγιναν διαθέσιμα το προηγούμενο διάστημα και παραμένουν να είναι δωρεάν.

 

Another Crab’s Treasure (Xbox Game Pass, PC Game Pass)

Ένα soulslike adventure game που τοποθετείται σε έναν υποβρύχιο κόσμο που καταρρέει. Πρωταγωνιστής είναι ο Kril, ένας ερημίτης κάβουρας που πρέπει να χρησιμοποιήσει ό,τι σκουπίδια βρει γύρω του ως πανοπλία, για να αντέξει τις επιθέσεις των εχθρών, που έχουν πολλαπλάσιο μέγεθος από το δικό του. Πρόκειται για ένα επικό κυνήγι θησαυρού, με σκοπό ο Kril να συγκεντρώσει όλα τα χρήματα που απαιτούνται για να αγοράσει ξανά το κέλυφος που του έκλεψαν και να ανακαλύψει τα σκοτεινά μυστικά που κρύβει ο μολυσμένος ωκεανός.

 

 

Raji: An Ancient Epic (PlayStation Plus Extra, PlayStation Plus Premium)

Το παιχνίδι είναι εμπνευσμένο από την ινδική μυθολογία των Mahabharata και Ramayana, όπως επίσης και από τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική Rajasthan. Με τον τρόπο αυτό, το Raji: An Ancient Epic ανανεώνει το στυλ των action-adventure games. Θα πολεμήσεις ενάντια σε άγριους δαίμονες και bosses, θα λύσεις αρχαίους γρίφους, θα εξερευνήσεις τεράστια οχυρά και παλάτια και θα ζήσεις την ιστορία δυο αδελφών που βρίσκονται στο επίκεντρο ενός θεϊκού πολέμου. Κάθε γωνιά του περιβάλλοντος του παιχνιδιού είναι σχεδιασμένη σε στυλ Pahari και συνδυάζει textures ζωγραφισμένα στο χέρι, που αποδίδονται σε 3D.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο KMING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη