Το 7ήμερο του gaming

by Manos Kavvalos

Το 7ήμερο του gaming αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο σε ενημερώνουμε για τις κυριότερες ειδήσεις της εβδομάδας που προηγήθηκε, ενώ στο δεύτερο θα βρίσκεις τα δωρεάν παιχνίδια με τα οποία θα μπορείς να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες, κάνοντάς σου και προτάσεις.

 

Part 1 – News

Ανακοινώθηκε το Football Manager 25

Η SEGA και η Sports Interactive ανακοίνωσαν το Football Manager 25 για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch, PC, iOS και Android. Οι λεπτομέρειες για τις τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις έχουν ως εξής:

  • Football Manager 25 (PC [Steam, Epic Games Store, Microsoft Store], PC Game Pass) – 26 Νοεμβρίου
  • Football Manager 25 Console (PS5, Xbox Series Χ, Xbox Series S, Xbox One, Xbox Game Pass) – 26 Νοεμβρίου
  • Football Manager 25 Mobile (iOS και Android μέσω του Netflix exclusive) – 26 Νοεμβρίου
  • Football Manager 25 Touch (Nintendo Switch) – 3 Δεκεμβρίου

 

Σε περίπτωση που αποφασίσεις να προ- παραγγείλεις το Football Manager 25 για PC θα έχεις έκπτωση 10%. Το σημαντικό είναι ότι θα μπορείς να μεταφέρεις τα δεδομένα σου από το Football Manager 2024 στη νέα έκδοση.

Το μέλλον ξεκινά με το Football Manager 25. Μετά από δύο δεκαετίες καινοτομίας, αυτή είναι η χρονιά για ένα νέο ξεκίνημα.

Κάθε καριέρα αρχίζει με μια επιλογή. Όταν πρόκειται για την επιλογή ενός συλλόγου, η Premier League κάνει ακόμα πιο συναρπαστική τη νέα εμπειρία, φέρνοντάς τη σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Άρπαξε τη μοναδική ευκαιρία να μανατζάρεις μια ομάδα από το μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου ή άνοιξε νέες προοπτικές, καθώς το Women’s Football κάνει το ντεμπούτο του στη σειρά, συνυπάρχοντας με το Men’s Football. Ένας κόσμος, ένα οικοσύστημα.

Με τη λάμψη και την αίγλη νέων αστέρων, το Football Manager 25 έχει περισσότερα εθνικά πρωταθλήματα από ποτέ. Η μεγαλύτερη βάση δεδομένων παικτών σε παιχνίδια ποδοσφαίρου έχει σκαρφαλώσει σε αριθμούς ρεκόρ.

Ξεδίπλωσε τις ικανότητές σου στην τακτική και το στιλ σου καθώς προχωράει κάθε σεζόν, προσφέροντας χαρά στους φιλάθλους και η ομάδα σου εφαρμόζει τις οδηγίες σου κατά γράμμα, βαδίζοντας το μονοπάτι προς τη δόξα. Ό,τι και αν επιφυλάσσει κάθε Matchday, θα νιώθεις το πάθος του παιχνιδιού σε κάθε αγώνα και σε αυτό βοηθάει η μετάβαση στη Unity Engine, η κυριότερη τεχνική και οπτική αναβάθμιση στο Football Manager εδώ και μια γενιά. Αυτά είναι τα νέα θεμέλια για τη νέα εποχή στο είδος των football management sims.

To user interface έχει ανανεωθεί και παρέχει όλες τις βασικές πληροφορίες ακριβώς τη στιγμή που τις χρειάζεσαι, δίνοντάς σου το πλεονέκτημα να μάθεις τα πάντα για τους αντιπάλους, Τα νέα, animations και τα ρεαλιστικά γραφικά αναβαθμίζουν την εμπειρία του Matchday. Ετοιμάσου να αφήσεις πίσω την πραγματικότητα και να ζήσεις το παιχνίδι.

Η νέα εποχή θα σε φέρει στο επίκεντρο του κόσμου του ποδοσφαίρου και θα ξεκλειδώσει το πάθος σου για το σπορ, κάτι που κανένα άλλο παιχνίδι δεν μπορεί να καταφέρει.

 

Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

Συναρπαστικές, διαστρικές περιπέτειες θα σου προσφέρει το Moon Mystery

Η indie.io και η Cosmoscouts ανακοίνωσαν το interstellar first-person shooter adventure game Moon Mystery, που θα κυκλοφορήσει για PC (Steam) στις 28 Οκτωβρίου.

Ετοιμάσου να φορέσεις τη στολή του αστροναύτη της Silver Globe, για να λάβεις μέρος σε μια διαστρική περιπέτεια, που αρχίζει όταν αποδεικνύεται ότι στη Σελήνη υπάρχουν πολλά περισσότερα από πέτρες και πόρους.

Το Moon Mystery ξεκινά με το μεγαλύτερο επίτευγμα της ανθρωπότητας, ένα ερευνητικό φυλάκιο στην επιφάνεια της Σελήνης και το πρώτο βήμα προς το ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα αλλά και πιο μακριά ανάμεσα στα αστέρια, πραγματοποιώντας την πανάρχαια φιλοδοξία του είδους μας. Έχοντας τον ρόλο ενός αστρογεωλόγου θα αναζητήσεις εξωτικά υλικά στην επιφάνεια της Σελήνης που θα μπορούσαν να κάνουν αυτό το όνειρο πραγματικότητα, έχοντας τη βοήθεια του TOBY (Technical-Overseer-Bionically-Improved). Τα δύσκολα ξεκινάνε όταν κάτι πάει τρομερά στραβά και χάνεται κάθε επαφή με τη Γη.

Καθηλωμένος στη επιφάνεια της Σελήνης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου για να επιβιώσεις σε ένα απόλυτα εχθρικό περιβάλλον, διασχίζοντας τεράστια τοπία και εξερευνώντας εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις που άφησαν πίσω τους προηγούμενες αποστολές. Αλλά μόνο η επιβίωση και η εξερεύνηση δεν θα είναι αρκετές. Σύντομα, η περιπέτεια θα σε οδηγήσει σε τόπους, όπου κανείς δεν έχει πάει στο παρελθόν. Θα ανακαλύψεις τεχνολογία που έχει εξαφανιστεί με την πάροδο του χρόνου, θα ελέγξεις οχήματα, από μικροσκοπικά αυτοκίνητα RC έως διαστημόπλοια και ακόμη και υποβρύχια και θα μάθεις να προσαρμόζεσαι σε συνεχώς εξελισσόμενα περιβάλλοντα.

Περισσότερα στο trailer που ακολουθεί.

 

 

 

HELL is US: Απολαυστικό gameplay walkthrough διάρκειας 15 λεπτών

Η Nacon και η Rogue Factor κυκλοφόρησαν ένα extended gameplay walkthrough διάρκειας 15 λεπτών για το third-person action adventure game HELL is US, με σχολιασμό από τον creative director & art director, Jonathan Jacques-Belletete.

Εκτός από τον εμφύλιο πόλεμο που διχάζει τον κόσμο του παιχνιδιού, η περιοχή υποφέρει από μια μυστηριώδη καταστροφή, η οποία έχει δημιουργήσει υπερφυσικά πλάσματα που κανένα σύγχρονο όπλο δεν μπορεί να νικήσει. Το drone και το σπαθί σου, από διαφορετικές εποχές το καθένα, είναι οι πιστοί σου σύμμαχοι καθώς χαράζεις το μονοπάτι σου μέσα από εδάφη που έχουν μολυνθεί από τρομακτικές χίμαιρες και προσπαθείς να ξετυλίξεις το μυστήριο της εμφάνισής τους.

Χωρίς χάρτη, χωρίς πυξίδα, χωρίς σημάδια για τον επόμενο προορισμό σου. Το να ακολουθείς το ένστικτό σου είναι μέρος της περιπέτειας. Θα απολαύσεις μια μοναδική εμπειρία βασισμένη σε πρωτοποριακή αφήγηση και σχεδιασμό επιπέδων, που θα σου επιτρέψουν να πάρεις τις δικές σου αποφάσεις και να ακολουθήσεις το ένστικτό σου καθώς εξερευνάς. Όλα όσα ανακαλύπτεις σου ανήκουν ολοκληρωτικά.

Στη διάθεσή σου θα έχεις μια μεγάλη γκάμα από όπλα, όπως ξίφη, δόρατα και τσεκούρια, που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για την καταπολέμηση αυτών των υπερφυσικών πλασμάτων. Για να παραμείνεις ζωντανός θα χρειαστεί να μάθεις πώς να πολεμάς αυτά τα τέρατα και να χρησιμοποιείς το drone με σύνεση.

Το HELL is US είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει εντός του 2025, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam).

 

 

 

Εντυπωσιάζει το νέο gameplay trailer του Chernobylite 2: Exclusion Zone

Η Farm 51 δημοσίευσε ένα gameplay trailer για το Chernobylite 2: Exclusion Zone.

Το Chernobylite 2: Exclusion Zone είναι ένα μετά- αποκαλυπτικό action RPG, που συνδυάζει την ελεύθερη εξερεύνηση ενός τεράστιου και εξαιρετικά ρεαλιστικού, ανοιχτού κόσμου, συναρπαστικές μάχες, μοναδικούς μηχανισμούς crafting και διαχείριση ομάδας.

Είσαι ένας τυχοδιώκτης που ταξιδεύει σε παράλληλους κόσμους αναζητώντας το πολύτιμο, υψηλής ενέργειας υλικό που ονομάζεται Chernobylite. Αποκομμένος από τον κόσμο, παγιδευμένος στη Ζώνη, δέχεσαι επίθεση από ορδές εφιαλτικών πλασμάτων, οπότε πρέπει να πολεμήσεις για την επιβίωση και να ενώσεις μια χούφτα εναπομεινάντων επιζώντων.

Το Chernobylite 2: Exclusion Zone θα λανσαριστεί το 2025 για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam).

 

 

Assetto Corsa EVO: Διαθέσιμη από τον Ιανουάριο η έκδοση Early Access του απόλυτα ρεαλιστικού racing simulator

Το racing simulation game Assetto Corsa EVO θα κυκλοφορήσει σε έκδοση Early Access για PC (Steam) στις 16 Ιανουαρίου 2025, όπως ανακοίνωσαν η 505 Games και η KUNOS Simulazioni που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του.

Όπως ο προκάτοχός του, το Assetto Corsa EVO θα περιλαμβάνει οχήματα από διαφορετικές κατηγορίες που καλύπτουν πολλά χρόνια από την ιστορία του αυτοκινήτου. Από αυτοκίνητα δρόμου, έως κλασικά, υπεραυτοκίνητα και αγωνιστικά αυτοκίνητα, κάθε όχημα δημιουργείται μέσω του προηγμένου συστήματος της KUNOS που προσομοιώνει τις μηχανικές, ηλεκτρονικές και αεροδυναμικές επιδόσεις, ανεβάζοντας τον πήχη του ρεαλισμού ακόμα πιο ψηλά από το Assetto Corsa, αναμφισβήτητα έναν από τους πλέον δημοφιλείς προσομοιωτές οδήγησης της τελευταίας δεκαετίας.

Το Assetto Corsa EVO αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στο σύμπαν του Assetto Corsa, προσφέροντας μια σημαντικά αναβαθμισμένη εμπειρία sim-racing. Η επερχόμενη έκδοση θα εισάγει μια πληθώρα χαρακτηριστικών και τρόπων παιχνιδιού, χάρη στη νέα game engine της KUNOS – σχεδιασμένη ειδικά για παιχνίδια με αγώνες αυτοκινήτων.

Υποστηρίζοντας αγώνες κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 24ωρου, με ρεαλιστικό φωτισμό, δυναμικές καιρικές συνθήκες και συνθήκες πίστας και φωτορεαλιστικά γραφικά, το Assetto Corsa EVO δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο racing sim.

 

 

 

Το Crow Country φέρνει το ιδιαίτερο στυλ του σε PS4 και Nintendo Switch

Η SFB Games θα κυκλοφορήσει το survival horror game Crow Country, που θυμίζει την εποχή του original PlayStation, σε PlayStation 4 και Nintendo Switch στις 16 Οκτωβρίου 2024.

Βρισκόμαστε στο 1990. Ο Edward Crow έχει εξαφανιστεί. Ο ιδιοκτήτης του “Crow Country” (ένα μικρό θεματικό πάρκο στα αγροτικά περίχωρα της Ατλάντα στη Τζόρτζια), έχει να δώσει σημεία ζωής από τότε που έκλεισε απροσδόκητα το πάρκο του, πριν από δύο χρόνια. Η σιωπή σπάει όταν μια μυστηριώδης νεαρή γυναίκα με το όνομα Mara Forest μπαίνει στην καρδιά του εγκαταλειμμένου θεματικού πάρκου για να τον βρει.

  • Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ο Crow έβαλε λουκέτο στο πάρκο;
  • Αληθεύουν οι φήμες για το Crow Country;
  • Ποια είναι η Mara Forest;

Η ιστορία του Crow Country διερευνά την απερίσκεπτη ανθρώπινη απληστία και την ιδέα της ασυγχώρητης αμαρτίας.

Το παιχνίδι διαθέτει ένα “Exploration Mode”, για όσους επιθυμούν να απολαμβάνουν το σενάριο χωρίς να δέχονται επιθέσεις.

 

 

 

Part 2 – Free Games

Xbox Game Pass Ultimate, PC Game Pass

Έχουν περάσει ήδη οι πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου και είναι η κατάλληλη στιγμή για προσθήκες στις συνδρομητικές υπηρεσίες Xbox Game Pass και PC Game Pass της Microsoft. Σε περιμένουν ήδη ή αναμένονται τις επόμενες ημέρες τα ακόλουθα video games:

 

Διαθέσιμα

  • MLB The Show 24 (Console) (Game Pass Standard)
  • Open Roads (Console) (Game Pass Standard)
  • Sifu (Cloud, Console, PC) – (Game Pass Ultimate, PC Game Pass, Game Pass Standard)

 

7 Οκτωβρίου 2024

  • Mad Streets (Cloud, Console, PC) (Game Pass Ultimate, PC Game Pass, Game Pass Standard)

 

10 Οκτωβρίου 2024

  • – Inscryption (Cloud, Console, PC) (Game Pass Ultimate, PC Game Pass, Game Pass Standard)

 

Αν δεν σου φαίνονται πολλά, μην ξεχνάς ότι δεν έχουν περάσει και πολλές μέρες από τη στιγμή που στο πλαίσιο του Tokyo Game Show 2024 ανακοινώθηκε ότι είναι άμεσα διαθέσιμα τα:

 

  • All You Need is Help (Cloud, Console, PC) (Game Pass Ultimate, PC Game Pass)
  • Legend of Mana (Cloud, Console, PC) (Game Pass Ultimate, PC Game Pass)
  • Trials of Mana (Cloud, Console, PC) (Game Pass Ultimate, PC Game Pass)
  • We Love Katamari Reroll+ Royal Reverie (Cloud, Console, PC) (Game Pass Ultimate, PC Game Pass, Game Pass Standard)

 

Game Pass Ultimate Perks

  • MultiVersus: MVP Pack 3 – Διαθέσιμο
  • EA Sports FC 25: Welcome Pack – Διαθέσιμο
  • XDefiant: Combat Pack – Διαθέσιμο

 

Υπάρχουν όμως και πέντε παιχνίδια που θα αποτελέσουν παρελθόν στις 15 Οκτωβρίου:

  • Dyson Sphere Program (PC)
  • EVERSPACE 2 (Cloud, Console, PC)
  • From Space (Cloud, Console, PC)
  • F1 Manager 2023 (Cloud, Console, PC)
  • Scorn (Cloud, Console, PC)

 

Epic Games Store

Τα σχολεία έχουν ξεκινήσει, τα νέα projects στη δουλειά έχουν πάρει τον δρόμο τους, όμως αν είσαι PC gamer το Epic Games Store σου δίνει ακόμα έναν λόγο για να αναπτερωθεί το ηθικό σου. Ως τις 10 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 17:59 έχεις την ευκαιρία να κάνεις δικό σου το Bear and Breakfast της Gummy Cat. Σίγουρα δεν θέλεις να το χάσεις και το μόνο που απαιτείται για να το προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου είναι να έχεις λογαριασμό στο Epic Games Store. Αν ακόμα δεν έχεις αποκτήσει, ευκαιρία να το κάνεις η διαδικασία είναι απλή και δεν θα σου κοστίσει το παραμικρό.

 

Free Play Days

Δύο συναρπαστικά παιχνίδια σε περιμένουν τις επόμενες ημέρες μέσω των Free Play Days της Microsoft. Aν έχεις συνδρομή Xbox Game Pass Ultimate, Xbox Game Pass Standard ή Xbox Game Pass Core, ως τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024 ώρα 09:59 π.μ. έχεις την ευκαιρία να ασχοληθείς, δίχως την παραμικρή οικονομική υποχρέωση, με το Matchpoint Tennis Championships. Ως την ίδια ημέρα και ώρα, για όλους τους κατόχους κονσόλας Xbox (χωρίς την απαίτηση για ενεργή συνδρομή σε κάποια από τις παραπάνω υπηρεσίες), είναι δωρεάν το The Land Beneath Us.

Για να κατεβάσεις τα παιχνίδια στην κονσόλα σου, επίλεξε το Subscriptions tab στο Xbox Store και στη συνέχεια θα βρεις τη συλλογή Free Play Days, για Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S.

 

Προτάσεις

Sifu: Ο Sifu είναι ένας ρεαλιστικός third person brawler, με μηχανισμούς μάχης εμπνευσμένους από το Kung Fu και κινηματογραφική δράση βασισμένη σε σκηνικό πολεμικών τεχνών. Θα αναλάβεις τον ρόλο ενός μαθητή του Pak Mei, ο οποίος έχει ορκιστεί να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο της οικογένειάς του. Με αμέτρητους εχθρούς και χωρίς συμμάχους, η θέληση και επιμονή για προσαρμογή σε συνθήκες που αλλάζουν διαρκώς, θα είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσεις το αίνιγμα του να γίνεις Sifu.

 

Open Roads: Ξεχασμένα οικογενειακά μυστικά. Στοιχεία για μια κρυμμένη περιουσία. Και μίλια για να διανύσουν πριν πέσουν για ύπνο. Η σχέση της Tess Devine με τη μητέρα της δεν ήταν ποτέ εύκολη, αλλά πρόκειται να ξεκινήσουν μαζί ένα ταξίδι στο παρελθόν που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο K–MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη