Windows 10 | Γνωρίστε την Cortana!

by K-Admin

cortana-2Ένα νέο και εξαιρετικά ενδιαφέρον κομμάτι των Windows 10 είναι η Cortana, ένας ψηφιακός “βοηθός” παρόμοιος με τη Siri και το Google Now, η οποία μάλιστα έχει αναπτυχθεί και από ελληνικά χέρια!

Η Cortana καταλαβαίνει τις φωνητικές και γραπτές εντολές σου, χρησιμοποιεί διάφορες προσωπικές πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στα Windows, έτσι ώστε να σου δίνει σαφώς πιο έξυπνες και «ανθρώπινες» απαντήσεις σε ερωτήματα όπως για παράδειγμα «τι καιρό θα κάνει αύριο», «θέλω να παραγγείλω πίτσα», «στείλε λουλούδια στη γυναίκα μου» κ.ά.

Φυσικά, από το ίδιο μέρος προσφέρεται μια πανίσχυρη αναζήτηση πληροφοριών-δεδομένων-εφαρμογών εντός και εκτός του υπολογιστή.
Ο παλιός γνωστός μας εξερευνητής των Windows ή File Explorer έχει υποστεί face-lifting με νέα εικονίδια, συντόμευση στους πιο σημαντικούς φακέλους, καρφίτσωμα φακέλων κ.λπ.

To όνομά της, μιας και σίγουρα σκέφτεσαι να το ψάξεις από που προέρχεται, το πήρε από τον ομώνυμο γυναικείο AI χαρακτήρα της Microsoft και του δημοφιλούς παιχνιδιού Halo ενώ η φωνή της ηθοποιού Jen Taylor είναι και η φωνή που θα ακούσεις μόλις πάρεις τα Windows 10 στα χέρια σου.

 

Τώρα, αν θέλεις να ακούσεις την Cortana να μιλάει ελληνικά, θα σε απογοητεύσουμε, μιας και οι γλώσσες που θα μιλάει είναι:

German
UK English
Indian English
US English
Spanish Spanish
Mexican Spanish
French
Italian
Japanese
Polish
Brazilian Portugese
Russian
Chinese Chinese
Hong King Chinese
Taiwanese Chinese


 

Δες εδώ όλες τις διαθέσιμες συσκευές που θα δεχθούν αυτόματα τα Windows 10 τον Ιούλιο!

 

Μπορείς να δεις ακόμη