Windows 10 | Όλες οι διαθέσιμες εκδόσεις

by K-Admin

windows_10_screen_onto_laptop

Αν και τα Windows 10 βρίσκονται ακόμα σε φάση ανάπτυξης, η δοκιμαστική έκδοση που κυκλοφορεί εδώ και αρκετούς μήνες είναι πολύ σταθερή και εξαιρετικά λειτουργική. Αναμένονται στην αγορά μέσα στο καλοκαίρι (29 Ιουλίου 2015) για τις αναβαθμίσεις των υπαρχόντων συστημάτων και λογικά θα εμφανιστούν στους πρώτους καινούργιους υπολογιστές τον Σεπτέμβριο του 2015.

Οι εκδόσεις Windows 10 θα είναι επτά

ενώ φυσικά σε όλες τις περιπτώσεις θα προσφέρεται η επιλογή 32bit ή 64bit:

 

[ul type=”number”]

[li type=”number” number=”01″] IoT Core (Internet Of Things)[/li]
[li type=”number” number=”02″] Mobile[/li]
[li type=”number” number=”03″] Home[/li]
[li type=”number” number=”04″] Professional[/li]
[li type=”number” number=”05″] Enterprise[/li]
[li type=”number” number=”06″] Mobile Enterprise[/li]
[li type=”number” number=”07″] Education[/li]

[/ul]

 

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των εκδόσεων;
Η έκδοση Home είναι σαφώς προσανατολισμένη για οικιακή χρήση, η έκδοση Professional θα έχει ότι και η Home και επιπροσθέτως διάφορα εργαλεία και λειτουργίες για εταιρική χρήση όπως για παράδειγμα δυνατότητα εισόδου σε domain, εργαλείο για Virtual Machines, καλύτερη διαχείριση των App κ.α.
Οι εκδόσεις Enterprise προορίζονται για μεγάλες εταιρείες με περισσότερες λειτουργίες και δυνατότητες ασφάλειας και εξατομίκευσης.
Η έκδοση Mobile προορίζεται για τα Smartphones ενώ η έκδοση Internet Of Things Core προορίζεται για συσκευές όπως για παράδειγμα το Raspberry Pi, media players, έξυπνους θερμοστάτες κ.α.

 

Η μεγαλύτερη έκπληξη έρχεται στην πολιτική αναβαθμίσεων της Microsoft. Αν και ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί μερικά σημεία, δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης σε Windows 10 θα έχουν όλοι οι υπολογιστές με Windows 7 και 8.1, αρκεί η αναβάθμιση να γίνει μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Επίσης όλα τα Smartphones με Windows Phone 8.1 θα αναβαθμιστούν σε Windows 10 Mobile.


Τι πρέπει να κάνω για να τα αποκτήσω;

Αγοράζεις μια συσκευή Windows 8.1 και θα έχεις ΔΩΡΕΑΝ την αναβάθμιση, όποτε είναι διαθέσιμη.
Δες εδώ όλες τις διαθέσιμες συσκευές που θα δεχθούν αυτόματα τα Windows 10 τον Ιούλιο.

ή

Κάνεις upgrade σε Windows 8.1 την τρέχουσα version Windows που ήδη έχεις και θα έχεις ΔΩΡΕΑΝ αναβάθμιση, όποτε είναι διαθέσιμη

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη